P4 > Nyheter

Thursday, 21 June, 14:42

P4 - 13 Mar 18 kl. 16:56

Mange barn på mottak har det ikke bra

Vi må slutte å behandle enslige mindreårige som bor på asylmottak systematisk dårligere enn norsk barn.
Det mener Anders Cameron i Barneombudet. En ny Fafo-rapport slår fast at norske mottak ikke klarer å gi barn den omsorgen de har krav på.
Cameron sier det på mange områder er stor forskjell mellom norsk barn og barn i mottak.
– Både når det gjelder boforhold, rett til utdanning og helsehjelp, sier han..
Les mer på P4


Les mer om:
Anders Cameron, Barneombudet, Fafo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, barn, mottakhar det , ikke, bra
P4 - 14 Dec 17 kl. 05:45

Varslet FN om barn på mottak i Norge

Barneombud Anne Lindboe har varslet FNs barnekomite om 503 lengeværende barn på norske mottak. Det skriver Klassekampen. Lindboe mener dette er noen av de mest utsatte barna vi har og at de og deres familier må ut av mottakene og bosettes i kommunene.

P4 - 17 Apr 18 kl. 07:14

– Mange barn på mottak har ikke nok mat

- Ikke nok til å leve et verdig liv..

P4 - 03 Apr 18 kl. 06:44

Mange barn lærer ikke å svømme

Mange barn i Oslo lærer ikke å svømme. Det viser en ny rapport fra kommunerevisjonen. Kun ett av tre barn i øst og sør i Oslo kan svømme 200 meter etter fjerde klasse.

P4 - 21 Apr 18 kl. 10:05

Stor pågang fra barn av rusmisbrukere

Svært mange barn tar kontakt med foreningen BAR, Barn av rusmisbrukere. På bare tre måneder har oppmot 900 barn og unge tatt kontakt. Det er nesten like mange som hele året i fjor da de mottok 955 hendvendelser.

NRK - Igår: 16:58

Vil ha mottak utenfor Europa

EUs ledere diskuterer å opprette mottak utenfor Europa for flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet. Teksten, som flere medier har fått tak i, er ikke offentlig og skal diskuteres på neste ukes EU-toppmøte i Brussel..

P4 - 07 May 18 kl. 12:27

Krever opphold for eldre på mottak

Stortinget må gi eldre kvinner på mottak opphod på humanitært grunnlag. Det krever kvinnegruppa rettferdighet i asylpolitikken som dag overleverte et opprop til leder av helsekomiteen, Olaug Bollestad fra Krf. De eldre forteller sterke historier om sine liv på mottak, sier talsperson for kvinnegruppa, Wenche Drevland..

P4 - 22 Dec 17 kl. 06:41

Har mange vanskelige samtaler med barn i jula

Mange barn oppsøker hjelp fordi foreldrene drikker seg overstadig beruset eller ruser seg på narkotiske stoffer i jula..

P4 - 13 Mar 18 kl. 05:25

Mottak svikter mindreårige

Norske asylmottak klarer ikke å gi enslige mindreårige stabilitet eller trygghet. Det viser en ny Fafo-rapport som legges fram i dag. To tredeler av ungdommene i rapporten oppga at de følte seg utrygge på sine mottak, ikke minst på grunn av manglende oppfølging fra psykolog, melder ANB.

Dagbladet - 21 Feb 18 kl. 21:11

Politiet oppgitt over tulleringing fra barn: - Det er ikke et leketøy

Onsdag ringte tre barn AMK så mange ganger at politiet måtte kontakte foreldrene deres..

P4 - 10 Apr 18 kl. 16:44

Må øve på å snakke med barn om overgrep

Mange voksne trenger å øve på å snakke med barn om vold og seksuelle overgrep. Det mener Tove Bruusgaard, seksjonleder for voldsforebygging hos Bufdir. I dag lanserte de, i samarbeid med RVTS, opplæringsportalen Snakke.

Fler nyheter fra P4

P4 - 2 minutter siden

Håper det er slutt på anker

AUF-leder Mani Hussaini håper avgjørelsen i dag setter et punktum for ankene fra drapsdømte Anders Behring Breivik. Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg mener soningsforholdene ikke er i strid med menneskerettighetene, og avslo i dag anken. Hussaini sier til NTB at dette har vært nok et ynkelig forsøk fra Breivik på å prøve å få oppmerksomhet rundt seg selv..

P4 - 15 minutter siden

Mæland endrer forskrift

Kommunaldepartementet endrer nå forskriften om fylkes-sammenslåing. Det skjer etter at Finnmark fylkesting i dag vedtok å ikke velge medlemmer til fellesnemnda, som må til for å få gjennomført sammenslåingen. Endringen betyr at antall medlemmer i fellesnemnda blir fordelt etter innbyggertall.

P4 - 15 minutter siden

Scheie tror Ronaldo blir toppscorer

Kommentatorlegenden Arne Scheie tror Cristiano Ronaldo blir toppscorer i VM. Ronaldo står med fire mål på to kamper, og Scheie sier til Dagbladet at det fort blir flere mål på mandag mot et Iran som må angripe..

P4 - 15 minutter siden

Truet politimann med kniv

En mann truet en politibetjent med kniv i Ålesund i ettermiddag. Politiet har ikke kontroll på mannen, men jobber med å få kontakt med ham. Ingen personer skal være skadet..

P4 - 15 minutter siden

Stoltenberg bekymret over svakere bånd

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mener det må gjøres en innsats for å styrke NATO. I en uttalelse i dag sier han båndene mellom Europa og USA den siste tiden har blitt svekket - og viser blant annet til uenighet om handel, klima og Iran-avtalen. Stoltenberg understreker det ikke er sånn at de transatlantiske båndene nødvendigvis vil vare evig..

P4 - 30 minutter siden

- Conte ferdig i Chelsea

Antonio Conte kommer til å få sparken som Chelsea-manager i sommer. Det melder flere britiske medier i ettermiddag. De hevder også at Conte vil bli erstattet av tidligere Napolo-trener Maurizio Sarri..

P4 - 1 time siden

Politiets systemer oppe igjen

Politiet har nå rettet data-feilen som blant annet førte til problemer med pass-systemet tidligere i dag. Feilen førte til lange passkøer over store deler av landet..

P4 - 1 time siden

Vil ha bedre forhold i varetekt

Regjeringen vil bedre forholdene for varetektsinsatte. Justisdepartementet har i dag sent ut et forslag på høring om endringer av varetektsforholdene, og ønske om å redusere oppholdstiden i arrest. Justisminister Tor Mikkel Wara sier sier det er viktig at opphold i politiarrester begrenses til et minimum..

P4 - 1 time siden

Skal utvikle retningslinjer mot kroppspress i sosiale medier

Vil begrense kroppspresset blant unge..

P4 - 1 time siden

Ingen fra Finnmark stiller

Flertallet i Finnmark fylkesting sier nei til å oppnevne medlemmer til fellesnemnda med Troms. Det ble klart i ettermiddag. For å få gjennomført sammenslåingen av Troms og Finnmark må fellesnemnda starte arbeidet med å forberede den.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt