P4 > Nyheter

Tuesday, 20 March, 22:07

P4 - 13 Mar 18 kl. 16:56

Mange barn på mottak har det ikke bra

Vi må slutte å behandle enslige mindreårige som bor på asylmottak systematisk dårligere enn norsk barn.
Det mener Anders Cameron i Barneombudet. En ny Fafo-rapport slår fast at norske mottak ikke klarer å gi barn den omsorgen de har krav på.
Cameron sier det på mange områder er stor forskjell mellom norsk barn og barn i mottak.
– Både når det gjelder boforhold, rett til utdanning og helsehjelp, sier han..
Les mer på P4


Les mer om:
Anders Cameron, Barneombudet, Fafo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, barn, mottakhar det , ikke, bra
P4 - 14 Dec 17 kl. 05:45

Varslet FN om barn på mottak i Norge

Barneombud Anne Lindboe har varslet FNs barnekomite om 503 lengeværende barn på norske mottak. Det skriver Klassekampen. Lindboe mener dette er noen av de mest utsatte barna vi har og at de og deres familier må ut av mottakene og bosettes i kommunene.

P4 - 22 Dec 17 kl. 06:41

Har mange vanskelige samtaler med barn i jula

Mange barn oppsøker hjelp fordi foreldrene drikker seg overstadig beruset eller ruser seg på narkotiske stoffer i jula..

Dagbladet - 21 Feb 18 kl. 21:11

Politiet oppgitt over tulleringing fra barn: - Det er ikke et leketøy

Onsdag ringte tre barn AMK så mange ganger at politiet måtte kontakte foreldrene deres..

P4 - 13 Mar 18 kl. 05:25

Mottak svikter mindreårige

Norske asylmottak klarer ikke å gi enslige mindreårige stabilitet eller trygghet. Det viser en ny Fafo-rapport som legges fram i dag. To tredeler av ungdommene i rapporten oppga at de følte seg utrygge på sine mottak, ikke minst på grunn av manglende oppfølging fra psykolog, melder ANB.

NRK - 9 timer siden

UDI legger ned to nye asylmottak

Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtaler om drift av ett ordinært asylmottak og ett mottak for enslige mindreårige. Det gjelder Kongsvinger mottak og Tokla i Lyngdal. Avtalene løper ut i sommer..

P4 - 8 timer siden

UDI legger ned to nye mottak

Utlendingsdirektoratet legger ned to nye asylmottak med til sammen 190 plasser. Det ene er et mottak for enslige mindreårige. Når disse to blir lagt ned til sommeren har UDI rundt 5100 plasser, mot 39 000 på det meste vinteren 2016..

Aftenposten - 25 Jan 18 kl. 23:18

206 asylbarn forsvant fra mottak i 2017

206 asylbarn forsvant fra norske mottak i 2017, ifølge Utlendingsdirektoratet, som frykter at flere av barna kan ha blitt utsatt for menneskehandel..

P4 - 11 Dec 17 kl. 14:47

Mange mangler akuttberedskap for barn

Nesten halvparten av kommunene mangler formalisert akuttberedskap til barn. Det viser en kartlegging Bufdir har gjort. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne er bekymret og sier til NRK at alle barn, uavhengig av hvor de bor i landet har krav på hjelp i akutte krisesituasjoner..

Dagbladet - 27 Dec 17 kl. 06:00

Kjært barn har mange navn

Språket skal ikke styres av politikere eller filologer..

P4 - 13 Dec 17 kl. 07:36

Etterlyser flere chattetjenester for barn

Helsesøster Tale Maria Krohn Engvik mottar tusenvis av meldinger fra barn og unge på Snapchat. Mange handler om seksuelle overgrep..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

To pågrepet etter ran i Oslo

To personer er pågrepet etter at en person ble ranet på Majorstuen i Oslo i kveld. Den fornærmede er fysisk uskadet. De to ble pågrepet i det de stakk fra regningen på et serveringssted, hvor de også skal ha kranglet med betjeningen..

P4 - 1 time siden

Fremskrittspartiet med sensasjonsmåling

Fremskrittspartiet gjør et sensasjonelt byks i en fersk meningsmåling Kantar TNS har gjort for TV2. Partiet får hele 20,6 prosents oppslutning, noe som er 9,8 prosentpoeng høyere sammenlignet med en måling for få uker siden. Høyre går mest tilbake på målingen med 3,3 prosentpoeng til 26, mens Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 23,6 prosent..

P4 - 1 time siden

FrP åpen for å ta KrF inn i regjeringen

FrP er åpen for å ta KrF inn i regjeringen til tross for at de i dag bidro til å felle justisminister Sylvi Listhaug. FrP-leder Siv Jensen sier til VG at de ønsker å søke samarbeid med KrF fordi det er bra for borgerlig side, og kan hindre Ap regjeringsmakt. Men hun påpeker at KrF da må vike i visse saker, og samtidig vise at de er klar for et samarbeid.

P4 - 1 time siden

Bombetiltalt dømt til ett års fengsel

Den 18 år gamle mannen som ble pågrepet med en improvisert sprenglanding på Grønland i Oslo i fjor er i Borgarting lagmannsrett dømt til ett års betinget fengsel. Dermed går PST på et kraftig nederlag etter at de anket dommen på ni måneders ubetinget fengsel i tingretten. PST har fått medhold i at det dreide seg om en terrorlignende handling, men straffen reduseres på grunn av den tiltaltes unge alder..

P4 - 2 timer siden

Razziaer mot Volkswagen og BMW

I Tyskland har påtalemyndigheten i dag gjennomført nye razzier mot hovedkontorene til de to bilgigantene Volkswagen og BMW. Razziaene gjelder blant annet mistanke om juks med utslippsdata, men skal ikke være knyttet til diesel-skandalen fra i fjor..

P4 - 2 timer siden

- Jeg har blitt forsøkt stanset i lengre tid

Sylvi Listhaug gjentar igjen påstanden om at hun har blitt forsøkt stanset av opposisjonen i lengre tid. I et intervju med Dagsrevyen i kveld, sier den avgåtte justisministeren at Jonas Gahr Støre, og flere andre politikere, har forsøkt å kneble henne fordi de ikke liker formen hennes. Listhaug sier hun nå er klar for kamp som stortingsrepresentant, og at hun ser spesielt frem til tøffe debatter med Ap-lederen..

P4 - 2 timer siden

Dømt for dødsfall men slipper straff

Et foreldrepar fra Bergen er dømt for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn etter at han fikk i seg tabletter som bruker som erstatning for heroin. Den lille gutten døde kort tid etter at han fikk i seg tablettene, som faren brukte. Likevel slipper foreldrene straff, fordi tingretten mener det ville påført foreldrene en urimelig tilleggsbelastning..

P4 - 3 timer siden

Moxnes: En seier for den tause majoritet

- Sylvi Listhaugs avgang er en seier for majoriteten, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som fremmet forslaget om mistillit mot justisministeren. Han sier videre at de høyreradikale vil møte hard motstand framover..

P4 - 3 timer siden

23 russiske diplomater har forlatt Storbritannia

De 23 russiske diplomatene som ble utvist fra Storbritannia i kjølvannet av nervegiftsaken i Salisbury, har nå forlatt landet. Det melder Sky News. Forholdet mellom de to landene er i krise, etter at Storbritannia anklaget Russland for giftangrepet på en russisk eks-spion og hans datter.

P4 - 3 timer siden

100.000 syrere fanget i Afrin

Rundt 100.000 syrere sitter fanget i den krigsherjede Afrin-regionen i Syria mens kampene mellom tyrkiske styrker og YPG-miltsen fortsetter. Det melder FN.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt