NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 06:33

NRK - 12 Jun 19 kl. 13:02

Mange lures av falske nyheter

86 prosent av nettbrukere innrømmer at de har blitt lurt av falske nyheter, i hovedsak spredt via Facebook, ifølge en undersøkelse gjort i 25 land. Aktører i USA får mesteparten av skylden for å ha spredt falske nyheter, fulgt av Russland og Kina..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Facebook, USA, Russland, Kina

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, luresav , falske, nyheter
P4 - 22 May 19 kl. 16:36

Falske nyheter for EU-valg

Store mengder falske nyheter har blitt delt på Facebook før valget av nytt Europaparlement mot slutten av denne uken. Så sent som forrige mandag ble flere italienske kontoer som hadde spredd falske nyheter og desinformasjon rettet mot velgere stengt. Facebook skjerpet i mars reglene for politisk reklame før det forestående EU-valget..

P4 - 12 Jun 19 kl. 15:18

Blir lurt av falske nyheter

86 prosent av nettbrukerne oppgir at de blir lurt av falske nyheter. Det viser en ny undersøkelse som er gjennomført i 25 land. Og Facebook er stedet der flest blir lurt.

NRK - 05 Apr 19 kl. 07:33

Facebook med falske-nyheter tiltak

Facebook vil styrke tiltakene mot og spre falske nyheter i Australia. De vil også blokkere utenlandske aktører fra å kjøpe annonser med politiske kampanjeannonser i forkant av nasjonale valg, skriver nyhetsbyrået Reuters..

Hegnar.no - 28 Jan 19 kl. 13:44

Facebook lover kamp mot falske nyheter foran EU-valget

Facebook varsler skjerpet innsats mot desinformasjon og falske nyheter fram mot valget til nytt EU-parlament i mai..

Hegnar.no - 06 Mar 19 kl. 22:33

Russisk lov lar politiet bestemme falske nyheter

Russisk politi skal få bestemme på egen hånd hva som kan kalles falske nyheter og bøtelegge medier deretter, ifølge ny lov..

NRK - 13 May 19 kl. 14:25

Stenger falske kontoer før EU-valg

Facebook har stengt flere italienske kontoer som er falske og sider som sprer falske nyheter i forkant av EU-valget. Facebook opplyste søndag at det har «fjernet et antall falske og kopierte kontoer som hadde brutt våre pålitelighetsretningslinjer»..

Klartale - 28 Jan 19 kl. 15:06

Lover å kjempe mot falske nyheter

Nettsamfunnet Facebook er blitt misbrukt før valg. Nå lover de å kjempe mot falske nyheter før valget i EU..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 12:45

Over 80 prosent av nettbrukere lurt av falske nyheter

86 prosent av nettbrukerne innrømmer at de har blitt lurt av falske nyheter, i hovedsak spredt via Facebook, ifølge en undersøkelse gjennomført i 25 land..

NRK - 28 Jan 19 kl. 14:38

Lover kamp mot falske nyheter

Facebook varsler skjerpet innsats mot desinformasjon og falske nyheter fram mot valget til nytt EU-parlament i mai, det skriver NTB. Et nytt verktøy som skal bidra til å forhindre utenlandsk innblanding i valget skal lanseres i mars..

Dagbladet - 08 Apr 19 kl. 09:17

Slik unngår du å bli lurt

Norske nettbrukere lures til å gi fra seg kontaktinformasjon på falske nettsider. Med noen enkle grep kan du se hvilke du bør holde deg langt unna..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Frp får minst i pengegaver

Forskjellene er store mellom partiene når det kommer til pengegaver fra velgjørere i valgkampen. Fremskrittspartiet har så langt fått minst, i alt 261.000 kroner i bidrag.

NRK - 1 time siden

Kontroll på brann på Notodden

Brannvesenet har nå kontroll på brannen på Notodden. Det skriver politiet på Twitter. Brannvesenet foretar nå søk etter flere personer i bygget.

NRK - 1 time siden

100 år med stemmerett i dag

I dag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..

NRK - 1 time siden

Frp: FN-mandat ikke et krav

Det er en fordel, men ikke et krav, med FN-mandat for deltagelse i militære operasjoner i Persiabukta, sier Per-Willy Amundsen (Frp) til Klassekampen. Norge er blitt bedt av USA om å delta militært for å øke sikkerheten på skip i området..

NRK - 1 time siden

Minst én skadd i brann i Telemark

Et bygg i Notodden sentrum brenner. Flere personer skal være bosatt på adressen, og minst en er skadd, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

La ut bilder av drept jente

En 21 år gammel mann skal ha knivstukket og drept en 17 år gammel jente i USA. Deretter skal han ha delt bilder av liket hennes i sosiale medier. De to skal ha møttes via Instagram, hvor den drepte jenta hadde et betydelig antall følgere, ifølge AP..

NRK - 2 timer siden

Vurderer å bryte bånd til Island

Filipinenes president Rodrigo Duterte vurderer å bryte diplomatiske bånd til Island. På Islands initiativ vedtok FNs menneskerettighetsråd å fordømme Filippinene, på bakgrunn av de siste årenes drap på tusenvis av mennesker i krigen mot narkotika..

NRK - 2 timer siden

Vil ha bedre kontroll på fadderuka

I augusthelgen i fjor med flest fadderaktiviteter, ble 65 personer behandlet for rusforgiftning i Oslo. I år lanserer samskipnaden en faddervaktordning for å få bukt med problemet. En liknende ordning har tidligere fungert i Trondheim, skriver Khrono..

NRK - 3 timer siden

Treåring skutt og drept

En 3 år gammel jente ble skutt og drept i Milwaukee. Hun satt i bilen sammen med familien sin da de holdt på å kollidere med en annen bil. Sjåføren av den andre bilen begynte da å skyte mot bilen til familien.

NRK - 3 timer siden

313 lik gravd opp av massegrav

I Syria er 313 lik gravd opp fra en massegrav. De døde er trolig personer som bodde i Raqqa mens IS hersket i området. Det melder AP.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt