NRK > Nyheter

Thursday, 09 April, 09:25

NRK - 25 Feb 20 kl. 08:36

Lånekassen vil gi lån til du er 50

Fra neste studieår kan man søke om lån i Statens lånekasse for utdanning til du er 50 år uten at støttebeløpet reduseres. I dag er aldersgrensen 45 år. I tillegg heves aldersgrensen for når lånet må være tilbakebetalt, fra 65 til 70 år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Statens

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lånekassen, vilgi , lån, tildu er 50
P4 - 01 Mar 20 kl. 13:11

Lånekassen tar syv ganger høyere gebyr enn private

Staten vil halverer private inkassogebyrer. Men glemmer du å betale Lånekassen kan det fort bli dyrt. Lånekassen tar sju ganger høyere gebyrere enn inkassobyråene, skriver Aftenposten.

NRK - 26 Mar 20 kl. 07:57

Vil utsette betaling til Lånekassen

Koronakrisa fører til at fleire vil utsette innbetalingar til Lånekassen. Så langt i mars har auka vore på 90 prosent samanlikna med mars i fjor. Ein kan utsette tilbakebetaling av studielånet til Lånekassen inntil 36 gongar..

NRK - 19 Mar 20 kl. 10:28

Støtte til studenter hos Lånekassen

Regjeringen skal komme tilbake med en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som opplever inntektsbortfall som følge av koronapandemien. Det sier parlamentarisk nestleder Svein Harberg i Høyre, som har forhandlet krisepakken for Høyre..

NRK - 20 Mar 20 kl. 19:47

Utvider søknadsfrist for lånekassen

Regjeringen utvider søknadsfristen for lån og stipend hos Lånekassen til 15. april. Det vil kunne gi studenter med jobb ved siden av studiene studiestøtte frem til juni, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H)..

NRK - 10 Dec 19 kl. 12:26

Lånekassen øker fastrenten

Fra 1. januar øker fastrenten i Lånekassen. Flere tilbakebetalere velger nå fastrente.

P4 - 10 Dec 19 kl. 12:30

Lånekassen øker fastrenten

Lånekassen øker fastrenten fra nyttår. De faste rentene for tre år vil være 2,638 prosent, 2,735 for fem år og 2,794 prosent for ti år. De aller fleste kunden til Lånekasse velger flytende rente, men flere velger nå også fast rente..

Aftenposten - I førrgår: 09:35

Sanner fremskynder ikke rentekutt i Lånekassen og Husbanken

Lånekunder i Husbanken og Lånekassen får glede av Norges Banks rentekutt først fra 1. juli. Finansminister Jan Tore Sanner (H) vil ikke fremskynde dem..

Klartale - 25 Feb 20 kl. 08:58

Fra høsten kan du få studielån til du er 50 år

Fra neste studieår kan du søke om lån fra Lånekassen til du er 50 år. I dag er grensa 45 år..

Aftenposten - 01 Mar 20 kl. 11:32

Regjeringen vil halvere private purregebyrer. Men det er mye dyrere å glemme studielånet.

Lånekassen tar syv ganger så mye som inkassoselskapene for å sende purring. Nå vil de vurdere gjennomgang..

Klartale - 23 Mar 20 kl. 14:41

Gir studenter mer tid til å søke om penger

Studenter trenger hjelp i korona-krisen. Nå får de mer tid til å søke om penger fra Lånekassen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 timer siden

SJÅ NO: Bernie Sanders trekk seg

NRK - 15 minutter siden

Flere etablerer bedrifter

Totalt ble det etablert 20.226 nye bedrifter og foretak i Norge i løpet av starten av 2020. Det er en økning på 2592 fra samme periode i fjor.

NRK - 15 minutter siden

Advarer mot ny smittebølge

Kinas president Xi Jinping advarer mot risikoen for en ny smittebølge i landet der koronaviruset først brøt ut. Han oppfordrer myndighetene til å følge med på importtilfeller av smitte fra utlandet og å hindre en smittebølge nummer to, melder CNN..

NRK - 30 minutter siden

Johnsons tilstand fortsatt stabil

Storbritannias statsminister, Boris Johnson sin helsetilstand er stabil. Det sier landets kulturminister til BBC. «Han er stabil, på bedringens vei, sitter oppreist, og snakker med medisinsk personell», sa han..

NRK - 30 minutter siden

Mann skutt i beinet i Larvik

En mann i 40-årene er pågrepet, siktet for å ha skutt en annen mann i beinet på Svarstad i Larvik natt til torsdag. Den skadde mannen er ikke livstruende skadd, men er sendt til sykehus. Politiet mottok melding om hendelsen tidlig torsdag morgen..

NRK - 45 minutter siden

Viasat mister Champions League

NENT Group får ikke forlenget rettighetene til å sende mesterligaen i fotball i Norge og Sverige fra 2021, melder Kampanje. Dermed forsvinner mesterligaen i fotball fra Viasat for første gang på nesten 30 år..

NRK - 1 time siden

Tre dager med økning i Tyskland

Koronasmittetallet i Tyskland øker for tredje dag på rad. Antall bekreftede smittetilfeller økte med 4.974 den siste 24-timersperioden, og er nå 108.

NRK - 1 time siden

SUS øker testkapasiteten

Stavanger universitetssjukehus ønsket å få testkapasiteten på koronatester opp på rundt 1000 tester i døgnet innen sommeren. Nå ser det derimot ut til at kapasiteten kan femdobles innen utgangen av april, skriver Aftenbladet..

NRK - 1 time siden

Høy hastighet på E6

I løpet av en periode på to timer i natt gjorde oslopolitiet åtte førerkortbeslag på grunn av høy hastighet..

NRK - 1 time siden

Gir økt risiko for tidlig død

Personer med diagnosen cøliaki har større risiko for å dø tidligere enn folk uten sykdommen, viser forskning fra Sverige og USA. Cøliaki er en kronisk sykdom som gir en helseskadelig intoleranse for gluten, et protein som finnes i flere kornsorter..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt