P4 > Nyheter

Monday, 24 February, 10:02

P4 - 28 Jan 20 kl. 06:53

Mange kommuner sliter med arbeidsledighet

Store forskjeller over hele landet..
Les mer på P4


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, kommuner, slitermed , arbeidsledighet
P4 - 05 Jan 20 kl. 09:07

KS: - 2020 blir krevende for mange kommuner

Kommuner sliter med å få budsjettene til å gå opp..

P4 - 23 Jan 20 kl. 05:59

Rådmenn vil ha færre kommuner

Norske rådmenn vil ha færre kommuner. Norsk rådmannsforum mener forskjellene i Norge har blitt større etter kommunereformen, fordi mange store kommuner har blitt større, mens mange små er som før. De mener det i noen tilfeller fremstår tilfeldig, også når det gjelder bruk av tvang, og mener neste sammenslåingsrunde må styres mer av staten, skriver Nationen..

P4 - 06 Feb 20 kl. 13:31

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det på sykehjem. Hele fire av seks kommuner dropper å gjøre systematiske undersøkelser for å finne ut av det, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Fagsjef i Forbrukerrådet Anne Kristin Vie syns det er altfor dårlig..

NRK - 07 Oct 19 kl. 07:01

Kjøpefest i kommuner før år 2020

Mange kommuner som opphører fra og med 2020, investerer stort i populære prosjekter. Det viser en forskningsrapport, som sammenligner økonomisk atferd i kommuner før og etter at kommunereformen ble lagt fram i 2014, skriver Aftenposten..

P4 - 07 Oct 19 kl. 05:55

Kommuner investerer før de opphører

Flere kommuner som opphører 1. januar, investerer i store, populære prosjekter - like før de forsvinner. Det viser en fersk rapport som sammenligner økonomisk adferd før og etter at kommunereformen ble presentert i 2014, skrivet Aftenposten.

NRK - 27 Jan 20 kl. 05:44

Positiv til arealavgift

Den nye fiskeri- og sjømatministeren, Geir-Inge Sivertsen fra Senja er positiv til at oppdrettsnæringa må betale ei arealavgift til kommuner som har oppdrettsanlegg. Dette kan gi mange kommuner mange millioner kroner i årlige inntekter..

P4 - 19 Dec 19 kl. 18:07

Store kommuner sliter med lærernormen

De store kommunene sliter mest med å nå lærerenormen. Verken Oslo, Bærum eller Stavanger oppfyller kravet om maks 15 elever per lærer, viser en ny rapport fra Utdanningsdirektoratet. Totalt mangler det rundt 700 lærere her til lands.

P4 - 14 Dec 19 kl. 12:52

Endring rammer kommunene

Ved å flytte skatteoppkrevingen fra kommunene til staten vil mange kommuner tape penger. Det skriver Nationen. Ap-nestleder Hadia Tajik sier til avisen at regjeringen ikke har forstått den effektive driften av skatteinnkrevingen som mange kommuner har stått for.

P4 - 23 Nov 19 kl. 08:54

Høie vil fryse dagbøter

Helseminister Bent Høie vil fryse satsene på dagbøter kommunene må betale dersom de ikke klarer å ta imot pasienter som skrives ut fra sykehusene. Samhandlingsreformen har blitt stadig dyrere for mange kommuner, over 300.000 ganger siden reformen ble innført i 2012 har kommuner fått bøter.

NRK - 22 Jan 20 kl. 12:59

Økonomisk krise i Libanon

Libanons nye statsminister Hassan Diab advarer om at landet står overfor en økonomisk katastrofe. Libanon sliter med stor gjeld, høy arbeidsledighet og omfattende korrupsjon. Det er innført begrensninger på uttak av dollar..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Kina utsetter folkekongress

Den årlige Folkekongressen i Kinas kommunistparti avlyses for å i stedet bekjempe koronaviruset. Kinas øverste statsorgan og lovgivende forsamling, skulle etter planen samles 5. mars for å godkjenne statsbudsjettet og vedta lover.

P4 - 30 minutter siden

Innrømmer skyld for knivdrap

En 52 år gammel mann erkjenner straffskyld for å ha knivdrept sin 27 år gamle ekskjæreste på Tiffani Café på Frogner i Oslo i 2018. Det kom fram da rettssaken mot mannen startet i Oslo tingrett i dag. Kvinnen var nyansatt og på opplæring på cafeen da hun ble brutalt angrepet og påført dødelige knivstikk foran sjokkerte gjester.

P4 - 1 time siden

Norwegian: - Vi vet like lite som andre

Samtlige flyplasser på Kanariøyene er nå gjenåpnet. Det opplyser den spanske flyplassoperatøren Aena. Over 2000 nordmenn er værfaste på Kanariøyene etter en sandstorm og det er uklart når flytrafikken kommer i gang igjen.

P4 - 1 time siden

Kina snur om karantene i Wuhan

Kinesiske myndigheter snur om oppmykingen av karantenereglene i millionbyen Wuhan. Tidligere i dag ble det opplyst at enkelte personer under bestemte forutsetninger kunne få reise ut av byen. Nå snur myndighetene, og opprettholder dermed den strenge karantene om utreiseforbud, ifølge nyhetsbyrået AFP.

P4 - 1 time siden

Stor interesse for sommerjobber

Svært mange unge ønsker seg sommerjobb, men langt ifra alle vil få ønsket sitt oppfylt. Ifølge Virke ansetter nemlig bedrifter færre sommervikarer enn før. Nesten 6 av 10 bedrifter svarte i en undersøkelse i fjor at de ikke hadde planer om å ansette.

P4 - 1 time siden

Dro inn en million under mesterskapet

Marte Olsbu Røiseland reiser hjem til Norge med kofferten full av medaljer. Froland-løperen ble Norges store skiskytterdronning under VM i Anterselva med hele fem gull og to bronse på sju øvelser. 29-åringen fikk også rikelig påfyll på bankkontoen.

P4 - 1 time siden

Nedbørsrekord i Bergen

Starten på året har vært den våteste noen sinne for Bergen. Til nå har 2020 bydd på 781 millimeter nedbør for byen, og det er mer enn det noen gang, skriver Bergens Tidende. 781 millimeter nedbør er mer enn Oslo får på et helt år.

P4 - 1 time siden

Anklager sitt eget parti for skremselspropaganda

MDGs fylkesleder i Rogaland, Rita Kristin Veland anklager sitt eget parti for skremselspropaganda og melder seg ut av partiet. Til Stavanger Aftenblad retter hun kraftig skyts mot sine egne for å fremme skam og straff i stedet for muligheter og håp. Både kjøttskamp, flyskam, bilskam, oljeskam og jorbduksskam, og mener det også er naitvt å sette en sluttdato for oljeindustrien.

P4 - 1 time siden

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall. Mens kvinner i snitt ønsker seg 2,36 barn, er det tilsvarende tallet for menn 2,09. Det viser en fersk undersøkelse fra Institutt for samfunnsforskning, skriver Klassekampen.

P4 - 1 time siden

Korona påvist i Bahrain og Kuwait

Koronaviruset fortsetter å spre seg over landegrenser. Sykdommen er nå påvist i Bahrain og Kuwait, melder statlige medier i landene. Det er tidligere registrert smitte i flere land i regionen, blant annet Iran..




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt