NRK > Nyheter

Lørdag, 26 September, 04:30

NRK - 14 des. 19 kl. 14:35

Krisestemning på klimatoppmøtet

Mange i Madrid raser av forslaget til avtale. – Aldri før har jeg sett et så stort gap mellom det vitenskapen trenger og det folk i hele verden krever, og det forhandlerene leverer, sier Alden Meyer i Union of Concerned Scientists..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Madrid, Alden Meyer, Union, Concerned Scientists

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krisestemning, klimatoppmøtet
P4 - 30 okt. 19 kl. 19:04

Oslo vil ha klimatoppmøtet

Oslo står klar til å overta klimatoppmøtet i desember etter at Chile i dag varslet at de må trekke seg som arrangør. Det bekrefter byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding. – Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019.

P4 - 15 des. 19 kl. 17:31

Mener det finnes lyspunkt etter klimatoppmøtet

Men klima- og miljøminister Ola Elvestuen sier det likevels finnes lyspunkt etter klimatoppmøtet. Blant annet har landene gått med på å skjerpe sine klimamål, og legger press på landene om å øke ambisjonene neste år, sier Elvestuen i en pressemelding. Han påpeker likevel at det langt ifra er nok, og at presset mot de største utslippslandene må økes frem mot neste års klimatoppmøte..

P4 - 15 des. 19 kl. 12:44

Ingen enighet i klimaforhandlinger

Klimatoppmøtet i Madrid klarte ikke å bli enige om reglene for handel av utslippskutt. Hele temaet har derfor blitt flyttet til klimatoppmøtet i Glasgow til neste år. Toppmøtet ble avsluttet nå i ettermiddag med en slutterklæring over et døgn på overtid etter tøffe forhandlinger.

NRK - 01 april 20 kl. 22:19

Klimatoppmøtet i Glasgow utsatt

Klimatoppmøtet i Glasgow i november – kjent som COP 26 – er utsatt. Møtet er utsatt til 2021 på grunn av koronapandemien. Det opplyser den finske Krista Mikkonen som siterer kilder i FN..

Aftenposten - 30 okt. 19 kl. 18:30

Oslo kan overta klimatoppmøtet

Oslo kan overta klimatoppmøtet i desember etter at Chile onsdag varslet at landet trekker seg som arrangør..

Aftenposten - 30 okt. 19 kl. 18:30

Oslo-byrådet åpner for å overta klimatoppmøtet

Oslo åpner for å overta klimatoppmøtet i desember etter at Chile onsdag varslet at landet trekker seg som arrangør..

VG - 30 okt. 19 kl. 19:22

Raymond Johansen vil ha klimatoppmøtet til Oslo

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener klimatoppmøtet kan legges til Oslo etter at Chile trakk seg som vertskapsland for konferansen i desember..

Aftenposten - 30 okt. 19 kl. 18:30

Oslo-byrådet åpner for å overta klimatoppmøtet

Oslo åpner for å overta klimatoppmøtet i desember etter at Chile onsdag varslet at landet trekker seg som arrangør..

NRK - 01 nov. 19 kl. 16:04

Klimatoppmøtet blir i Spania

Klimatoppmøtet COP25, som Chile ikkje kunne arrangere, blir i Madrid. Det opplyser FNs klimasjef Patricia Espinosa. Chile har trukket seg som arrangør som følge av uroen i landet.

Dagbladet - 01 des. 19 kl. 01:47

Thunberg blir forsinket til klimatoppmøtet

Klimaaktivisten Greta Thunberg, som er om bord i en katamaran på vei til Spania, sier at hun antar å ankomme Europa dagen etter klimatoppmøtet starter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Advarer mot håndsprit og lystenning

Den norske kirke advarer mot bruk av håndsprit og tenning av lys. En kvinne fikk brannskader under en konfirmasjon tidligere denne måneden, skriver Vårt Land. Det er KA – Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter som opplyste om hendelsen.

NRK - 30 minutter siden

Mann pågrepet for brann i Tysvær

Et sanitæranlegg med et kontor brant ned på en campingplass ved Tysvær natt til lørdag. 24 personer ble evakuert fra campingplassen. En mann i 60 årene ble pågrepet i nærheten av åstedet og satt i arresten, skriver politiet i Sør-Vest på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Frykter millioner kan dø

Antall døde som følge av koronaviruset vil sannsynlig nå 2 millioner før en vellykket vaksine mot viruset når alle. Antallet kan bli høyere dersom man ikke klarer å dempe pandemien informerte Mike Ryan i WHO fredag, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Trump i Virginia

NRK - 1 time siden

Ble kurert for HIV - dør av kreft

Amerikaneren Timothy Ray Brown, som regnes som den første pasienten i verden som ble kurert for hiv, er nå i ferd med å dø av leukemi. Brown er kjent som den såkalte «Berlin-pasienten» og ble i 2008 erklært HIV-fri etter å ha vært positiv i 13 år.

NRK - 2 timer siden

Seks smittet etter bryllup

Seks personer er bekreftet smittet og 109 er satt i karantene etter koronasmitte i forbindelse med et bryllup i Lillestrøm kommune sist helg. Både arrangør og mange av nærkontaktene bor i Alna bydel i Oslo. Alle er satt i karantene..

NRK - 2 timer siden

Busstreiken trappes opp lørdag

Lørdag går ytterligere 4.500 bussjåfører i sju fylker ut i streik. Det er fortsatt ikke kontakt mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

NRK - 2 timer siden

Trump om terrororganisasjoner

USAs president Donald Trump lover å erklære Ku Klux Klan og Antifa som terrororganisasjoner når han fredag legger fram en ny plattform for svarte amerikanere. Trump lover også å kategorisere lynsjing som nasjonal hatkriminalitet, melder Fox News..

NRK - 3 timer siden

Mann utsatt for vold i Stavanger

Natt til lørdag kom politiet over en mann i Stavanger sentrum som var blitt utsatt for vold. Mannen ble hentet med ambulanse og fraktet til sykehuset for sjekk. Mistenkte er ikke pågrepet, skriver politiet i Sør-Vest på Twitter..

NRK - 3 timer siden

139 nye smittetilfeller siste døgn

Natt til lørdag var det registrert 13.544 koronasmittede i Norge. Det viser foreløpige tall.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt