NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 12:50

NRK - 09 feb. 21 kl. 06:14

Lyd truer livet i havet

En ny studie viser at menneskelig støy gjør livet svært vanskelig for mange arter i havet. Støy fra menneske utgjør et stadig større problem for mange arter, deriblant havpattedyr som hvaler og delfiner, skriver Vitenskab.dk..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vitenskab

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lyd, truer, liveti , havet
NRK - 15 jan. 21 kl. 14:16

Avdøde tok opp lyd

Mannen som ble skutt og drept av politiet i Ibsensegate i Bergen i desember tok opp lyd under hendelsen. Dette opptaket har Spesialenheten for politisaker fått tak i, og er sentrale når tidsforløpet og hendelsesforløpet skal klarlegges..

NRK - 02 feb. 21 kl. 06:55

Lyd-app vokser fort

Rapperen Hkeem er en av de første norske kjendisene som har tatt i bruk lyd-appen Clubhouse. På under ett år har appen blitt verdsatt til én milliard dollar, ifølge det amerikanske nyhetsmediet Axios..

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 06:06

Lydforurensning er en trussel mot livet i havet

En ny studie viser at menneskelig støy gjør livet svært vanskelig for mange arter i havet..

NRK - 24 jan. 21 kl. 20:27

– 1,5 milliarder munnbind i havet

Over én og en halv milliard munnbind havnet på havet i 2020 på grunn av koronapandemien. Det anslår miljøverngruppa Oceans Asia i Hongkong i en ny rapport. Allerede i juni varslet miljøvernere om mer munnbind og hansker blant plastavfallet i sjøen..

E24 - 11 feb. 21 kl. 10:57

Store mengder plast, fiskeredskaper og tau fra fiske og oppdrett går rett i havet: – Det er et eierløst problem

Holdninger og slurv trekkes frem som årsaker til at havbruksnæringen, fiskeri og fritidsfiskere fortsatt forsøpler havet. – Alle må ta sin del av ansvaret, sier fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen..

E24 - 11 feb. 21 kl. 10:57

Plast, redskaper og tau går rett i havet. De som står bak, peker på hverandre.

Holdninger og slurv trekkes frem som årsaker til at havbruksnæringen, fiskeri og fritidsfiskere fortsatt forsøpler havet. – Alle må ta sin del av ansvaret, sier fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen..

Dagbladet - 24 feb. 21 kl. 10:06

Hundrevis av kister raste i havet

En kirkegård i Camogli i Italia har kollapset, og mange kister har sklidd ut i havet..

NRK - 04 mars 21 kl. 11:27

Migrantar kasta på havet

Minst 20 migrantar døydde då menneskesmuglarar kasta dei over bord utanfor kysten av Djibouti i går. Det opplyser organisasjonen IOM. I alt blei kring 80 personar kasta på havet.

E24 - 17 mars 21 kl. 16:27

Svaret på verdens utfordringer finnes i havet

Havet er i trøbbel. Det er et velkjent faktum, som også framkommer i Havpanelets rapport for en bærekraftig havøkonomi..

NRK - 22 mars 21 kl. 16:47

Beruset mann falt på havet

En beruset mann i 50-årene falt i havet i Svolvær sentrum. Fallet ble observert av mannskapet på en båt som var i ferd med å fortøye. De fikk hentet opp mannen av vannet, og han er kjørt til legevakten, melder Nordland politidistrikt på Twitter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

500.000 til Oslo Pride

Regjeringen gir 500.000 kroner til Oslo Pride for markeringen av at det neste år er 50 år siden lovparagrafen som forbød sex mellom menn ble avskaffet. Det melder regjeringen i en pressemelding.

NRK - 15 minutter siden

Fire pågrepet etter bilbrann

Fire personer skal avhøres etter en bilbrann på Sem i Tønsberg i natt. Politistasjonssjef Øystein Holt sier bilbrannen og drapet på Heimdal i Tønsberg etterforskes som to separate saker..

NRK - 15 minutter siden

Tester over 120 barnehagebarn

Over 120 barnehagebarn koronatestes i dag som følge av smitteutbrudd i Lindesnes kommune. Til sammen har det vært 34 nye smittetilfeller i kommunen de siste to døgnene. Kommuneoverlegen sier det jobbes nå hardt for å hindre videre smitte..

NRK - 45 minutter siden

Ubåt sakna i Indonesia

Ein ubåt med 53 personar ombord er sakna i Indonesia. Det opplyser marinen i landet til Reuters..

NRK - 45 minutter siden

26 nye smittede i Bergen

Det er registrert 26 nye koronasmittede i Bergen siden i går. 15 er nærkontakter og tre er importsmitte. To har ukjent smittevei og fem har usikker smittevei.

NRK - 45 minutter siden

Pasientar døydde av oksygenmangel

I India døydde minst 22 pasientar på eit sjukehus då ein tank som forsynte dei med oksygen gjekk tom. Det opplyser ein talsmann for styresmaktene i Maharashtra til Reuters. Sjukehuset har mange covid-19-pasientar..

NRK - 45 minutter siden

Fleire klubbar ute av superligaen

Den spanske klubben Atletico Madrid har trekt seg frå superligaen. Det melder nyheitsbyrået AFP. Også den italienske klubben Inter er ute, ifølgje italienske medium.

NRK - 1 time siden

Nyheitsbyrå: Inter er også ute

Det italienske nyheitsbyrået ANSA melder at Inter også skal vere på veg ut av superligaen. – Superligaprosjektet er no ikkje lenger interessant for Inter, siterer ANSA ei sentral kjelde i klubben..

NRK - 1 time siden

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til landet.

NRK - 1 time siden

Kjem truleg med råd om 17.mai

Helseminister Bent Høie og kulturminister Abid Raja held pressekonferanse torsdag om koronasituasjonen. NRK får opplyst av pressevakta i Kulturdepartementet at det truleg vil koma informasjon og råd om feiringa av 17.mai..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt