NRK > Nyheter

Thursday, 17 October, 08:04

NRK - 12 Jun 19 kl. 13:02

Mange lures av falske nyheter

86 prosent av nettbrukere innrømmer at de har blitt lurt av falske nyheter, i hovedsak spredt via Facebook, ifølge en undersøkelse gjort i 25 land. Aktører i USA får mesteparten av skylden for å ha spredt falske nyheter, fulgt av Russland og Kina..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Facebook, USA, Russland, Kina

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, luresav , falske, nyheter
P4 - 27 Aug 19 kl. 16:39

Vanskelig å korrigere falske nyheter

Falske nyheter gjør at enkelte ikke vil lytte til korrekt fakta om enkeltsaker. Det sier forfatter Bente Kalsnes, som i dag har gitt ut en bok om hvordan falske nyheter preger den digitale offentligheten. Hun sier det er vanskelig å få frem sannheten når folk velger å lese det som bekrefter egen teori..

P4 - 22 May 19 kl. 16:36

Falske nyheter for EU-valg

Store mengder falske nyheter har blitt delt på Facebook før valget av nytt Europaparlement mot slutten av denne uken. Så sent som forrige mandag ble flere italienske kontoer som hadde spredd falske nyheter og desinformasjon rettet mot velgere stengt. Facebook skjerpet i mars reglene for politisk reklame før det forestående EU-valget..

P4 - 12 Jun 19 kl. 15:18

Blir lurt av falske nyheter

86 prosent av nettbrukerne oppgir at de blir lurt av falske nyheter. Det viser en ny undersøkelse som er gjennomført i 25 land. Og Facebook er stedet der flest blir lurt.

Klartale - 04 Sep 19 kl. 15:10

Blir du påvirket av falske nyheter?

NRK-program lagde falske nyheter for å påvirke et skolevalg. «Stopp, tenk og sjekk» før du deler en nyhet, sier ekspert..

NRK - 05 Apr 19 kl. 07:33

Facebook med falske-nyheter tiltak

Facebook vil styrke tiltakene mot og spre falske nyheter i Australia. De vil også blokkere utenlandske aktører fra å kjøpe annonser med politiske kampanjeannonser i forkant av nasjonale valg, skriver nyhetsbyrået Reuters..

Aftenposten - 04 Sep 19 kl. 16:30

NRK-prosjekt om falske nyheter kan ha påvirket forhåndsstemmer ved lokalvalget

Elever ved Lillestrøm vgs. kan ha forhåndsstemt ved kommune- og fylkesvalget før de visste at de var del av et NRK-eksperiment om påvirkning og falske nyheter..

Hegnar.no - 28 Jan 19 kl. 13:44

Facebook lover kamp mot falske nyheter foran EU-valget

Facebook varsler skjerpet innsats mot desinformasjon og falske nyheter fram mot valget til nytt EU-parlament i mai..

Hegnar.no - 06 Mar 19 kl. 22:33

Russisk lov lar politiet bestemme falske nyheter

Russisk politi skal få bestemme på egen hånd hva som kan kalles falske nyheter og bøtelegge medier deretter, ifølge ny lov..

NRK - 13 May 19 kl. 14:25

Stenger falske kontoer før EU-valg

Facebook har stengt flere italienske kontoer som er falske og sider som sprer falske nyheter i forkant av EU-valget. Facebook opplyste søndag at det har «fjernet et antall falske og kopierte kontoer som hadde brutt våre pålitelighetsretningslinjer»..

Klartale - 28 Jan 19 kl. 15:06

Lover å kjempe mot falske nyheter

Nettsamfunnet Facebook er blitt misbrukt før valg. Nå lover de å kjempe mot falske nyheter før valget i EU..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Trafikkulukke Ålesund

Naudetatane er på veg til ei trafikkulukke i Ålesund mellom ein bil og ein syklist. Det er truleg alvorleg skade, opplyser politiet. Ulukka skal ha skjedd mellom Spjelkavik og Vegsund..

NRK - 30 minutter siden

Sjå Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Stansar eksport av ulovleg avfall

Fjord Line vil ikkje lenger frakte avregistrerte bilar utan innsyn. Reiarlaget startar intern gransking etter NRK-dokumentaren «Søppelsmuglerne», som avslører at ulovleg elektronisk avfall blir stappa i bilar og eksportert til Afrika for vidare sal..

NRK - 1 time siden

Kronen nærmer seg bunnivå

Det kan bli dyrere for nordmenn å dra på ferie, nå som kronen nærmer seg bunnivået fra 2008. Flere valutaeksperter venter at usikkerhet rundt brexit, handelskrig og internasjonal uro vil føre til enda svakere krone framover..

NRK - 1 time siden

Fjord Line strammar inn

Avsløringane i Brennpunkt-dokumentaren «Søppelsmuglarane» får ferjeselskapet Fjord Line til å endre kurs. Nå vil dei ikkje lengre frakte avregistrerte biler utan innsyn, og reiarlaget startar intern gransking..

NRK - 1 time siden

Bitcoinsjef i Stavanger er sikta

Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger er sikta for grovt underslag etter at 126 kunder har meldt selskapet til politiet, skriv Aftenbladet. Bakgrunnen er kundar som meiner dei har fått for dårleg betalt då dei ville veksle inn bitcoins i vanleg valuta..

NRK - 1 time siden

Folkevalde vart viste bort

I Hongkong vart politikarar dregne ut av den lovgjevande forsamlinga av tryggingsvakter etter å ha ropt til leiaren Carrie Lam for andre dag på rad. I går valde Lam å avbryte tala ho skulle halde på grunn av tilropa frå opposisjonspolitikarar..

NRK - 2 timer siden

Kraftig smell i sentrale Stockholm

Det har vært et kraftig smell på Södermalm i Stockholm natt til torsdag. Bombegruppen er på plass. Ingen skal ha blitt skadd.

NRK - 2 timer siden

Trailer sperrer E6 i Trøndelag

E6 tre kilometer sør for Soknedal sentrum er sperret i begge fartsretninger etter at en trailer natt til torsdag kjørte inn i en midtrabatt og sperrer store deler av veien. – Sjåføren har kommet seg ut av traileren, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Pelosi: Trump fikk et sammenbrudd

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og president Donald Trump anklager hverandre for å ha hatt et sammenbrudd under et møte i Det hvite hus. De to møttes for første gang siden riksrettsprosessen startet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt