P4 > Nyheter

Monday, 16 December, 06:17

P4 - 08 Jul 19 kl. 09:46

Kuttet politiårsverk i flere kommuner

Flere av lensmannskontorene som står igjen etter politireformen tappes for folk.
Det melder Dagbladet.
Avisen viser til tall fra Statistisk Sentralbyrå som viser at i 85 av de 214 kommunene som fortsatt har lensmannskontor er det kuttet flere årsverk siden 2016..
Les mer på P4


Les mer om:
Dagbladet, Statistisk Sentralbyrå

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kuttet, politiårsverki , flere, kommuner
P4 - 13 May 19 kl. 12:37

Flere ansatt i politiet

Det har blitt flere politifolk i Norge. Antallet politiårsverk har økt med 331 i år sammenlignet med i fjor, viser nye tall fra Politidirektoratet. Ved utgangen av april var det 10 071 politiårsverk..

NRK - 20 Sep 19 kl. 11:02

Flere årsverk for politiet

Politiet hadde totalt 17.031 årsverk ved utgangen av august 2019. Det er en økning på 285 årsverk fra samme periode i 2018, ifølge Politiet.

NRK - 20 May 19 kl. 23:43

Færre kommuner med politi-årsverk

Nesten halvparten av landets kommuner har fått færre årsverk i politiet siden 2016, det viser tall fra SSB ifølge Dagbladet. Samtidig har de store byene har fått flere. Politidirektoratet svarer at kvalitet ikke kan måles i årsverk..

NRK - 13 May 19 kl. 11:58

Flere politifolk i Norge

Antall politiårsverk har økt med 331 siden utgangen av april i fjor, og var på 10 071 ved utgangen av april i år. Politiet hadde totalt 17 003 årsverk ved utgangen av april 2019. Det er en økning på 507 årsverk fra samme periode i fjor..

NRK - 08 Jul 19 kl. 08:52

Politikutt i mange kommuner

I 85 av de 214 kommunene som fremdeles har lensmannskontor, er det kuttet flere årsverk de siste tre årene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), gjengitt i Dagbladet..

P4 - 21 May 19 kl. 10:19

Telia kutter 240 årsverk

Telia Norge skal kutte 240 årsverk. Det kom fram på et allmøte for de ansatte i dag. Kuttet tilsvarer rundt ti prosent av Telias arbeidsstokk her i landet, i følge Dagens Næringsliv.

P4 - 10 Jul 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

Hegnar.no - 10 Apr 19 kl. 12:39

Mæland åpner ny runde med kommunesammenslåing

Selv når antallet kommuner i Norge er kuttet til 356 vil halvparten ha færre enn 5.000 innbyggere. Kommunalminister Monica Mæland (H) vil slå sammen flere..

E24 - 24 Sep 19 kl. 12:44

Kongsberg Maritime kutter minst 180 årsverk til

Under kapitalmarkedsdagen kommer Kongsberg Gruppen med utbyttenyheter og en oppdatering på oppkjøpet de har gjort av Rolls-Royce Commercial Marine. Flere stillinger blir nå kuttet..

P4 - 22 May 19 kl. 05:55

Etterlyser politi i distriktene

Ordføreren i Gamvik i Finnmark, Trond Einar Olaussen, slår alarm om politidekningen i kommunen. Tall fra SSB viser at halvparten av kommunene har fått færre politiårsverk de siste årene, en av dem Gamvik. Olaussen mener det lille samfunnet har blitt mer brutalisert, som følge av mindre politi, skriver Dagbladet.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Frykter flere drap med ny lov

- Et nytt lovforslag som skal gjøre det vanskeligere å tvangsinnlegge farlige psykisk syke mennesker vil føre til at flere blir drept. Det frykter etterlatte av en 67 år gammel kvinne som ble drept av en psykotisk mann i Haugesund i februar, melder Aftenposten. Minst 125 personer har blitt drept av mennesker med psykiske lidelser i Norge de siste 15 årene..

P4 - 45 minutter siden

Mener skogbrannrøyk er helsekrise

Australske helsearbeidere ber regjeringen i landet om å erklære helsekrise fordi røyken fra de mange skogbrannene som fortsatt herjer deler av landet er giftig. Røyken har i flere uker preget Sydney og andre deler av New South Wales. Forrige uke var forurensingen elleve ganger høyere enn det som blir regnet som farlig nivå..

P4 - 45 minutter siden

To skutt i Uppsala

I Sverige er to menn i 20-årene alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Uppsala sent i går kveld. Ingen er så langt pågrepet for skytingen som skjedde utendørs. Store politistyrker leter etter gjerningspersonene..

P4 - 30 minutter siden

Barnevernet får ikke varslingsplikt

Kripos mener barnevernet bør få varslingsplikt overfor politiet, men Barne- og familiedepartementet sier nei. Det jobbes for tiden med å utarbeide en ny barnevernslov som skal legges fram i 2021, men departementet mener det ikke er behov for å få inn varslingsplikt da Justisdepartementet jobber med en veileder, melder Dagsavisen. Kripos frykter dette vil føre til at viktige bevis går tapt da barnevernet kan få kunnskap om mulige straffbare forhold på et tidligere tidspunkt enn politiet..

P4 - 15 minutter siden

Pågrepet to personer for knivstikking i Oslo sentrum

To personer er pågrepet etter at en person ble knivstukket i Brugata i Oslo sent i går kveld. Mannen ble knivstukket i begge armene, men var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus. Politiet har sikret en kniv ikke langt fra åstedet og oppdragsleder Lina Odden sier til P4-nyhetene at de har avhørt mange vitner og sikret seg videobevis..

P4 - 6 timer siden

Mann knivstukket i Oslo

En mann er knivstukket i Brugata i Oslo sentrum. Politiet søker etter en gjerningsmann som stakk fra stedet etter hendelsen. Skadeomfanget er uklart.

P4 - 7 timer siden

Stakk etter utforkjøring

Politiet i Rogaland etterlyser en mann for å ha løpt fra stedet etter å ha vært involvert i en utforkjøring på riksvei 44 ved Skarpenes i Sokndal. Bilen ligger på taket utenfor veien. Politiet sier det er viktig å avklare om mannen er skadd, og ber publikum om tips..

P4 - 8 timer siden

Mener VG gikk over streken

Martin Ødegaard mener VG gikk over streken etter å ha publisert flere artikler om farens avtale med Real Madrid, som eier 20-åringen. På Twitter skriver Ødegaard i kveld at dokumentene var stjålet og konfidensielle. Avisen har lenge forsøkt å intervjue 20-åringen uten å lykkes, noe de har tolket som en boikott, noe han selv avviser.

P4 - 7 timer siden

Mindreårig dømt for å ha delt sexvideo

En mindreårig gutt er dømt til fengsel for å ha delt en sex-video på Snapchat. Gutten filmet at han hadde seksuell omgang med en 13 år gammel jente, uten at hun visste det, og delte så filmen med flere personer. Gutten ble dømt til 45 dagers betinget fengsel og blir pålagt ungdomsoppfølging.

P4 - 7 timer siden

Etterlyser bil etter påkjørsel

En bilist stakk av etter å ha kjørt på en kvinne trolig i eller ved et fotgjengerfelt i Drammen i kveld. Politiet ønsker opplysninger dersom de ser en rød bil som trolig var en Toyota Yaris. Kvinnen er oppegående og ble behandlet på stedet av helsepersonell.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt