NRK > Nyheter

Mandag, 28 September, 13:28

NRK - 14 aug. 20 kl. 12:09

Leyen ønsker sanksjoner

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen tar til orde for sanksjoner mot Hviterussland. Hun mener det er behov for sanskjoner mot de som har brutt med demokratiske verdier og begått menneskerettighetsbrudd i forbindelse med presidentvalget..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ursula, Leyen, Hviterussland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Leyen, ønsker, sanksjoner
NRK - 07 juli 20 kl. 12:29

Russland gjengjelder sanksjoner

Russiske myndigheter innfører sanksjoner mot Storbritannia etter at de innførte sanksjoner på menneskerettslig grunnlag mot 25 russiske personer mandag, på grunn av sin antatte tilknytning til dødsfallet til advokaten Sergej Magnitskij, skriver AFP..

NRK - 13 juli 20 kl. 10:45

Kina gjengjelder sanksjoner

Kina har innført sanksjoner mot flere amerikanske kongressmenn etter at USA innførte sanksjoner knyttet til anklager om menneskerettighetsbrudd i Xinjiang-provinsen. Flere kinesiske embetsmenn har fått visumnekt til USA og sine aktiva i USA frosset..

NRK - 18 juli 20 kl. 03:44

EU fordømmer USAs sanksjoner

EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland. Borrell er spesielt bekymret for sanksjoner mot europeiske selskaper og interesser..

P4 - 08 aug. 20 kl. 12:49

- Urimelige sanksjoner

USAs innføring av sanksjoner mot Hongkongs ledere skaper kraftige reaksjoner. Byens handelssekretær mener dette er galskap og urimelig. Han advarer om at det tilslutt vil få konsekvenser for amerikanske selskaper.

NRK - 10 aug. 20 kl. 10:50

Sanksjoner mot 11 amerikanere

Kina legger ned sanksjoner mot blant andre Ted Cruz og Marco Rubio etter liknende tiltak fra USAs side. Til sammen 11 amerikanere har fått sanksjoner, noe Kina begrunner med at de har oppført seg dårlig i Hongkong-relaterte problemer, melder AFP..

NRK - 14 aug. 20 kl. 12:15

Tyskland støtter sanksjoner

Tyskland tar til ordet for EU-sanksjoner mot Hviterussland etter presidentvalget og de påfølgende protestene, melder AFP. En talsperson for regjeringen sier Angela Merkel er sjokkert over voldsbruk mot demonstranter, og at sanksjoner må diskuteres..

P4 - 16 aug. 20 kl. 19:15

Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot Hviterussland

Norge slutter seg til EU sine sanksjoner mot Hviterussland. Fredag ble EUs utenriksministre enige om å forberede innføring av sanksjoner mot de myndighetspersonene som er involvert i voldsbruken. Statsminister Erna Solberg skriver i et blogginnlegg at hviterusserne også må få oppleve frie, demokratiske valg..

P4 - 22 sep. 20 kl. 05:22

USA gjeninnfører FN-sanksjoner mot Iran

USAs president Donald Trump har signert en ordre om å gjeninnføre FN-sanksjoner mot Iran. I en uttalelse heter det at USA vil straffe alle som samarbeidet med Iran. Ordren vekker sterke reaksjoner blant FNs medlemsland, som mener forsøket på å gjeninnføre sanksjoner ikke er juridisk bindende.

Aftenposten - 04 mai 20 kl. 07:00

Vi jobber sammen for å friskmelde verden | Conte, Macron, Merkel, Michel, Solberg, von der Leyen

4. mai ønsker vi å samle inn over 80 milliarder kroner i en nettbasert giverkonferanse. Midlene vi samler inn, vil kickstarte et enestående globalt samarbeid..

NRK - 16 sep. 20 kl. 10:30

Ønsker sterkere helsesamarbeid

Koronapandemien har fremhevet behovet for solidaritet, framholdt EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i sin tale om unionens tilstand onsdag. – For meg er det krystallklart – vi trenger å bygge en sterkere europeisk helseunion, sier hun hun..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kong Harald er ute av sjukehuset

Kong Harald sat i baksetet då ein svart bil køyrde ut frå Rikshospitalet måndag. Det har slottet no bekrefta. Sjukehuset held fram med utgreiinga, og Kongen er framleis sjukmeldt til og med 4.

NRK - 15 minutter siden

Kong Harald er ute av sykehuset

Kong Harald satt i baksetet da en sort bil kjørte ut fra Rikshospitalet mandag, melder NTB. Slottet har foreløpig ikke bekreftet at han er utskrevet. Kongen ble innlagt fredag morgen på grunn av tung pust, men koronasmitte ble tidlig utelukket..

NRK - 5 timer siden

Nybø trur fristen ryk for avtale

Forhandlingane mellom Noreg og Storbritannia om ein ny frihandelsavtale etter Brexit går sannsynlegvis på overtid, opplyser Næringsminister Iselin Nybø til NTB. Avtalen må vere klar innan 9. oktober for at Stortinget skal rekke å behandle han i tide..

NRK - 15 minutter siden

Orienterer om koronasituasjonen

Bergen kommune varsler at de tirsdag kl. 14 vil holde en pressekonferanse om koronasituasjonen i Bergen. Byrådet vil der komme med en ny vurdering av de lokale smitteverntiltakene som ble innført 8.

NRK - 15 minutter siden

Nye koronatiltak i Oslo

Oslo kommune skal orientere om koronasituasjonen og nye smitteverntiltak klokken 18 i dag. På pressekonferansen vil byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) være til stede. Pressekonferansen blir overført på NRK2 og nrk.

NRK - 45 minutter siden

Over 200 elevar i karantene

49 nye elevar ved Stranda skule i Øygarden er i karantene etter smittetilfellet der. Søndag blei 56 elevar sett i karantene. Samtidig er 104 elevar på Sund ungdomsskule i karantene grunna ein smitta elev på 8.

NRK - 15 minutter siden

Sykehusansatt smittet i Stavanger

En medarbeider ved Stavanger universitetssjukehus fikk påvist covid-19 lørdag. To andre medarbeidere er umiddelbart blitt satt i karantene. I tillegg ble fire pasienter og pårørende satt i karantene.

NRK - 15 minutter siden

Ukjent skadeomfang etter kollisjon

Naudetatane har rykt ut til Ensjøveien i Oslo etter melding om ei trafikkulukke mellom ein bilist og ein syklist, melder politiet på Twitter. Bilisten har fortalt politiet at han ikkje såg syklisten i blindsona. Skadeomfanget er foreløpig ukjent..

NRK - 30 minutter siden

19-åring fremstilles for fengsling

Mannen som er siktet for drap på en 20 år gammel kvinne i Åsane, blir nå fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Ifølge 19-åringens forsvarer Erik Johan Mjelde vil han samtykke til fengsling. Påtaleansvarlig vil be om fire uker..

NRK - 45 minutter siden

Over 100 i karantene på éin skule

49 nye elevar er sette i karantene på Stranda skule i Øygarden, opplyser kommunen til NRK. Elevane går i fjerde trinn. Dermed er over 100 elevar på den same skulen i karantene, etter at éin skuleelev fekk påvist covid-19..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt