VG > Økonomi

Tuesday, 19 November, 00:38

VG - 16 Jun 19 kl. 19:42

Kritiserer beredskap for foreldreløse Syria-barn: – Kaotisk og surrealistisk

Regjeringen forsikret at mottak av de foreldreløse, norske barna var planlagt i god tid. Men barnevernet fikk beskjed i siste liten, kritiserer ansvarlig byråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV)..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Oslo, Marte Thorkildsen, Syria

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kritiserer, beredskap, for, foreldreløse, Syria-barn, Kaotiskog , surrealistisk
P4 - 16 Jun 19 kl. 19:56

Kritiserer beredskapen for foreldreløse Syria-barn

Barnevernet, som tok imot de fem foreldreløse norske barna fra Syria, fikk beskjed kun kort tid før barna kom til Norge. Ifølge VG beskriver barnevernstjenesten dagen da barna ankom som kaotisk, frustrerende og surrealistisk. Barneminister Kjell-Ingolf Ropstad sier de hadde en god plan, men at han forstår at barenvernet kunne oppleve det som kaotisk at de fikk vite presist tidpunkt gjennom mediene..

Aftenposten - 02 May 19 kl. 09:08

458 foreldreløse barn i overfylt flyktningleir. Det kan være enda flere.

ISTANBUL/OSLO (Aftenposten): Det er 458 foreldreløse barn i Al-Hol-leiren i Syria. Fem av dem er norske..

NRK - 10 Jun 19 kl. 10:08

Foreldreløse franske IS-barn hjem

Kurdiske selvstyremyndigheter har overlevert 12 foreldreløse franske barn av IS-familier til en delegasjon fra det franske utenriksdepartementet. Det opplyste Utenriksminister Abdulkarim Omar i en uttalelse mandag..

NRK - 03 Jun 19 kl. 18:04

Foreldreløse barn på vei til Norge

Et SAS-fly har hentet de fem foreldreløse barna til en savnet norsk IS-kvinne i Erbil i Nord-Irak, det opplyser kilder til VG. Flyet er nå på vei til Norge, melder avisen. Det ble mandag kjent at norske myndigheter hadde fått barna overlevert..

Aftenposten - 24 Apr 19 kl. 11:48

Søreide: UD kjent med foreldreløse barn i Syria via mediene

På direkte spørsmål bekrefter utenriksministeren at hun først via mediene fikk vite om foreldreløse norske barn i syriske flyktningleirer..

Aftenposten - 03 Jun 19 kl. 23:19

De fem foreldreløse norske søsknene kom til Norge mandag kveld

QAMISHLI/FAISH KHABUR (Aftenposten): Fem foreldreløse norske barn er blitt hentet ut av en flyktningleir i Syria og overlevert norske myndigheter..

Hegnar.no - 24 Apr 19 kl. 11:21

Ap krever svar på når regjeringen fikk vite om foreldreløse barn i Syria

Arbeiderpartiet vil vite om regjeringen var kjent med at det var foreldreløse norske barn i syriske flyktningleirer allerede før norske medier omtalte saken..

P4 - 03 Jun 19 kl. 10:20

Forhandlinger om norske foreldreløse barn i Syria

Utenriksdepartementet har nå møter om de norske IS-barna som sitter i en leir i Syria. Ifølge nyhetsbyrået Rudaw har det blitt forhandlet om å få ut fem foreldreløse norske barn. VG skriver at en norsk delegasjon med diplomater holdt søndag et lukket møte med de kurdiske selvstyremyndighetene i regionen..

P4 - 04 Jun 19 kl. 07:55

- God omsorg og riktig helsehjelp viktig

Det er etablert en beredskap for å sikre at de foreldreløse barna, som er hentet fra Al-Hol-leiren i Syria, blir godt ivaretatt her i Norge. De fem er barna til en savnet norsk IS-kvinne og landet i Norge sent i går kveld. Barna kan være traumatisert av det de har opplevd.

NRK - 03 Jun 19 kl. 17:48

Passet på norske barn

De to norsksomaliske søstrene som Aftenposten har funnet i Al-Hol-leiren i Syria passet på fem foreldreløse, norske søsken, melder avisen. Det ble tidligere i dag kjent at norske myndigheter har fått overlevert fem foreldreløse barn fra leiren..

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Meteorologene utstedt gult farevarsel: Kommer mye snø

Det er ventet opp mot 30 centimeter snø nord i Oppland og Hedmark..

VG - 1 time siden

Jennifer Lopez: – Jobbet gratis i «Hustlers»

Jennifer Lopez (50) hevder hun ikke fikk et øre for å spille stripper og produsere krimdramaet..

VG - 1 time siden

Fire lange måneder for Lagerbäck

(Malta-Norge 1–2) Det er lett å kritisere Norges siste landskamp i 2019, som var en ganske trist/svak affære. Men det er langt viktigere å se framover til mars neste år. Jeg tror Lars Lagerbäck fikk noen svar, også mot gruppens svakeste lag..

VG - 1 time siden

Danmark sto imot enormt irsk press - Hareides menn klare for EM

(Irland - Danmark 1–1) Åge Hareides danske menn scoret først, deretter handlet det om å stå imot presset fra Irland. Det klarte de så vidt, dermed er Danmark klare for EM neste år..

VG - 1 time siden

Tam norsk forestilling på Malta – beste norske med 6-er på VG-børsen

ATTARD/OSLO (VG) (Malta – Norge 1-2) Norge tok tre poeng og sikret tredjeplassen i gruppen, men det var langt fra en festforestilling Lars Lagerbäck og hans menn serverte på Malta..

VG - 1 time siden

Nye behandlingsmetoder godkjent

Beslutningsforum for nye metoder har sagt ja til flere nye behandlingsformer for blant annet MS, lungekreft, hemofili A og alvorlig astma..

VG - 2 timer siden

Lagerbäck tangerte «Drillo» med norsk seier mot Malta

ATTARD (VG) (Malta-Norge 1–2) Etter en rufsete norsk opptreden i 2–1-seieren over Malta har Lars Lagerbäck vunnet 52 prosent av kampene som norsk landslagssjef. Det har bare Egil «Drillo» Olsen klart før ham av trenerne med mer enn fem kamper i jobben..

VG - 3 timer siden

Pengegave til Eliteserie-klubb granskes

Ordfører Hedda Foss Five (Ap) i Skien kommune er politianmeldt og under granskning etter at hun innvilget en pengegave til Odds Ballklubb i forbindelse med klubbens 125 års jubileum i fjor..

VG - 3 timer siden

Flere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen

Irans befolkning raser etter at regjeringen økte bensinprisene kraftig over natta. Flere personer er drept i protestene som brøt ut..

VG - 3 timer siden

Taylor Swift får likevel opptre på American Music Awards

Tre dager etter at Taylor Swift tvitret i fortvilelse at hun nektes å fremføre gamle hits på stjernegallaen, kommer kontrabeskjed..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt