P4 > Nyheter

Lørdag, 19 September, 11:00

P4 - 16 sep. 20 kl. 08:49

Må gi millioner til private barnehager

Kommuner må gi millioner av kroner til private barnehager for å kompensere for koronastøtta de offentlige fikk tidligere i år.
De private kan bruke pengene på det de vil.
I Ullensaker kommune må de ut med 13,1 millioner i koronatilskudd, noe de ikke har råd til ettersom de allerede er flere titalls millioner i minus, skriver Klassekampen.
Vanligvis vil utgiften komme to år frem i tid, men KS og Private Barnehagers Landsforbund er enige om at kommunene skal overføre pengene til de private i år..
Les mer på P4


Les mer om:
Ullensaker, Klassekampen, KS, Private Barnehagers Landsforbund

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Må gi millioner, til, private, barnehager
Aftenposten - 15 sep. 20 kl. 13:07

Byrådet vil gi noen barnehager flere ansatte. Målet er å jevne ut forskjeller mellom barn.

Byrådet bevilger 50 millioner kroner over to år for å teste ut virkningene av ekstra grunnbemanning i barnehager som ligger i levekårsutsatte områder..

VG - Igår: 22:01

Ap-Raymond vil kaste ut private sykehjemsaktører: Lover alle høyere lønn

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil kaste ut alle private aktører fra Oslos sykehjem. – Vi vil ta tilbake kontrollen over eldreomsorgen, sier Johansen. Han lover høyere lønn til alle..

P4 - 15 sep. 20 kl. 15:24

Innfører ekstra omsorgsdager

Regjeringen innfører ekstra omsorgsdager for foreldre som har barn i skoler og barnehager som blir stengt på grunn av koronautbrudd. Det kom fram på ettermiddagens pressekonferanse. Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier lokale utbrudd kan føre til at noen blir hardere rammet enn andre..

Aftenposten - 16 sep. 20 kl. 09:00

Mange barnehager har droppet matservering som følge av koronaen. Hos noen kan det bli varig.

– Tiden vi vanligvis bruker på praktiske oppgaver rundt matlaging, bruker vi nå på å være sammen med barn i samspill og lek, forteller barnehagestyrer..

Klartale - 20 timer siden

Smitte ved 20 skoler i Oslo

Det er meldt om smitte med korona ved 20 skoler i Oslo. Det er også smitte i tre barnehager..

P4 - 15 sep. 20 kl. 08:28

Vet ikke hvordan penger er brukt

Equinor vet ikke hva 295 millioner kroner de betalte til sosiale prosjekter i Angola har blitt brukt til. I helgen dokumenterte E24 og Stavanger Aftenblad at Equinor fra 2011 til 2016 betalte 420 millioner kroner til et forskningssenter i Angola, som aldri ble bygget. Det var del av en lisenstildeling, der Equinor også gikk med på å betale store millionbeløp i sosiale bidrag.

P4 - I førrgår: 13:38

Kan tape 50 millioner

Brann kan tape flere titall millioner kroner på koronareglene som er innført i norsk fotball. Daglig leder Vibeke Johannesen sier til VG at klubben ligger an til å tape mellom 25 og 50 millioner i inntekter, men at summen avhenger av hvilke valg myndighetene tar fremover. Det er kun lov med 200 tilskuere på kamper i Norge.

E24 - Igår: 20:54

Oslo skjerper krav til byggeplasser: Alle skal være fossilfrie

Oslo kommune skjerper kravene til nye reguleringer slik at også statlige og private byggeplasser må være fossilfrie. – Det kommer til å gjelde alle, sier byråd Arild Hermstad..

NRK - 12 sep. 20 kl. 09:50

Kulturhusene har tapt millioner

Kulturhus har tapt 150 millioner kroner så langt på koronapandemien. Det viser tall fra bransjeorganisasjonen Norske Kulturhus. Bølgen kulturhus i Larvik ligger man an til et underskudd på 6 millioner kroner i år, ifølge daglig leder Andreas Gilhuus..

E24 - 15 sep. 20 kl. 18:01

Ville ha over 100 millioner for «Voksentunet» – jekker ned prisen med flere millioner

Industrieier Hans Preben Mehren gjør et nytt forsøk på å selge luksustomten på Holmenkollen, og har denne gangen sunket prisen til 85 millioner kroner..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Noen Nav-tjenester virker ikke

Det er nå i helgen enkelte tjenester på Nav.no som ikke virker, eller er ustabile. Frem til klokken 16 i dag kan det være problemer med å registrere seg som arbeidssøkere, sende meldekort og registrere eller endre CV.

P4 - 1 time siden

55 nye smittede i Oslo

55 personer i Oslo har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det viser tall fra Folkehelseinsituttet, melder NRK. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarte i går om utviklingen i hovedstaden, der smittetallene har steget jevnt de siste ukene.

P4 - 1 time siden

Flere drept i masseskyting

Flere personer skal ha blitt drept i en masseskyting i byen Rochester i delstaten New York i USA. Det melder politiet nå. Det er ikke kjent hvor mange som er skutt og hvor mange som er drept.

P4 - 1 time siden

Flerer ukvalifiserte lærere

Det har blitt flere ukvalifiserte lærere i skolen. Andelen har økt med rundt 35 prosent mellom 2013 og 2020, skriver Klassekampen. Ukvalifiserte lærere har i dag ansvaret for 4,5 prosent av unvervisningen i Norge.

P4 - 1 time siden

India kan passere USA

India er på vei til å passere USA som det landet med flest koronasmittede i verden. Smittetallet har steget daglig de siste fem ukene. Bare det siste døgnet har rundt 94.

P4 - 1 time siden

Stor fare for busstreik

Det kan gå mot en stor busstreik i morgen. Riksmekleren sier det er stor avstand mellom partene i forhandlingene, melder NTB. Busstrafikken i Oslo og Viken kan bli lammet i morgen, om det ikke blir enighet innen midnatt.

P4 - 1 time siden

Til legevakt etter brann

Fire personer er sendt til legevakt etter en brann i en enebolig i Bergen i dag tidlig. En familie på fem var i boligen da det begynte å brenne, og alle har kommet seg ut, melder politiet..

P4 - 1 time siden

- Lime-tiltalt startet opp ny kjede

Mannen bak Lime-butikkene, som er tiltalt for menneskehandel og organisert kriminalitet, skal ha bygget opp en ny kjede mens han har vært tiltalt. Det melder VG. Mannen anket i 2018 en dom på ni års fengsel i en omfattende Lime-saken, og ankesaken er ikke avgjort.

P4 - 2 timer siden

70 millioner til bevaring av kirker

Regjeringen setter av 70 millioner til sikring av gamle kirker i statsbudsjettet for neste år. Det skriver avisen Vårt Land. Pengene skal brukes til å bevare kirker som er bygget før 1850.

P4 - 2 timer siden

Hurtigrute-etterforskning mot slutten

Etterforskningen av Hurtigruten er nå i sluttfasen. Selskapet er mistenkt for å ha brutt loven om smitteoverføring og for brudd på koronaforskriften i smittevernloven, i forbindelse med utbruddet på MS Roald Amunsden. Påtalemyndigehten opplyser til Dagens Næringsliv at målet er å komme i mål med etterforskningen i løpet av en måned..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt