NRK > Nyheter

Fredag, 10 Juli, 08:34

NRK - 25 feb. 20 kl. 08:36

Lånekassen vil gi lån til du er 50

Fra neste studieår kan man søke om lån i Statens lånekasse for utdanning til du er 50 år uten at støttebeløpet reduseres. I dag er aldersgrensen 45 år. I tillegg heves aldersgrensen for når lånet må være tilbakebetalt, fra 65 til 70 år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Statens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lånekassen, vilgi , lån, tildu er 50
P4 - 01 mars 20 kl. 13:11

Lånekassen tar syv ganger høyere gebyr enn private

Staten vil halverer private inkassogebyrer. Men glemmer du å betale Lånekassen kan det fort bli dyrt. Lånekassen tar sju ganger høyere gebyrere enn inkassobyråene, skriver Aftenposten.

NRK - 26 mars 20 kl. 07:57

Vil utsette betaling til Lånekassen

Koronakrisa fører til at fleire vil utsette innbetalingar til Lånekassen. Så langt i mars har auka vore på 90 prosent samanlikna med mars i fjor. Ein kan utsette tilbakebetaling av studielånet til Lånekassen inntil 36 gongar..

P4 - 10 juni 20 kl. 10:35

Stort rentekutt i Lånekassen

Godt nytt for alle som skylder penger til Lånekassen. Fastrentesatsene senkes betydelig fra 1. juli.

E24 - 14 april 20 kl. 08:10

Lånekassen setter ned fastrentene

Lånekassen reduserer fastrentesatsene med opptil 0,4 prosentpoeng..

NRK - 22 april 20 kl. 12:15

Vil fjerne Lånekassen-krav

Regjeringen vil med sin kompetansereform sørge for at voksne kan få ta utdanning hele livet, og at det skal bli lettere å ta utdanning for flere. Ett av tiltakene er at kravet om at du må studere minst 50 prosent for å få støtte i Lånekassen fjernes..

NRK - 19 mars 20 kl. 10:28

Støtte til studenter hos Lånekassen

Regjeringen skal komme tilbake med en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som opplever inntektsbortfall som følge av koronapandemien. Det sier parlamentarisk nestleder Svein Harberg i Høyre, som har forhandlet krisepakken for Høyre..

NRK - 20 mars 20 kl. 19:47

Utvider søknadsfrist for lånekassen

Regjeringen utvider søknadsfristen for lån og stipend hos Lånekassen til 15. april. Det vil kunne gi studenter med jobb ved siden av studiene studiestøtte frem til juni, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H)..

NRK - 10 des. 19 kl. 12:26

Lånekassen øker fastrenten

Fra 1. januar øker fastrenten i Lånekassen. Flere tilbakebetalere velger nå fastrente.

P4 - 10 des. 19 kl. 12:30

Lånekassen øker fastrenten

Lånekassen øker fastrenten fra nyttår. De faste rentene for tre år vil være 2,638 prosent, 2,735 for fem år og 2,794 prosent for ti år. De aller fleste kunden til Lånekasse velger flytende rente, men flere velger nå også fast rente..

Aftenposten - 06 april 20 kl. 09:35

Sanner fremskynder ikke rentekutt i Lånekassen og Husbanken

Lånekunder i Husbanken og Lånekassen får glede av Norges Banks rentekutt først fra 1. juli. Finansminister Jan Tore Sanner (H) vil ikke fremskynde dem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Høye flypriser i juni

Nordmenn kan igjen begynne å reise til utlandet, og det sender flyprisene i været, ifølge SSB. Prisene på passasjertransport med fly steg 18,7 prosent, og det var de estimerte prisene på utenlandsreiser som stod bak økningen..

NRK - 30 minutter siden

Fornyede koronatiltak i India

Etter en ny dag med rekordmange registrerte smittetilfeller i India, stenger flere delstater ned risikoområder på nytt, melder AP. Fredag ble det meldt om 26.506 nye smittede, og totalen er nå oppe i 793.

NRK - 30 minutter siden

Tror ikke næringslivet friskmeldes i år

To av tre nordmenn tror ikke næringslivet kommer tilbake til normal aktivitet i år, og mange venter en økning i antall konkurser framover. Det kommer fram i undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion, der 4.500 nordmenn har svart..

NRK - 45 minutter siden

Nesten ingen smittet på byen

De fleste som har fått påvist koronasmitte ble smitta hjemme. Nesten ingen ble smitta på byen, bussen eller et annet offentlig sted, skriver Aftenposten. Av de 313 smittede mellom 25.

NRK - 1 time siden

Åpner grensen for terror-ofre

New Zealand letter på innreisereglene for å la noen av ofrene etter moskéangrepene i fjor være til stede når gjerningsmannen dømmes, melder NTB. Dommen mot Brenton Tarrant som gjennomførte angrepene mot to moskeer i mars 2019, faller i august..

NRK - 1 time siden

Bolsonaro føler seg «veldig bra»

Brasils president Jair Bolsonaro, som har blitt smittet av koronaviruset, sier han føler seg «veldig bra», melder AFP. Han hyller malariamedisinen hydroksyklorokin. Bolsonaro testet posititvt for viruset tirsdag denne uken..

NRK - 1 time siden

Søker fortsatt etter savnet stjerne

Over ett døgn etter at hun ble meldt savnet er Glee-skuespiller Naya Rivera fortsatt ikke funnet. Politiet fortsetter søket i dag, skriver VG. Hun og sønnen tilbrakte dagen på en leiebåt på en innsjø utenfor Los Angeles, hvor hun ble meldt savnet..

NRK - 1 time siden

Fortsetter søket

Over ett døgn etter at hun ble meldt savnet er skuespilleren Naya Rivera fortsatt ikke funnet. Politiet fortsetter søket i dag, skriver VG. Hun og sønnen tilbrakte dagen på en leiebåt på en innsjø utenfor Los Angeles hvor hun ble meldt savnet..

NRK - 1 time siden

Varsler kamp mot nye EU-arbeidsbyrå

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg mener Norge må si nei til å bli med i EUs nye arbeidsmarkedsbyrå ELA. – Jeg mener dette er en sak som det er verdt å ta kampen på, sier Wiborg til NTB..

NRK - 1 time siden

Smitterekord i Mexico

Mexico registrerte torsdag 7.280 nye tilfeller av koronasmitte, det høyeste antall på én dag hittil. Dessuten døde 730 mennesker.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt