P4 > Nyheter

Sunday, 21 July, 04:56

P4 - 20 Jun 19 kl. 16:55

Krever tilstandsrapport i svinenæringen

Mener næringen må gjennomgås.
– Svinenæringen må kartlegges.
Det sier leder av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad.
Han reagerer sterkt på NRKs dokumentar om svinenæringen, der det ble avdekket flere tilfeller av omfattende mishandling av griser på norske gårder.
– Det er ikke slik man skal drive dyrehold i Norge, sier Pollestad..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget, Geir Pollestad, NRKs, Norge, Pollestad

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krever, tilstandsrapporti , svinenæringen
P4 - 24 Jun 19 kl. 12:48

– Svinenæringen må bli kontrollert i mye større grad

Krever bedre tilsyn. – Svinenæringen må bli kontrollert i mye større grad enn i dag. Det sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

P4 - 25 Jun 19 kl. 16:05

Bollstad møter svinenæringen i morgen

Landbruksminister Olaug Bollestad skal møte aktørene i svinenæringen i morgen. Bollestad reagerte sterkt på avsløringene i en dokumentar fra NRK som viste mishandling av gris. Etter dokumentaren sa statsråden at hun var sint og skuffet, og hun tok med en gang initiativ til et møte med næringen og Mattilsynet..

P4 - 26 Jun 19 kl. 15:56

Bondenæringen fornøyde med dyrevelferdstiltak

Bondenæringen er fornøyde med de nye tiltakene som nå skal sikre god dyrevelferd i svinenæringen. I dag møtte landbruksminister Olaug Bollestad partene i næringen, for å utarbeide tiltak etter at NRK Brennpunkts dokumentar avdekket uakseptable forhold i norsk svineproduksjon. – Tiltakene er viktige for å opprettholde bøndenes tillit, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes..

Hegnar.no - 26 Jun 19 kl. 12:13

Regjeringen innfører kameraovervåking på slakterier

Det er klart etter landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) sitt møte med representanter for svinenæringen..

P4 - 03 Jul 19 kl. 08:18

Vi kjøper like mye svin som før

Til tross for massiv oppmerksomhet rundt Brennpunkt-dokumentaren om grove lovbrudd i svinenæringen, har ikke nordmenn sluttet å kjøpe svin. Ifølge bransjen selges det like mye som før, skriver VG. Landbruksminister Olaug Bollestad og aktørene i landbruket ble enige om å innføre en rekke tiltak for å bedre dyrevelferden, og var selv ute for å understreke at metodene ikke gjaldt hele næringen.

P4 - 20 Jun 19 kl. 20:36

Grisebønder fortvilet etter dokumentar

Flere grisebønder er fortvilet etter dokumentaren som viser omfattende mishandling av griser på norske gårder. Bøndene tar avstand fra måten dyrene behandles på i dokumentaren, men sier til VG at det ikke representerer hele svinenæringen. Samtidig etterlyser de at næringen tar et større ansvar så dyremishandlingen stopper..

P4 - 19 Jun 19 kl. 23:39

Kaller inn svinenæringen etter dokumentar

Landbruksminister Olaug Bollestad reagerer sterkt på avsløringene om at griser blir mishandlet på norske gårder. I en dokumentar filmet med skjult kamera kommer det fram at griser blir utsatt for vold og at syke dyr ikke får behandling. Bollestad sier til NRK at hun er sint og skuffet og kaller næringen inn til møte neste uke..

VG - 03 Jul 19 kl. 22:35

Ingen tegn til grisekrise etter Brennpunkt-dokumentar

Svinenæringen fikk negativ oppmerksomhet etter Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt i midten av juni. Det skal imidlertid ikke ha lagt noen demper på salget, ifølge næringen selv..

NRK - 07 Jun 19 kl. 20:55

Krever at H&M endrer reklame

Forbrukertilsynet krever at Hennes & Mauritz endrer markedsføringen av kleskolleksjonen «Conscious», hvor klesgiganten gir inntrykk av å være bærekraftig og miljøvennlig. Markedsføringen er ulovlig, konkluderer Forbrukertilsynet..

P4 - 26 Jun 19 kl. 11:34

Kameraovervåkning i slakterier

Regjeringen innfører kameraovervåkning i slakterier. Og alle bønder må delta i dyrevelferdsprogrammet som er godkjent av Mattilsynet. Det er klart etter at landbruksminister Olaug Bollestad har møtt næringen i dag.

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Bilran i Eidsvoll

En par i 30-årene fra Litauen ble fraranet bilen sin av flere menn ved en bensinstasjon på Minnesund i Eidsvoll i kveld. Det skal ha blitt truet med våpen, opplyser politiet. Til sammen fem personer i to biler skal ha kommet til stedet, og to menn i 30-årene skal ha ranet til seg bilen.

P4 - 5 timer siden

Bilrain i Eidsvoll

En person med skytevåpen skal ha ranet tils eg en bil ved en bensinstasjon på Minnesund i Eidsvoll i kveld. Det opplyser politiet. Raneren statt av med en eldre hvit Volkswagen Transporter.

P4 - 5 timer siden

Påkjørt av t-banen

En person ble påkjørt av t-banen i tunnelen ved Storo t-banestasjon i Oslo sent i kveld. Alle nødetater er på stedet, og strømmen er tatt, opplyser brannvesenet. Skadeomfanget er ikke kjent..

P4 - 6 timer siden

Vy: - Vanlig med trusler

- Det er vanlig med trusler fra passasjerene når det er buss for tog. Det sier pressesjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby. I sommer det full togstans på flere av de mest trafikkerne strekningene på Østlandet, og det går utover de ansatte.

P4 - 6 timer siden

Vinproduksjon rammes av varme

Vinproduksjonen i Frankrike ligger an til å gå ned mellom seks og 13 prosent i år, sammenlignet med fjoråret. Det melder nyhetsbyrået AFP. Det skyldes først og fremst hetebølgen som rammet Frankrike i juni.

P4 - 6 timer siden

Ingebrigtsen klarte VM-krav

Henrik Ingebrigtsen satte i kveld personlig rekord på 5000-meter, og klarte VM-kravet med god margin. På et stevne i Belgia løp 28-åringen på 13.15,38, og det var hans nest siste mulighet til komme seg under VM-kravet.

P4 - 7 timer siden

Stort strømbrudd i Kristiansand

Et strømbrudd rammer store deler av Kristiansand i kveld. Ifølge Agder Energi er over 4500 kunder vest i byen nå uten strøm..

P4 - 7 timer siden

Vil flytte Jägermaister

Vinmonopolet vil nå endre plasseringen av Jägermeister i hyllene, etter 40 år. De mener det er feil at den er i kategorien bitter, og mener den heller bør være i likør-hylla. Begrunnelsen er blant annet EUs regler for kategorisering av brennevin, og at Systembolaget i Sverige kategoriserer den tyske drikken som likør, skriver Aftenposten.

P4 - 7 timer siden

Pilot stoppet i promillekontroll

En pilot på et SAS-fly som skulle fra Stavanger til Oslo blåste til over lovlig verdi på en promilletest i dag. Da piloten ble tatt med til politistasjonen for å blåse igjen, ga prøven ingen utslag, men piloten blir allikevel tatt ut av tjeneste, skriver Stavanger Aftenblad. 11.

P4 - 7 timer siden

Mange returnerer varer

Tre av ti nordmenn som handler på nett, returnerer varene tilbake til butikken. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Posten og Brung. Og det er klær som oftest blir returnert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt