NRK > Nyheter

Tuesday, 12 November, 17:45

NRK - 09 Nov 19 kl. 15:21

Lover reformer i Irak

Iraks statsminister Adel Abdel-Mahdi lover å rydde opp i det politiske systemet og innføre reformer. Over 250 mennesker er blitt drept i opptøyer de siste ukene. Folk har protestert på omfattende korrupsjon og høy arbeidsledighet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Adel Abdel-Mahdi, Irak

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lover, reformeri , Irak
NRK - Igår: 18:05

Lover reformer i Irak

Irakiske, politiske ledere lover omfattende reformer og tiltak mot korrupsjon i et forsøk på å stanse de voldsomme protestene mot regjeringen. 319 personer er drept i demonstrasjonene. Også søndag var det demonstasjoner i Bagdad, rundt 30 ble skadet..

NRK - Igår: 04:22

Tre demonstranter drept i Irak

Regjeringen i Irak lover omfattende reformer i et forsøk på å stanse de voldsomme demonstrasjonene i landet. Søndag ble tre personer drept. Over 300 mennesker er drept siden oktober..

Aftenposten - 21 Oct 19 kl. 10:25

Enighet om reformer i Libanon

Statsminister Saad al-Hariri og de øvrige partiene i Libanons samlingsregjering lover reformer i håp om å få slutt på massedemonstrasjonene i landet..

Aftenposten - 24 Oct 19 kl. 06:18

Store protester i Chile tross løfter om sosiale reformer

Hundretusenvis av mennesker demonstrerte mot ulikhet i Chile onsdag, til tross for at president Sebastián Piñera har lovet reformer..

NRK - 23 Oct 19 kl. 09:12

USA-minister på Irak-besøk

USAs forsvarsminister Mark Esper har reist til Bagdad for å diskutere hva som nå skal skje med soldatene USA har flyttet fra Syria til Irak. Irak har gitt beskjed om at de ikke kan bli stående i landet..

NRK - Igår: 20:53

Italienske soldater såret i Irak

Fem italienske spesialsoldater ble såret da en veibombe eksploderte nord i Irak søndag, ifølge Italias forsvarsdepartement. De sårede ble fraktet til Bagdad i amerikanske militærhelikoptre. Soldatene var i Irak for å trene opp irakiske styrker..

NRK - 16 Oct 19 kl. 13:46

Frankrike i samtaler med Irak

Frankrike er i dialog med Irak om opprettelse av en egen domstol for medlemmer av ekstremistgruppen IS, opplyser Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian. Han planlegger å diskutere saken videre med Irak i forbindelse med et besøk til landet..

NRK - 05 Nov 19 kl. 22:12

Sjokkert over dødstall i Irak

FNs generalsekretær António Guterres er sjokkert over hvor mange som er drept under den siste tidens demonstrasjoner i Irak. Minst 97 mennesker er drept i Irak siden 25. oktober.

NRK - 23 Oct 19 kl. 12:28

Irak gir USA 4 ukers frist

Iraks forsvarsminister sier amerikanske soldater skal være ute av Irak innen fire uker. Det kom fram etter et møte med USAs forsvarsminister i Bagdad onsdag. USA har tildlgere sagt at soldatene skal bli vest i Irak, nær grensen til Syria..

NRK - 22 Oct 19 kl. 02:54

NTB: Norske styrker blir i Irak

De norske styrkene som driver opplæring av irakiske sikkerhetsstyrker blir i Irak ut 2020. Det sier statsminister Erna Solberg, som er på besøk hos de norske soldatene i Irak, ifølge nyhetsbyrået NTB. Det er snakk om omtrent 70 soldater..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Forlenga fengsling for drapsiktede

De to mennene som er sikta for drapet på Cathrine Sand i Trondheim, må sitte i fire nye uker i varetekt. To av dem i full isolasjon. Den 39 år gamle kvinnen ble funnet hardt skadd i en leilighet på Lademoen i slutten av oktober..

NRK - 45 minutter siden

Mogleg å få Berg benåda onsdag

Advokaten til spiondømte Frode Berg seier til NTB det er sannsynleg at Frode Berg blir benåda på onsdag. Litauens president underteikna måndag ei lov som kan gjere det enklare å få Berg utveksla frå russisk fangenskap..

NRK - 1 time siden

Også Norgesgruppen har fått besøk

Konkurransetilsynet har også reist til Norgesgruppen i dag for å hente inn informasjon, melder DN. Tidlegare i dag blei det kjent at tilsynet har hatt ein razzia mot Orkla-eigde Lilleborg AS..

NRK - 1 time siden

Bil kunne falle på t-banespor

Ein bil stod i fare for å falle ned i t-banesporet ved Voksenlia t-banestasjon. Den skal ha køyrt inn i eit gjerde. Ingen personar skal vere skada, og trafikken går som normalt.

NRK - 1 time siden

Nye opplysingar i Jensen-saka

Eirik Jensen kom med nye opplysingar i dag som han aldri har fortalt om i avhøyr eller i retten. På den femte dagen av den tredje rettsrunden mot tidlegare politimannen, fortalde han kor han kasta ein av dei mest sentrale telefonane i etterforskinga..

NRK - 1 time siden

Seier nei til å berge Nesna

Stortingsfleirtalet stemte i dag nei til å overprøve Nord universitet sitt vedtak om å legge ned studiestaden Nesna..

NRK - 1 time siden

Politi bekymra over kriminelle barn

Politiet i Sverige er sterkt bekymra over aukande valdskriminalitet blant barn heilt ned i 11-12 års alderen. No vil det svenske politiet involvere skular, foreldre og sosialteneste for å fange opp barn som er i risikosona..

NRK - 2 timer siden

Kan bli open høyring

Eva Kristin Hansen (Ap) blir saksordførar for kontrollkomiteen si gransking av trygdeskandalen, skriv Aftenposten. Det kan bli open høyring om saka før jul..

NRK - 2 timer siden

Open høyring om trygdeskandalen

Det blir open høyring om trygdeskandalen på Stortinget, melder Aftenposten. Eva Kristin Hansen frå Arbeidarpartiet vil vere saksordførar..

NRK - 2 timer siden

Høgt sjukefråvær i Nav

Sjukefråværet blant Nav-tilsette ligg over gjennomsnittet i Noreg. Ei intern undersøking viser at stor arbeidsbelasting og rollekonflikt er utfordringar i etaten. Sjukefråværet i Nav var på 7 prosent i 2018, medan landssnittet er på 6,3 prosent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt