NRK > Nyheter

Onsdag, 23 September, 10:55

NRK - 15 feb. 20 kl. 06:28

Møte mellom Kina og Vatikanstaten

Kinas utenriksminister Wang Yi og Vatikanstatens erkebiskop Paul Gallagher møttes for første gang under den pågående sikkerhetskonferansen i München. Møtet på toppnivå mellom de to statene er uvanlig fordi de ikke har en diplomatisk forbindelse..
Les mer på NRK


Les mer om:
Wang Yi, Vatikanstatens, Paul Gallagher, München, Kina, Vatikanstaten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Møte, mellom, Kinaog , Vatikanstaten
P4 - 24 juli 20 kl. 07:05

Spenningen mellom USA og Kina har økt

Spenningen mellom USA og Kina fortsetter å øke på grunn av koronapandemien og sikkerhetsloven som ble innført i Hong Kong. I natt sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at militæret i Kina er blitt sterkere og mer truende. Kina beordrer nå USA om å stenge det amerikanske konsulatet i provinsen Sichuan.

NRK - 15 jan. 20 kl. 18:08

Første kvinnelege Vatikan-diplomat

Pave Frans har utnemnt Fransesca Di Giovannia, som første kvinne, til ein høgståande diplomatisk stilling i Vatikanstaten, melder Reuters. Stillinga blir sett på som ein av to stillingar som viseutanriksminister for kyrkjestaten..

NRK - 16 jan. 20 kl. 01:05

Blir toppdiplomat i Vatikanet

Pave Frans har utnevnt den første kvinnelige toppdiplomaten i Vatikanstaten. Det er den 66 år gamle Francesca Di Giovanni som tiltrer i en nyopprettet stilling som én av to viseutenriksministre..

Aftenposten - 16 jan. 20 kl. 05:38

Kvinne blir toppdiplomat i Vatikanet

Pave Frans har utnevnt den første kvinnelige toppdiplomaten i Vatikanstaten..

NRK - 15 jan. 20 kl. 18:08

Første kvinnelege toppdiplomat

Pave Frans har utnemnt Fransesca Di Giovannia, som første kvinne, til ein høgståande diplomatisk stilling i Vatikanstaten, melder Reuters. Stillinga blir sett på som ein av to stillingar som viseutanriksminister for kyrkjestaten..

NRK - 06 mars 20 kl. 10:49

Vatikanstatens første tilfelle

Vatikanstaten har fått sitt første tilfelle av en koronasmittet, skriver nyhetsbyrået Reuters. Bystaten som har rundt tusen innbyggere opplyser at de har stengt klinikken der pasienten ble behandlet. Den skal nå renses..

NRK - 15 mars 20 kl. 22:08

Paven dro på vandring

For å be om koronavirusets slutt, trosset Pave Frans italienske myndigheters råd om å holde seg hjemme. Paven forlot Vatikanstaten søndag for å avlegge et overraskelsesbesøk til to kirker i den italienske hovedstaden Roma..

NRK - 23 mai 20 kl. 13:53

Vatikanmuseene åpner igjen

1. juni åpner Vatikanmuseene i Vatikanstaten i Roma igjen etter nedstegningen i forbindelse med koronapandemien. Museene åpner kun for nettbestilling av billetter for å bedre kontrollere antall besøkende..

NRK - 01 sep. 20 kl. 12:05

Flere land kan bli røde

Värmland, Jämtland og Vesterbotten i Sverige og Sjælland i Danmark bør markeres gult, mener FHI. De anbefaler at regjeringen innfører innreisekarantene for Italia, Vatikanstaten, San Marino og Slovenia, og at innreisekarantene for Kypros fjernes..

P4 - 01 sep. 20 kl. 12:12

Nye land kan bli rødmerket

Italia kan snart bli rødmerket. Landet er sammen med Vatikanstaten, San Marino og Slovenia rødmerket i Folkehelseinstituttets nye reiseråd. Samtidig kan grensehandelen til Sverige snart være i gang igjen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Lukasjenko teken i eid

Den kviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko er teken i eid i ein uannonsert seremoni, melder Reuters. Seremonien, som normalt brukar å vere ei stor statleg hending, kom etter fleire veker med protestar og skuldingar om valjuks..

NRK - 15 minutter siden

Politiaksjon på Raufoss

Flere politipatruljer rykka ut til Raufoss sentrum etter meldinger om en mann som ble oppfatta som ustabil. Politiet fikk kontroll på mannen og han er kjørt i arrest. Ingen personer har kommet til skade..

NRK - 30 minutter siden

Støtte til barn og unge

I statsbudsjettet for 2021 setter regjeringen av 100 millioner kroner til unge med funksjonshemning, bekrefter Nikolai Astrup (H) overfor TV 2. Pengene skal brukes til å gi et tilbud for rehabilitering og avlastning for barn og unge funksjonshemmede..

NRK - 45 minutter siden

Real Madrid: Ødegaard ikkje smitta

Fotballklubben Real Madrid stadfestar at ingen spelarar er smitta av koronaviruset. Martin Ødegaard testa positivt tysdag, men den andre prøven nordmannen tok dagen etter var negativ. Han skal truleg ta nok ein test torsdag..

NRK - 45 minutter siden

Navalnyj kan bli heilt frisk

Den russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj kan bli heilt frisk, ifølgje sjukehuset i Berlin. Han vart skriven ut derfrå onsdag. Sjukehuset skriv også at det er for tidleg å vurdere eventuelle langsiktige konsekvensar av forgiftninga..

NRK - 1 time siden

Kommuneoverlege stenger barnehage

Kommuneoverlegen i Lier har besluttet å stenge Noahs Ark barnehage med umiddelbar virkning etter at ytterligere ett barn og tre ansatte har fått påvist koronasmitte. Samtlige barn og ansatte er satt i karantene. Det innebærer 82 barn og 32 ansatte..

NRK - 1 time siden

Kina stopper import fra norsk skip

Kina har gitt en ukes stans av fiskeimport fra tråleren Gadus Njord etter koronafunn fra den ytre emballasjen på et fiskeparti. - Vi har ikke hatt smitte ombord og har ingen grunn til å tro at det stammer fra oss, sier Krister Hoaas i Lerøy Seafood..

NRK - 1 time siden

Person fastklemt etter ulykke

E18 ved utgangen av Bygdøylokket i Oslo er sperret inntil videre etter at en bil havnet på siden. Bilen måtte skåres i to for å frigjøre en person som var fastklemt. Vedkommende er våken og bevisst, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Farevarsel for vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for vindkast i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark og Agder. Torsdag morgen øker vinden fra sør, og det kan komme vindkast omkring 25 m/s i kystnære områder, og omkring 20 m/s i indre strøk..

NRK - 1 time siden

Ødegaard testa negativt for korona

Kontrabeskjeden kjem dagen etter at det blei meldt at fotballspelaren testa positivt. Det melder ei spansk avis. Testen Ødegaard tok, ein PCR-test, kan gi falske positive prøver.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt