NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 07:26

NRK - 10 jan. 21 kl. 16:01

Kritiserer manglande vaksinar

Statsminister Erna Solberg meiner Israel burde hatt kontakt med den palestinske sjølvstyrestyresmakta om koronavaksinar, ifylgje NTB. Ho er kritisk til at Israel ikkje har sikra vaksinar også til palestinarar på Gazastripa..
Les mer på NRK


Les mer om:
Erna Solberg, Israel, NTB, Gazastripa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kritiserer, manglande, vaksinar
NRK - 04 mars 21 kl. 13:45

Vil kjøpa vaksinar av Israel

Sola-ordførar Tom Henning Slethei har sendt brev til den israelske ambassadøren i Noreg, der han spør om det er mogleg å handla vaksinar av Israel, skriv Aftenbladet. Han reagerer på at Sola må gi frå seg vaksinar, og at Noreg ikkje har fått fleire..

NRK - 27 jan. 21 kl. 15:51

– Forventar at fabrikkane leverer

Helsekommisær i EU, Stella Kyriakides, seier at EU har rett på vaksinar frå to AstraZeneca-fabrikkar i Storbritannia, melder Reuters. Ho seier òg at AstraZeneca er bunden til å levere vaksinar, sjølv om legemiddelselskapet har hevda det motsette..

NRK - 04 mars 21 kl. 23:38

Israel vil vurdere Sola-forslag

Den israelske ambassadøren til Noreg, Alon Roth-Snir, vil sjå nærare på og vurdere eit forslag om vaksinesamarbeid frå Sola-ordførar Tom Henning Slethei. Slethei meiner regjeringa er for passiv i jakta på vaksinar og vil kjøpe vaksinar frå Israel..

NRK - 05 mars 21 kl. 09:00

Moldova får COVAX-vaksinar

Moldova vert det fyrste europeiske landet som tek imot koronavaksinar gjennom COVAX-samarbeidet, opplyser president Maia Sandu ifylgje Reuters. COVAX-samarbeidet skal sikre felles innkjøp og fordeling av vaksinar til alle land..

NRK - 27 jan. 21 kl. 15:23

Høie kritiserer AstraZeneca

Helseminister Bent Høie seier til NRK at AstraZeneca har vore for seint ute med å informere dei europeiske landa om sine leveringsprognosar, og at dette er kritikkverdig. AstraZeneca kjem til å levere færre vaksinar til EU og Noreg enn dei har antyda..

NRK - 31 jan. 21 kl. 22:18

FHI: Ingen frostskadde vaksinar

Folkehelseinstituttet (FHI) har slått fast at vaksinedosane som blei sendt ut til Malvik, Melhus og Trondheim ikkje var utsette for frost. FHI opplyste tidlegare i veka at 342 dosar som blei sendt ut til desse kommunane kunne ha blitt utsett for frost, og kunne derfor ikkje garantere at vaksinen gav optimalt vern..

NRK - 08 feb. 21 kl. 16:02

Ber land donere vaksine til Ukraina

Leiaren i EU-kommisjonen seier ho har bede dei 27 medlemslanda om å donere nokre av sine koronavaksinar til Ukraina, som håpar å kome i gang med vaksineringen. President Volodymyr Zelenskyj har bede EU om hjelp til å skaffe vaksinar..

NRK - 02 mars 21 kl. 06:49

Colombia får 117.000 Covax-vaksinar

Colombia har mottatt 117.000 koronavaksinar via det internasjonale Covax-samarbeidet, som det første landet i Latin-Amerika. Colombia reknar med å ta imot totalt 20 millionar dosar via Covax..

NRK - 02 mars 21 kl. 13:46

Sjå pressekonferanse kl. 14.00

Kl. 14.00 skal helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) presentera regjeringa sin konklusjon på vaksinestrategien.

NRK - 04 mars 21 kl. 10:39

Færre vaksinedosar neste veke

AstraZeneca klarer ikkje levera like mange dosar koronavaksine som lova i morgon. Det opplyser FHI. Dette er vaksinar som skal ut til kommunane på måndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Få søkarar til distriktsjobbar

Næringsdepartementet gjorde det mogleg å søka på departementsjobb, sjølv om ein bur langt frå Oslo. Likevel var 8 av 10 søkarar frå Oslo eller Viken..

NRK - 30 minutter siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 45 minutter siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 45 minutter siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 1 time siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 2 timer siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Går glipp av feriepenger fra Nav

En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, men må klare seg på dagpenger. Andre får både dag- og feriepenger, skriver Klassekampen..

NRK - 3 timer siden

15-åring skutt av politiet i Ohio

Kort tid før juryen kom med kjennelsen i Floyd-saken i Minneapolis, døde en 15 år gammel jente etter å ha blitt skutt av politiet i Ohio. Ordføreren i Columbus, Andrew Ginther, sier de nå jobber med å etterforske hendelsen, skriver The Guardian..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt