Bent Høie om vaksiner på sykehus

Krever svar etter vaksineavsløring

Helseministeren vil vite hvorfor sykehus har vaksinert ledere uten pasientkontakt før ansatte i førstelinja.

BER OM REDEGJØRELSE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil be sykehusene om redegjørelse for sin vaksinefordeling etter Dagbladets avsløringer. Foto: Lise Åserud / NTB
BER OM REDEGJØRELSE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil be sykehusene om redegjørelse for sin vaksinefordeling etter Dagbladets avsløringer. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har i flere saker omtalt at direktører, klinikksjefer og beredskapslederen er blitt vaksinert ved flere sykehus.

Flere av disse kan i tillegg ha vært på hjemmekontor.

Nå sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til Dagbladet at han vil be sykehusene om en redegjørelse for å undersøke prioriteringene nærmere.

Skal undersøkes

- Jeg forventer at kommunene og helseforetakene følger Folkehelseinstituttets anbefalinger og føringer for hvem som skal ha vaksine og i hvilken rekkefølge disse skal ha vaksine. Dette er svært viktig nå når det er knapphet på vaksiner, sier Høie til Dagbladet.

- Jeg vil ta dette opp med helseforetakene og presisere gjeldende prioriteringer. Jeg vil også be om en redegjørelse fra disse sykehusene for å undersøke dette nærmere. Etter smittevernloven skal Statens helsetilsyn ha det overordnede tilsynet med at blant annet helseforetakene følger gjeldende helselovgivning, fortsetter han.

Høie understreker at det er knapphet på vaksiner, og det er svært viktig at bruken av disse prioriteres riktig.

Vakt oppsikt på Stortinget

Dagbladet har over tid dokumentert hvordan flere sykehus har fordelt vaksiner blant de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.