VG > Økonomi

Friday, 16 November, 22:50

VG - 12 Dec 17 kl. 20:40

Kritiserer EU-politikk i Libya: Migranter og flyktninger utsettes for tortur, seksuell vold og drap

Strandede flyktninger og migranter utsettes for tortur og overgrep i interneringsleirer i Libya, ifølge Amnesty International..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Libya, Amnesty International, EU

Dele artikeln

96 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kritiserer, EU-politikki , Libya, Migranterog , flyktninger, utsettes, for, tortur seksuell vold og drap
NRK - 01 Dec 17 kl. 15:02

Vil fly 15 000 Libya-migranter

FN planlegger å frakte 15 000 migranter i Libya tilbake til sine hjemland i løpet av desember, melder DPA. Mellom 700 000 og 1 million migranter oppholder seg ifølge IOM i landet, de fleste fra afrikanske land..

NRK - 02 Feb 18 kl. 14:22

90 migranter kan ha druknet i Libya

90 migranter kan ha druknet etter at båten deres forliste utenfor kysten av Libya. Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) er ti migranter funnet omkommet, åtte av dem av pakistansk opphav og to libyere..

NRK - 13 Mar 18 kl. 21:29

16.000 migranter sendt hjem

Over 16.000 afrikanske migranter er sendt tilbake til sine hjemland fra leire i Libya, opplyser EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Planen kom i stand etter at en video viste hvordan migranter ble solgt som slaver på et marked i Libya..

NRK - 30 Nov 17 kl. 14:42

Migranter skal evakueres fra Libya

EU og Den afrikanske union vil prøve å hente ut 3.800 migranter fra en leir i Libya. I første omgang skal innsatsen rettes inn mot en leir utenfor Libyas hovedstad Tripoli der 3.

Dagbladet - 19 Aug 17 kl. 16:57

Antallet migranter fra Libya til Italia stuper. Ingen skjønner hvorfor

4000 migranter har ankommet Italia fra Libya siden midten av juli. Veldig mange færre enn tidligere år..

Dagbladet - 26 May 18 kl. 07:22

MSF: Migranter skutt og drept i masserømning fra fengsel i Libya

Over hundre migranter og flyktninger ble beskutt da de rømte fra et hemmelig fengsel nordøst i Libya, ifølge Leger Uten Grenser (MSF). 15 skal være drept..

P4 - 06 Jan 18 kl. 19:40

– Minst 25 druknet i forlis utenfor Libya

Minst 25 mennesker har mistet livet i et forlis utenfor kysten av Libya, ifølge organisasjoner som driver redningsarbeid i Middelhavet. Båten som sank, kan ha hatt rundt 150 migranter om bord. Over 3.

P4 - 06 Jul 18 kl. 18:31

UNHCR: Risikoen for migranter i Libya er reell

Det er reell fare for at migranter og flyktninger som returneres til Libya, utsettes for mishandling, sier FNs høykommissær for flyktninger. Høykommissæren kommer med advarselen som svar på at Italias innenriksminister Matteo Salvini nylig kalte slike påstander «løgn og retorikk». Høykommisæren sier at alle migranter og flyktninger som plukkes opp fra sjøen av den libyske kystvakten, blir ført til offentlige forvaringssentre som er sterkt overbefolket..

NRK - 30 Nov 17 kl. 05:34

Tillater evakuering av migranter

Libya ble onsdag enige med en rekke europeiske og afrikanske land om å tillate evakuering av migranter etter et møte om å bekjempe slavehandel. Det skjer etter at det kom fram at mennesker i flere flyktningleirer i Libya er utsatt for slavehandel..

Klartale - 18 Sep 17 kl. 08:36

5.000 migranter reddet på en uke

I løpet av en uke har kystvakten i Libya plukket opp over 3.000 migranter. 2.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Stor VG-rundspørring i KrF: Ernas abortutspill avgjorde retningsvalget

Mer enn 200 spurte KrF-politikere i en ny VG-undersøkelse mener abortutspillet fra Erna Solberg var avgjørende for at partiet valgte høyresiden. KrF-topp mener partiet må gi venstresiden en ny sjanse dersom abortloven ikke endres..

VG - 5 timer siden

Dommer: CNN-journalist må få tilbake presseakkrediteringen

Journalisten Jim Acosta ble forrige uke fratatt akkrediteringen til Det hvite hus. En dommer har nå beordret Trump-administrasjonen til å gi det tilbake..

VG - 6 timer siden

Theresa May får støtte fra gammel rival

Michael Gove, en av Theresa Mays argeste konkurrenter om statsministerposten, sier fredag at han støtter henne. Samtidig vokser antallet som offentlig står frem med at de støtter mistillitsforslaget..

VG - 8 timer siden

Kilogrammet er pensjonert

Hvor mye er en kilo? Etter 129 år er det staket ut en ny framtid for både kilogrammet og andre internasjonale måleenheter..

VG - 8 timer siden

Terje Tvedt svarer kollega: Kampen om historien og Pharos metode

Så var det professor Helge Pharos tur til å angripe meg og min bok «Det internasjonale gjennombruddet». Han klarer ikke skjule sitt sinne, men det er skuffende at han reduserer ulike oppfatninger av historien til et moralsk spørsmål: Hans hovedskyts er at jeg bryter «systematisk historikerens normer». Jeg tar ikke bare feil; jeg er en juksemaker..

VG - 13 timer siden

Knivepidemi ute av kontroll

England opplever en kraftig økning i den alvorligste voldskriminaliteten. Antallet drap har økt med hele 25 prosent. I London er det hittil i år drept 119 personer, mer enn 70 av disse med kniv.

VG - 17 timer siden

Media strupes

Inspirert av president Donald Trump truer Italias populistiregjering med å gå til krig mot journalister som ikke danser etter deres pipe..

VG - 18 timer siden

65 bekreftet døde - over 600 savnet i California

65 personer er bekreftet omkommet og over 600 personer er meldt savnet i den dødeligste brannen i Californias historie, opplyser lokale myndigheter..

VG - 21 timer siden

Mann i 20-årene knivstukket i Oslo

En mann har trolig alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i Oslo natt til fredag..

VG - 23 timer siden

Briter raser mot May: – Jeg gir henne maks 48 timer

LONDON (VG) Dagen etter at utkastet til brexitavtalen ble lagt fram er temperaturen høy både i parlamentet og på gaten. Brexit er på alles lepper, og uenigheten er stor..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt