P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 11:49

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:24

MDG mener folk bør få bruke AAP som feriepenger

Miljøparitet De Grønne mener arbeidsavklaringspenger bør likestilles med feriepenger.
Nasjonal talsperson for MDG, Arild Hermstad, sier til Dagbladet at det å mene at man må befinne seg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger er en smålig tanke preget av at man oppfatter at trygdemottakere ikke er i stand til å ta vare på seg selv.
Frps Erlend Wiborg raser over forslaget, og stempler utsagnet som uansvarlig..
Les mer på P4


Les mer om:
De Grønne, MDG, Hermstad, Dagbladet, Norge, Erlend Wiborg, AAP

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: MDG, mener, folk, bør, , bruke, AAPsom , feriepenger
NRK - 08 Nov 19 kl. 05:10

MGD vil løsne på AAP-regler

Folk bør få kunne ta med seg Arbeidsavklaringspenger (AAP) til utlandet, mener MDGs Arild Hermstad. Han sier det ikke bør være noe mål at folk skal være innenfor landegrensene..

Aftenposten - 15 Aug 19 kl. 21:00

Uhyrlig fordreining om Folk er folk | Bjønnulv Evenrud

Folk er folk har ikke betvilt hvor mange som døde under Holocaust..

P4 - 30 Jul 19 kl. 15:23

- Opplever at folk er ute etter ham

Forsvareren til rapperen Asap Rocky mener klienten ofte opplever ofte at folk med onde hensikter er ute etter ham. I retten i Stockholm i dag sa forsvareren at dette kan forklare hvorfor artisten oppførte seg som han gjorde 30. juni.

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 20:32

Seminar skal «hjelpe» folk ut av homofili: – Jeg ble sint, skuffet og lei meg.

Irske Mike Davidson mener han kan hjelpe folk til å endre seksuell legning..

P4 - 30 Jul 19 kl. 08:40

Mener politikerne ikke forstår

Over halvparten svarer i en ny undersøkelse fra NAF at politikerne ikke har forståelse for utfordringene de har med sine hverdagsreiser. Det er folk utenfor byene og de med lavest inntekt som i minst grad føler seg forstått, ifølge undersøkelsen. Camilla Ryste i NAF mener bompenger og drivstoffavgifter, i tillegg til kollektiv-priser er eksempler på sakerder politikernes beslutninger griper inn i hverdagen og lommeboka til folk..

NRK - 06 Oct 19 kl. 10:54

Økonomer ber folk ta grep

Samtidig som det går bra med norsk økonomi, advarer flere økonomieksperter nordmenn mot tøffere tider. De oppfordrer folk til å ta ansvar for egen økonomi. Økonomene mener det brukes for mye på velferd i det nye statsbudsjettet, skriver ABC Nyheter..

P4 - 08 Sep 19 kl. 11:16

Vil teste ut borgerlønn

Miljøpartiet de Grønne ønsker å teste ut borgerlønn i to av Oslos bydeler. Det vil si at innbyggere får utdelt en viss sum, uavhengig av behov, og uten å måtte gjøre noe for pengene. Tanken er at grunninntekten skal erstatte andre offentlige ytelser, som dagpenger og arbeidsavklaringspenger - som igje nskal fjerne økonomisk utrygghet og bidra til bedre helse, ifølge partiet.

P4 - 29 Jul 19 kl. 18:33

Klimaforsker ber folk ikke kjenne på "solskam"

Klimaforsker Bjørn Samset i Cicero mener folk skal nyte det varme finværet uten å kjenne på solskam. Til NRK sier han at selv om tropevarmen gir grunn til bekymring når klimaet blir varmere, men at folk likevel bør nyte varmen. I helgen påpekte MDG-politiker Eivind Trædal i et Facebook-innlegg at varmen ikke bare er finvær, men en konsekvens av menneskeskapte klimaendringer..

P4 - 07 Oct 19 kl. 10:57

- Ikke store endringer for folk flest

- Hverdagen til folk flest blir ikke særlig annerledes med dette statsbudsjettet. Det sier forbrukerøkonom i DnB, Silje Sandmæl. Hun mener familier med barn under seks år er vinnerne med økt barnetrygd og at unge på arbeidsavklaringspenger er taperne i budsjettet..

VG - 12 Nov 19 kl. 10:37

Venstre-politiker vil ha homoterapi-forbud: Får melding fra folk som ber for meg

Et homoterapiforbud kan redde liv, mener Venstre-politiker Grunde Almeland (28). Men meldingene fra folk som vil be for at han skal bli heterofil, vil han ikke forby..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Konkurstallene nærmer seg finanskrisen

Antall konkurser i Norge nærmer seg nå samme tall som finanskriseåret 2009. De siste 12 månedene er 6.311 bedrifter gått konkurs eller tvangsavviklet, ifølge Bisnode.

P4 - 1 time siden

Billigere strøm enn i fjor

Strømmen er billigere i år enn i fjor. I tredje kvartal lå prisen i snitt på 42,5 øre per kilowattime, melder SSB. Det er en nedgang på 23 prosent fra samme periode i fjor, da prisen lå uvanlig høyt.

P4 - 1 time siden

Skolen blir mer praktisk

Norsk skole blir mer praktisk rettet. Det går fram av de nye læreplanene som regjeringen la fram i dag. Endringene er de største siden 2006, ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner.

P4 - 4 timer siden

Håper nye læreplaner vil legge til rette for mer lærelyst

Det er viktig å få ned uheldig prestasjonspress med de nye læreplanene. Det sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal. I dag legger Regjeringen frem de nye læreplanene for skolen, den største endringen siden Kunnskapsløftet i 2006.

P4 - 2 timer siden

Berg møter ikke pressen i dag

Det er mange som har mange spørsmål til Frode Berg, men ingen medier får svar i dag. Bergs kone sa til NTB i går at de må prøve å finne roen, og at de to har mye å snakke om. Ifølge advokaten hans vil imidlertid pressen også få prate med han - det vil komme mer informasjon om hvor og når senere i dag.

P4 - 3 timer siden

Butikker taper på Black Friday

Mange butikker taper på Black Friday. Tall fra handelsorganisasjonen Virke viser at 90 prosent av de frittstående butikkene gikk med tap på denne dagen i fjor. Direktør Bror Stende i Virke faghandel sier han tror trenden har kommet for å bli, men at det er lettere for kjeder å tjene på en slik tilbudsdag fordi de har kapasitet til å få ut flere varer til kundene..

P4 - 4 timer siden

Julepriskrigen innledet

Julepriskrigen er i gang - tidligere enn noen sinne. Nå i morgentimene annonserer Kiwi at de kutter prisene på en rekke julevarer, som blant annet gløgg, surkål, lutefiskbacon, julebrus og pepperkakedeig med opp til 32 prosent, melder Nettavisen. Det har vært priskrig i dagligvarebransjen de siste fem årene - og den bryter altså ut stadig tidligere - i år én uke tidligere enn i fjor.

P4 - 3 timer siden

Landbruket kan bli giftigere

Klimaendringene kan føre til økt bruk av kjemiske plantevernmidler i norsk landbruk. Det advarer Norsk institutt for bioøkonomi. Årsaken er at et våtere og varmere klima øker behovet for bekjempelse av ugress, skadedyr og sykdommer, skriver Dagsavisen.

P4 - 4 timer siden

Håper ny lærerplan vil legge til rette for mer lærelyst

Det er viktig å få ned uheldig prestasjonspress med den nye læreplanen. Det sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal. I dag legger Regjeringen frem de nye læreplanene for skolen, den største endringen siden Kunnskapsløftet i 2016.

P4 - 5 timer siden

Våpenskytinger traumatiserer amerikanerne

Vold med våpen er blitt et nasjonalt traume i USA. I en undersøkelse fra The American Psychological Association svarer 79 prosent av befolkningen at de blir skremt og redd av masseskytinger. En tredjedel svarer også at de har endrer vaner, og unngår visse situasjoner av frykt for å bli skutt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt