P4 > Nyheter

Monday, 17 December, 04:39

P4 - 13 Mar 18 kl. 16:56

Mange barn på mottak har det ikke bra

Vi må slutte å behandle enslige mindreårige som bor på asylmottak systematisk dårligere enn norsk barn.
Det mener Anders Cameron i Barneombudet. En ny Fafo-rapport slår fast at norske mottak ikke klarer å gi barn den omsorgen de har krav på.
Cameron sier det på mange områder er stor forskjell mellom norsk barn og barn i mottak.
– Både når det gjelder boforhold, rett til utdanning og helsehjelp, sier han..
Les mer på P4


Les mer om:
Anders Cameron, Barneombudet, Fafo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, barn, mottakhar det , ikke, bra
P4 - 14 Dec 17 kl. 05:45

Varslet FN om barn på mottak i Norge

Barneombud Anne Lindboe har varslet FNs barnekomite om 503 lengeværende barn på norske mottak. Det skriver Klassekampen. Lindboe mener dette er noen av de mest utsatte barna vi har og at de og deres familier må ut av mottakene og bosettes i kommunene.

Klartale - 13 Sep 18 kl. 10:53

Barn sliter fortsatt på mottak i USA

Over 12.000 barn sitter alene på mottak i USA. Barn sliter og president Trump har skylda, viser en ny rapport..

P4 - 17 Apr 18 kl. 07:14

– Mange barn på mottak har ikke nok mat

- Ikke nok til å leve et verdig liv..

Klartale - 22 Jun 18 kl. 12:36

USA: Barn på mottak kledd nakne og slått

Tok seg ulovlig over grensa. Nå forteller de om grove overgrep på mottak i USA..

P4 - 22 Jun 18 kl. 17:09

Forteller om overgrep i mottak

Barn og unge som er plassert på et mottak i Virginia i USA etter å ha tatt seg ulovlig over grensen fra Mexico, forteller om grov mishandling og overgrep. Barna er plassert i et mottak som opprinnelig ble bygget som et ungdomsfengsel. Flere av de mindreårige skal nå ha fortalt at de ble påført håndjern, slått, satt i isolat, avkledd og etterlatt nakne i kalde celler.

P4 - 03 Apr 18 kl. 06:44

Mange barn lærer ikke å svømme

Mange barn i Oslo lærer ikke å svømme. Det viser en ny rapport fra kommunerevisjonen. Kun ett av tre barn i øst og sør i Oslo kan svømme 200 meter etter fjerde klasse.

Dagbladet - 28 Jul 18 kl. 06:00

Tviler du på om du er skikket til å bli forelder, bør du la være å få barn

Mange ønsker å bli foreldre. Noen angrer senere på at de fikk barn. Mange barn opplever dessuten omsorgssvikt.

P4 - 29 Jun 18 kl. 10:40

Asylleder dømt for overgrep

En 75 år gammel leder av et asylmottak i Agder er dømt til 16 måneders fengsel for seksuell handlinger mot flere barn på mottaket. Mannen som har eid og drevet flere mottak har ifølge dommen fra Lister tingrett forgrepet seg på åtte barn. Tingretten mener mannen har utnyttet svært sårbare barn på et sted barna normalt skulle følt seg trygge.

P4 - 21 Apr 18 kl. 10:05

Stor pågang fra barn av rusmisbrukere

Svært mange barn tar kontakt med foreningen BAR, Barn av rusmisbrukere. På bare tre måneder har oppmot 900 barn og unge tatt kontakt. Det er nesten like mange som hele året i fjor da de mottok 955 hendvendelser.

NRK - 19 Jun 18 kl. 16:58

Vil ha mottak utenfor Europa

EUs ledere diskuterer å opprette mottak utenfor Europa for flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet. Teksten, som flere medier har fått tak i, er ikke offentlig og skal diskuteres på neste ukes EU-toppmøte i Brussel..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt