VG > Økonomi

Sunday, 21 July, 04:10

VG - 16 Jun 19 kl. 19:42

Kritiserer beredskap for foreldreløse Syria-barn: – Kaotisk og surrealistisk

Regjeringen forsikret at mottak av de foreldreløse, norske barna var planlagt i god tid. Men barnevernet fikk beskjed i siste liten, kritiserer ansvarlig byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV)..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Oslo, Marte Thorkildsen, Syria

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kritiserer, beredskap, for, foreldreløse, Syria-barn, Kaotiskog , surrealistisk
P4 - 16 Jun 19 kl. 19:56

Kritiserer beredskapen for foreldreløse Syria-barn

Barnevernet, som tok imot de fem foreldreløse norske barna fra Syria, fikk beskjed kun kort tid før barna kom til Norge. Ifølge VG beskriver barnevernstjenesten dagen da barna ankom som kaotisk, frustrerende og surrealistisk. Barneminister Kjell-Ingolf Ropstad sier de hadde en god plan, men at han forstår at barenvernet kunne oppleve det som kaotisk at de fikk vite presist tidpunkt gjennom mediene..

Aftenposten - 02 May 19 kl. 09:08

458 foreldreløse barn i overfylt flyktningleir. Det kan være enda flere.

ISTANBUL/OSLO (Aftenposten): Det er 458 foreldreløse barn i Al-Hol-leiren i Syria. Fem av dem er norske..

NRK - 10 Jun 19 kl. 10:08

Foreldreløse franske IS-barn hjem

Kurdiske selvstyremyndigheter har overlevert 12 foreldreløse franske barn av IS-familier til en delegasjon fra det franske utenriksdepartementet. Det opplyste Utenriksminister Abdulkarim Omar i en uttalelse mandag..

NRK - 03 Jun 19 kl. 18:04

Foreldreløse barn på vei til Norge

Et SAS-fly har hentet de fem foreldreløse barna til en savnet norsk IS-kvinne i Erbil i Nord-Irak, det opplyser kilder til VG. Flyet er nå på vei til Norge, melder avisen. Det ble mandag kjent at norske myndigheter hadde fått barna overlevert..

Aftenposten - 24 Apr 19 kl. 11:48

Søreide: UD kjent med foreldreløse barn i Syria via mediene

På direkte spørsmål bekrefter utenriksministeren at hun først via mediene fikk vite om foreldreløse norske barn i syriske flyktningleirer..

Aftenposten - 03 Jun 19 kl. 23:19

De fem foreldreløse norske søsknene kom til Norge mandag kveld

QAMISHLI/FAISH KHABUR (Aftenposten): Fem foreldreløse norske barn er blitt hentet ut av en flyktningleir i Syria og overlevert norske myndigheter..

Hegnar.no - 24 Apr 19 kl. 11:21

Ap krever svar på når regjeringen fikk vite om foreldreløse barn i Syria

Arbeiderpartiet vil vite om regjeringen var kjent med at det var foreldreløse norske barn i syriske flyktningleirer allerede før norske medier omtalte saken..

P4 - 03 Jun 19 kl. 10:20

Forhandlinger om norske foreldreløse barn i Syria

Utenriksdepartementet har nå møter om de norske IS-barna som sitter i en leir i Syria. Ifølge nyhetsbyrået Rudaw har det blitt forhandlet om å få ut fem foreldreløse norske barn. VG skriver at en norsk delegasjon med diplomater holdt søndag et lukket møte med de kurdiske selvstyremyndighetene i regionen..

P4 - 04 Jun 19 kl. 07:55

- God omsorg og riktig helsehjelp viktig

Det er etablert en beredskap for å sikre at de foreldreløse barna, som er hentet fra Al-Hol-leiren i Syria, blir godt ivaretatt her i Norge. De fem er barna til en savnet norsk IS-kvinne og landet i Norge sent i går kveld. Barna kan være traumatisert av det de har opplevd.

NRK - 03 Jun 19 kl. 17:48

Passet på norske barn

De to norsksomaliske søstrene som Aftenposten har funnet i Al-Hol-leiren i Syria passet på fem foreldreløse, norske søsken, melder avisen. Det ble tidligere i dag kjent at norske myndigheter har fått overlevert fem foreldreløse barn fra leiren..

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Nordmann i Twitter-storm etter å ha kalt Trump rasist på TV

Under et intervju på MSNBC på mandag sa den norske journalisten og forfatteren Vegard Tenold Aase at de som støtter Trump er rasister. Det skapte reaksjoner..

VG - 6 timer siden

Jägermeister har stått i feil hylle på Vinmonopolet i 40 år

Vinmonopolet vil endre plasseringen av Jägermeister. De mener den er en likør og ikke en «bitter», slik den er blitt kategorisert i 40 år. Det skaper protester..

VG - 9 timer siden

Vi nordmenn kan begynne med oss selv

Hvis vi skulle sikre oss mer suverenitet – uten å bli et fattigere og mer tilbakestående land – er ikke alternativet å si opp EØS-avtalen, men å gjenvinne tapt sjølråderett ved å skaffe oss medbestemmelse i EU..

VG - 10 timer siden

Mistenkelig gjenstand på Gardermoen var ufarlig

Gjenstanden som ble funnet i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn viste seg å være helt ufarlig..

VG - 17 timer siden

«Hvaldimir» har dratt fra Hammerfest

Den populære hvithvalen «Hvaldimir» har forsvunnet fra havnen i Hammerfest. Norwegian Orca Survey er redd for at hvalen ikke vil klare seg på egen hånd..

VG - Igår: 03:25

Siv og Sylvi går til bompenge-angrep

Frp-leder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug lover bompenge-avklaring fra regjeringen før valget. De mener det er feigt av bompengepartiet ikke å fortelle velgerne hvordan de skal finansiere løftene sine..

VG - Igår: 20:00

Iran har tatt kontroll over svenskeid oljetanker - supertanker fikk seile videre

Iran tok fredag ettermiddag først en svenskeid oljetanker i arrest i Hormuzstredet. Like etter kom meldingen om at en britisk supertanker også skal være beslaglagt..

VG - Igår: 20:00

Iran har tatt kontroll over svenskeid oljetanker

Iran skal ha tatt en svenskeid oljetanker i arrest i Hormuzstredet. Selskapet bekrefter at de ikke får kontakt med fartøyet..

VG - Igår: 15:52

Ilhan Omar ønsket velkommen hjem: Vil fortsette å «være et mareritt» for Trump

Dagen etter at Trump-tilhengere ropte «send henne tilbake» under et valgkamparrangement, ble kongressrepresentanten Ilhan Omar ønsket velkommen hjem til Minnesota..

VG - Igår: 15:13

Rød farevarsel på Veslemannen

NVE har øket farenivået på det rasutsatte fjellet Veslemannen i Rauma i Møre og Romsdal til rødt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt