VG > Nyheter

Wednesday, 17 August, 03:52

VG - 21 maj 22 kl. 17:20

Maktskifte i Australia etter ni år

Australia får med Anthony Albanese sin første sosialdemokratiske statsminister på ni år. Han har lovet å trappe opp klimakampen, men ikke å stenge kullgruvene..
Les mer på VG


Les mer om:
Anthony Albanese, Australia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Maktskiftei , Australia, etterni år
NRK - 11 jun 22 kl. 04:20

Ubåtforlik mellom Australia og Frankrike

Frankrike og Australia har inngått forlik etter at Australia i fjor brøt en gigantkontrakt om ubåter. Konflikten mellom landene oppsto da Australia uten forvarsel avbrøt kjøp av franske dieselubåter, og kunngjorde at landet heller ville kjøpe atomdrevne ubåter av USA og Storbritannia. Australia betaler 555 millioner euro i kompensasjon for å ha brutt milliardkontrakten..

NRK - 08 nov 21 kl. 08:35

Australia fortsetter med kull

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow. – Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

NRK - 21 maj 22 kl. 15:01

Maktskifte i Australia etter ni år med konservativt styre

Australia får med Anthony Albanese sin første sosialdemokratiske statsminister på ni år. Han har lovet å trappe opp klimakampen, men ikke å stenge kullgruvene. – Det australske folk har stemt for endring.

Klartale - 30 mar 22 kl. 08:58

Australia frykter mer uvær

For over én måned siden døde 21 mennesker etter uvær. De som styrer Australia har nå gjort klar beredskap. De skal være klare til de nye stormene kommer.

Klartale - 06 jul 22 kl. 06:30

Flere titusener må rømme fra enorm flom

På tre dager har det regnet like mye som det normalt ville gjort på et helt år. Det har ført til en rask og enorm flom i delstaten New South Wales i Australia.Så langt har over 50.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden til Macron: – Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA. Australia avtalte først å kjøpe 12 dieseldrevne ubåter fra Frankrike for 340 milliarder kroner.

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

Klartale - 20 maj 22 kl. 07:00

Glade australiere er blitt misfornøyde

Skogbranner, flommer, pandemi og konflikter. Australia har slitt de siste årene. Lørdag er det valg.

NRK - 23 feb 22 kl. 06:34

Ti savnet etter flom i Australia

En person er funnet død og ti andre er savnet etter at voldsomt regnvær førte til styrtflom øst i Australia. Den døde, en person i 60-årene, ble funnet i en bil under vann i delstaten Queensland, sa delstatsminister Annastacia Palaszczuk onsdag. I deler av Queensland har det kommet opptil en halvmeter regn det siste døgnet.

NRK - 24 maj 22 kl. 08:58

«Firerbanden» Investerer i infrastruktur i Asia

Australia, India, Japan og USA planlegger enorme investeringer i infrastruktur i Asia, ifølge Japans statsminister Fumio Kishida. – I infrastruktursektoren kunngjør vi at vi satser på å investere mer enn 50 milliarder dollar for å bistå prosjekter i India-Stillehavsregionen, sa statsministeren etter et møte i den såkalte firerbanden i Tokyo. Lederne i de fire landene hadde et møte i den japanske hovedstaden tirsdag.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Sjeldent solfenomen kan skape nordlysfest

Onsdag og torsdag er det muligheter for å se nordlys sør i landet. Årsaken er et helt spesielt romvær..

VG - 9 timer siden

Styrtregn skapte problemer

Etter regnrekord, oversvømmelser og lynnedslag tidligere tirsdag, er det de neste timene duket for en ny runde. I Ski sentrum stod flere biler fast i vannmengdene..

VG - 8 timer siden

Sp-topp om nye krisetall for regjeringen: Behov for at vi begynner med blanke ark

ARENDAL (VG) Ap får rekordsvake 19,9 prosent på VGs nye partibarometer. Også Sp sliter tungt. Ap- og Sp-toppene sier de forstår velgerne..

VG - 9 timer siden

Stenger 14 trebroer etter brokollaps i Gudbrandsdalen

Mandag kollapset Tretten bru i Gudbrandsdalen i Innlandet. Statens vegvesen har bestemt seg for å stenge 14 fagverksbruer i tre mens de venter på at årsaken er kollapsen blir klar..

VG - 14 timer siden

Familie på tre i frontkollisjon – barn er kritisk skadet

I 13-tiden tirsdag rykket nødetatene ut til en alvorlig trafikkulykke i Bamble. To biler frontkolliderte i en tunnel, og fire personer ble kjørt til sykehus..

VG - 11 timer siden

Russisk militært lager rammet av eksplosjoner på Krim – ekspert tror på ukrainsk motoffensiv

Russland erkjenner at et militært lager har vært utsatt for «sabotasje» på Krim-halvøya tirsdag. Norsk ekspert er overrasket over dårlig russisk sikkerhet..

VG - 12 timer siden

Blir republikanere for å stemme på Liz Cheney

LARAMIE (VG) Trump-motstanderen Liz Cheney har blitt kastet ut av hjemstatens republikanske parti. I dag ligger hun an til også å miste sitt sete i Kongressen..

VG - 14 timer siden

Energiministeren: - Vi skal ikke en gang til komme i situasjonen vi opplevde i sommer

ARENDAL (VG) En strømstøtte til bedrifter som sliter med skyhøye regninger kan være på plass allerede i september, ifølge Terje Aasland (Ap)..

VG - 22 timer siden

Evaluering av Oslo-skytingen: Dette vil de ha svar på

Bemanning, plassering av patruljer, arbeidet før Pride-helgen og bevæpning er temaer som bør tas opp når politiets innsats evalueres, sier tidligere leder for Beredskapstroppen..

VG - Igår: 23:24

Forbund krever vedlikeholdsløft: – Her lukter det skandale

TRETTEN/OSLO (VG) Norsk Lastebileier-Forbund (NLF) er bekymret for vedlikeholdet av norske veier etter brokollapsen på Tretten. Direktøren krever bedre tiltak for «fabrikkgulvet» til titusenvis av yrkessjåfører..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com