VG > Økonomi

Tirsdag, 07 Juli, 03:49

VG - 19 nov. 19 kl. 13:34

Litauens president til VG: Russland nektet å utveksle Frode Berg i sommer

VILNIUS (VG) I sitt første intervju om Frode Berg-saken, forteller Litauens president, Gitanas Nauséda, om dramaet da Russland opprinnelig nektet å utveksle to russere mot to litauiske borgere og den spiondømte nordmannen..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Vilnius, Frode Berg, Litauens, Nauséda, Russland, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Litauens, president, tilVG , Russland, nektetå , utveksle, Frode, Berg i sommer
P4 - 04 nov. 19 kl. 12:25

Solberg i samtale med Litauens president

Statsminister Erna Solberg har snakket med Litauens president over telefon i dag. Det skriver VG. I oktober kom nyheten om at Russland og Litauen er enige om å utveksle to russere mot to litauere og en ikke navngitt nordmann som er dømt i Russland.

VG - 04 nov. 19 kl. 15:28

Erna Solberg taus om samtale med Litauens president

VILNIUS (VG) Statsminister Erna Solberg vil ikke kommentere hvorvidt Frode Berg og en eventuell utvekslingsavtale med Russland har vært tema under samtaler med Litauens president og andre politikere i landet..

P4 - 15 nov. 19 kl. 11:39

Moskva svarer på benåding

Moskva vil svare på Litauens benåding av to spiondømte russere på morgenen i dag. Det melder nyhetsbyrået AFP. Dermed ligger alt til rette for at Frode Berg som er dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland kan settes fri.

VG - 18 okt. 19 kl. 09:06

Russisk storspion kan være nøkkel til Frode Berg-utlevering

Litauens hastevedtak for å utlevere russeren Nikolaj Filiptsjenko – kan være nøkkelen for en Frode Berg-retur fra Russland til Norge. Russeren ble dømt for å ha initiert avlytting hos Litauens tidligere president..

Aftenposten - 11 nov. 19 kl. 16:33

Litauens president har signert loven som kan bane vei for Berg-utveksling

Litauens president Gitanas Nausėda har undertegnet en lov som kan gjøre det enklere å få spiondømte Frode Berg utvekslet fra russisk fangenskap..

Aftenposten - 13 nov. 19 kl. 11:59

Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg

Litauens benådningskommisjon har levert sin anbefaling, men det er foreløpig ikke kjent hva de har kommet fram til..

P4 - 07 nov. 19 kl. 10:16

Stemte for lov som kan hjelpe Berg

Litauen har vedtatt loven som åpner for at spiondømte Frode Berg kan bli benådet. Loven åpner for spionutveksling med Russland, som derfor også inkluderer Berg. Han ble i april dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland.

Aftenposten - 15 nov. 19 kl. 12:55

Følg utviklingen i spionsaken direkte her

Litauens president har kalt inn til pressekonferanse kl. 13.45 norsk tid.

P4 - 19 nov. 19 kl. 14:00

Russere nektet først å utlevere Berg

Russland nektet opprinnelig å utlevere spiondømte Frode Berg sammen med to litauiske borgere i spionutvekslingen med Litauen. De ønsket ikke å utveksle tre fanger mot to russiske, sier Litauens president til VG. Men etter noen uker ombestemte Russland seg.

NRK - 07 nov. 19 kl. 10:13

Har vedtatt lov om spionutveksling

Parlamentet i Litauen har vedtatt en lov om benådning og utveksling av spiondømte. Litauens president må nå formelt godkjenne loven, som igjen åpner for en spionutveksling med Russland, som også inkluderer den spiondømte nordmannen Frode Berg..

Fler nyheter fra VG

VG - 5 timer siden

Drama for Tottenham: Lagkamerater måtte skille rasende stjerneduo

(Tottenham - Everton 1–0, pågår fortsatt) Kaptein Hugo Lloris og stjernen Heung-min Son var på vei til å ryke i tottene på hverandre i pausen da Tottenham slo Everton mandag kveld..

VG - 6 timer siden

Ocean Viking har lagt til kai i Italia

Elleve dager etter at de første migrantene ble reddet ombord i Ocean Viking, har skipet lagt til kai ved Sicilia mandag kveld..

VG - 8 timer siden

Tone Damli avslører babyens kjønn

I et innlegg på Instagram sier Tone Damlis datter at hun skal få en lillebror..

VG - 9 timer siden

Trump ut mot svart NASCAR-fører

Donald Trump har gått hardt ut mot både NASCAR og bilsportseriens eneste svarte fører, Bubba Wallace. Men får svar på tiltale..

VG - 11 timer siden

Reagerer etter sletting av «Paradise Hotel»-episode

Rasismeanklagene hagler mot «Paradise Hotel»-deltageren Sarah Dohn (18) etter at et klipp fra årets sesong har fått ny oppmerksomhet. Deltager Türker Alici (27) tar henne i forsvar..

VG - 12 timer siden

Erik Thorstvedt: – Det ville være veldig rart å gi Mourinho fyken nå

Tottenham kommer trolig ikke til Champions League - og kanskje ikke til Europa League heller. Men Erik Thorstvedt synes det ville være merkelig å sparke José Mourinho..

VG - 13 timer siden

Bekrefter at Bergh er høyaktuell for UFC-kamp om to uker

Kenneth Bergh (31) er så godt som klar for UFC, og debuterer trolig i lett tungvekt-klassen på «Fight Island» 26. juli..

VG - 14 timer siden

Dagmammabransjen trenger kontroll

Historier om svart arbeid, elendige arbeidsforhold og omsorgssvikt har gitt dagmammabransjen et dårlig rykte. Når mangel på kontroll blir farlig for barna, er det på tide å la lovreguleringer røyke ut de useriøse aktørene..

VG - 14 timer siden

Norges nye OL-håp: – Beundrer gutta

EKEBERGSKOGEN i OSLO (VG) Stine Dale (22) virker litt sjalu på sine mannlige landslagkollegers evne til kun å satse på sporten. Selv skjøtter Norges nye OL-håp i triatlon to jobber og studier i tillegg til over 20 timer trening i uken..

VG - 15 timer siden

Rosenborg vil gi Emberland full lønn og fri ut året

Ifølge Rosenborgs styreleder Ivar Koteng (60) kan Karl Oskar Emberland (51) komme til å bli i klubben ut kontraktstiden – uten arbeidsplikt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt