Klartale > Nyheter

Sunday, 14 August, 10:55

Klartale - 28 jun 22 kl. 07:00

Liberale stater blir fristeder for abort i USA

– Vi vet at behovet kommer til å skyte i været, sier Sarah Moeller. Hun jobber i organisasjoner Brigid Alliance i New York i USA. De jobber med å hjelpe folk med abort. Organisasjonen hjelper med reise, et sted å bo og betaling. De hjelper også med å støtte kvinner som behov for abort.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Sarah Moeller, Brigid Alliance, New York, USA, Alliance, USAs, Texas, Mexico, California, Washington, York, Kathy Hochul, Starbucks, Disney

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Liberale, staterblir , fristeder, for, aborti , USA
Klartale - 29 jun 22 kl. 06:00

Nå starter en ny kamp for amerikanske kvinner

Amerikanske kvinner har hatt lov til å ta abort i over 50 år. Men nå har det endret seg. Det skjedde etter at høyesterett endret en kjennelse.

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

Klartale - 24 jun 22 kl. 17:31

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

VG - 21 apr 22 kl. 15:03

Det liberale demokratiet står på spill

Krigen i Ukraina kan samle Norden om NATO, og slå fast at i møtet med trusselen mot liberale demokratier er samarbeidet mellom Europa og USA avgjørende..

NRK - 04 mar 22 kl. 17:05

Stoltenberg: Sverige og Finland kan lett bli med i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa til nordiske journalister etter Nato-møtet fredag, at Sverige og Finland er de to landene som raskest kunne blitt medlem av Nato. På spørsmål fra en svensk journalist om hva som ville skjedd hvis Sverige skulle blitt angrepet av Russland, svarte Stoltenberg blant annet: – Sverige er en veldig nær partner av Nato. Vi trener sammen, og vi har bestemt oss for å ytterligere styrke både utveksling av informasjon, etterretning og konsultasjoner.

VG - 26 apr 22 kl. 07:45

USA og flere andre stater gjenåpner ambassader i Kyiv: – Viktig symbolhandling

Mandag kunngjorde USA at de vil gjenåpne ambassaden i Kyiv, som den siste i rekken av 17 andre stater. Forsker sier det blant annet handler om å vise støtte til Ukraina..

VG - 27 apr 22 kl. 04:03

Putins mann: Ukraina kollapser til flere stater

En av Vladimir Putins aller nærmeste menn sier at USA i lang tid har innpodet ukrainerne hat mot alt russisk - og at Ukraina vil oppløses og bli delt i flere stater..

Aftenposten - 02 mar 22 kl. 20:36

Ukrainere er blitt mer liberale. – Dette har vært en eksistensiell trussel for Russland.

Stadig flere ukrainere lener seg mot vestens verdier. Hvordan henger den europeiske verdikrigen sammen med angrepskrigen?.

NRK - 09 mar 22 kl. 20:14

Konservativ kandidat vant presidentvalget i Sør-Korea

Yoon Suk Yeol er Sør-Koreas neste president. Etter en nervepirrende valgnatt erkjenner regjeringspartiets kandidat Lee Jae-myung at han har tapt valget. Dermed står den konservative utfordreren Yoon igjen som vinner.

NRK - 14 mar 22 kl. 05:22

Rekordvalg for venstresiden i Colombia

Det venstreorienterte partiet PHxC ser ut til å gjøre sitt beste valg noensinne i Colombia. Foreløpige resultater viser at de ser ut til å vinne flertall i senatet, mens de kniver om å bli nest største parti i underhuset. Det vil i så fall være partiets beste valgresultat noensinne, skriver NTB.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 4 timer siden

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

Klartale - Igår: 06:00

Bruker ytringsfrihet hver eneste dag

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - Igår: 21:27

Forfatteren Salman Rushdie angrepet i USA

Forfatteren Salmand Rushdie skulle ha foredrag på en litteraturfestival i USA. Der ble han angrepet på scenen. Rushdie kjemper for livet på sykehus.

Klartale - Igår: 16:45

Flere får seg jobb i Norge

Det er langt over prosenten for de siste 35 årene. Det er kun slått over perioden 2007-2008. Det samme gjelder noen kvartaler mellom 1998 og 2002.

Klartale - Igår: 15:10

Ung mann siktet for drapsforsøk

– Han skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Philip Mathew Green i drapsavsnittet i Oslo politidistrikt til Aftenposten.Den unge mannen er siktet for drapsforsøk. Han vil trolig fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Klartale - Igår: 14:00

– Hets kan gjøre at samer har mindre ytringsfrihet

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - Igår: 13:44

Storbritannia slår tørkealarm

Det er tørke sør, øst og sentralt i England. Det er som følge av en ny hetebølge, opplyser britiske myndigheter.Nå vil det bli gjort tiltak.

Klartale - Igår: 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

Klartale - I førrgår: 10:41

Mange småbedrifter er redd for å gå konkurs

SMB mener det haster med å få på plass en strømpakke til bedriftene. SBM er en organisasjon for bedrifter. De har gjort en undersøkelse.

Klartale - I førrgår: 08:51

Trump sitt hus har blitt ransaket

Merrick Garland har sagt ja til at Trump sitt hus skulle bli ransaket. Han er justisminister i USA. Garland har bedt en domstol offentliggjøre ransakelsesordren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com