P4 > Nyheter

Tuesday, 19 November, 09:27

P4 - 20 Jun 19 kl. 16:55

Krever tilstandsrapport i svinenæringen

Mener næringen må gjennomgås.
– Svinenæringen må kartlegges.
Det sier leder av næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad.
Han reagerer sterkt på NRKs dokumentar om svinenæringen, der det ble avdekket flere tilfeller av omfattende mishandling av griser på norske gårder.
– Det er ikke slik man skal drive dyrehold i Norge, sier Pollestad..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget, Geir Pollestad, NRKs, Norge, Pollestad

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krever, tilstandsrapporti , svinenæringen
P4 - 24 Jun 19 kl. 12:48

– Svinenæringen må bli kontrollert i mye større grad

Krever bedre tilsyn. – Svinenæringen må bli kontrollert i mye større grad enn i dag. Det sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

P4 - 25 Jun 19 kl. 16:05

Bollstad møter svinenæringen i morgen

Landbruksminister Olaug Bollestad skal møte aktørene i svinenæringen i morgen. Bollestad reagerte sterkt på avsløringene i en dokumentar fra NRK som viste mishandling av gris. Etter dokumentaren sa statsråden at hun var sint og skuffet, og hun tok med en gang initiativ til et møte med næringen og Mattilsynet..

P4 - 24 Sep 19 kl. 17:32

Bollestad friskmelder ikke svinenæringen

Mener det fortsatt er mye å gjøre. Til tross for at det går bedre i norsk svineproduksjon, vil ikke landsbruksministeren friskmelde næringen. Det fortalte Olaug Bollestad etter et møte med svinenæringen i ettermiddag.

P4 - 26 Jun 19 kl. 15:56

Bondenæringen fornøyde med dyrevelferdstiltak

Bondenæringen er fornøyde med de nye tiltakene som nå skal sikre god dyrevelferd i svinenæringen. I dag møtte landbruksminister Olaug Bollestad partene i næringen, for å utarbeide tiltak etter at NRK Brennpunkts dokumentar avdekket uakseptable forhold i norsk svineproduksjon. – Tiltakene er viktige for å opprettholde bøndenes tillit, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes..

Hegnar.no - 26 Jun 19 kl. 12:13

Regjeringen innfører kameraovervåking på slakterier

Det er klart etter landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) sitt møte med representanter for svinenæringen..

P4 - 03 Jul 19 kl. 08:18

Vi kjøper like mye svin som før

Til tross for massiv oppmerksomhet rundt Brennpunkt-dokumentaren om grove lovbrudd i svinenæringen, har ikke nordmenn sluttet å kjøpe svin. Ifølge bransjen selges det like mye som før, skriver VG. Landbruksminister Olaug Bollestad og aktørene i landbruket ble enige om å innføre en rekke tiltak for å bedre dyrevelferden, og var selv ute for å understreke at metodene ikke gjaldt hele næringen.

P4 - 20 Jun 19 kl. 20:36

Grisebønder fortvilet etter dokumentar

Flere grisebønder er fortvilet etter dokumentaren som viser omfattende mishandling av griser på norske gårder. Bøndene tar avstand fra måten dyrene behandles på i dokumentaren, men sier til VG at det ikke representerer hele svinenæringen. Samtidig etterlyser de at næringen tar et større ansvar så dyremishandlingen stopper..

P4 - 19 Jun 19 kl. 23:39

Kaller inn svinenæringen etter dokumentar

Landbruksminister Olaug Bollestad reagerer sterkt på avsløringene om at griser blir mishandlet på norske gårder. I en dokumentar filmet med skjult kamera kommer det fram at griser blir utsatt for vold og at syke dyr ikke får behandling. Bollestad sier til NRK at hun er sint og skuffet og kaller næringen inn til møte neste uke..

VG - 03 Jul 19 kl. 22:35

Ingen tegn til grisekrise etter Brennpunkt-dokumentar

Svinenæringen fikk negativ oppmerksomhet etter Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt i midten av juni. Det skal imidlertid ikke ha lagt noen demper på salget, ifølge næringen selv..

NRK - 07 Jun 19 kl. 20:55

Krever at H&M endrer reklame

Forbrukertilsynet krever at Hennes & Mauritz endrer markedsføringen av kleskolleksjonen «Conscious», hvor klesgiganten gir inntrykk av å være bærekraftig og miljøvennlig. Markedsføringen er ulovlig, konkluderer Forbrukertilsynet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 2 timer siden

Flere siktede hevder de fikk våpen-godkjenning fra Forsvaret

Politiet etterforsker nå omfanget og lovligheten av forsvarsansatte som har tatt med seg våpen fra arbeidsplassen, skriver VG. I flere av sakene hevder de tidligere forsvarsansatte at de har fått tillatelse eller godkjenning til å ta med seg våpen hjem fra arbeidsplassen. Over 100 pistoler og andre våpen som Forsvaret trodde var destruert har dukket opp i straffesaker de siste årene, skriver avisen..

P4 - 2 timer siden

Mistenker insidere i byggebransjen

Organiserte massetyverier herjer byggebransjen. Politiet tror insidere deler informasjon med kriminelle gjenger, skriver Dagbladet. Opptil flere godt organiserte bander herjer Norge og drar fra byggeplass til byggeplass og stjeler verktøy og utstyr for flere titallsmillioner.

P4 - 1 time siden

Stort etterslep på uttransporteringer

Regjeringens mål om å frakte 6000 personer uten lovlig opphold ut av landet i løpet av 2019 henger i en tynn tråd. Etter årets første åtte måneder var bare 2800 personer uttransportert, viser en politirapport ABC Nyheter har fått innsyn i. Totalt rapporterer politiet om et etterslep på hele 15.

P4 - 1 time siden

Vil ta mobilen fra skolebarn

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup vil ta mobilen fra skolebarn. I dag har 9 av 10 tiåringer her i landet sin egen smarttelefon. Astrup ber nå foreldre ta grep og sier han ser altfor mange barn som sitter fanget i telefonen.

P4 - 2 timer siden

Her bulkes det mest

Det beryktede Sinsenkrysset er ikke lenger landets mest krevende rundkjøring med mest bulkinginger som følge av forvirra bilister. I følge If forsikring har Sinsenkryssets dårlige rykte vært fortjent da ingen flere biler har bulket like mye som her, og det er altså bare degradert til en andreplass. Men på førsteplassen er det nå Ryenkrysset i Oslo som er Norges mest krevende rundkjøring i følge forsikringsselskapet.

P4 - 2 timer siden

Advarer mot priskrig

Butikkenes rekordtidlige julepriskrig utgjør en stor fare for matsvinn..

P4 - 2 timer siden

30-40 nyfødte tas fra foreldre hvert år

30 til 40 nyfødte tas fra foreldrene hvert år. Fra 2016 til i dag er 143 spedbarn fratatt foreldrene og akuttplassert av barnevernet rett etter fødsel. Svært få når frem med å klage på plasseringene.

P4 - 3 timer siden

100 studenter igjen på universitetet

Rundt 100 demonstranter holder fortsatt stand inne på det omringede universitetsområdet i Hongkong. I løpet av gårsdagen forlot rundt 600 demonstranter området. Det er omringet av politiet, og alle som forlater området blir pågrepet.

P4 - 2 timer siden

Nordmenn har stor tro på egen økonomi

Folk er optimistiske på egne vegne, men troen på landets økonomi faller..

P4 - 3 timer siden

Frykter utbygging stresser rein

De siste fem årene er det bygd 123 nye hytter i fjell og på vidder som er viktige villreinområder. Forskere frykter byggingen fører til økt stress og press for villreinflokkene, skriver Nationen. I mange tilfeller er det ikke selve inngrepet, men ferdselen til og fra hyttene, som er et hinder for dyrene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt