NRK > Nyheter

Saturday, 25 January, 17:36

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..
Les mer på NRK


Les mer om:
Nicola Sturgeon, Det, SNP, Labour, The Guardian

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krever, skotsk, folkeavstemning
NRK - 14 Jan 20 kl. 19:10

Avviser ny skotsk folkeavstemning

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene få holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. I et brev til Skottlands førsteminister skriver han at en ny avstemning bare vil videreføre den politiske stagnasjonen i Skottland..

P4 - 13 Dec 19 kl. 19:45

Avviser ny Skottland-avstemming

Valgvinner Boris Johnson har i seierens kjølvann snakket med lederen i det skotske nasjonalistpartiet, og klargjort at han ikke vil tillate en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia. Nå, fem år og et langt brexit-kaos senere, har pipa en annen lyd.

Aftenposten - 21 Dec 19 kl. 21:15

Vil Skottland igjen kreve folkeavstemning om selvstendighet? | Atle L. Wold

Det britiske parlamentsvalget 12. desember har på ny gjort spørsmålet om skotsk uavhengighet aktuelt..

NRK - 13 Dec 19 kl. 19:28

Nei til ny Skottland-avstemming

Boris Johnson har etter valget snakket med lederen i det skotske nasjonalistpartiet, Nicola Sturgeon, og klargjort at han ikke vil tillate en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 21:57

Hun er overbevist om at Boris Johnson vil snu

Skottlands mektigste politiker er overbevist om at det blir ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, selv om han som sitter med makten har sagt nei..

VG - 13 Jan 20 kl. 07:16

Han splitter England og forener Skottland: Slik kan Boris sprenge Storbritannia

EDINBURGH / OSLO (VG) Spørsmålet er ikke om det blir en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Men når!.

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 13:02

Skotsk domstol: Suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Regjeringen anker kjennelsen..

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:15

Skotsk domstol: Ulovlig å stenge

En skotsk domstol har avgjort at statsminister Boris Johnsons stenging av parlamentet er i strid med loven, men har ikke krevd at stengingen blir omgjort. Det melder nyhetsbyrået AP. Parlamentet er stengt i fem uker fram til en ny trontale om brexit..

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 21:20

«Moi» ble månedens spiller i skotsk eliteserie

Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Endelig bestod Ramadan førerprøven

Mohamed Riad Ramadan klarte endelig å ta lastebil-lappen, etter at sensor først stoppet førerprøven på grunn av dårlig norsk. Men nå vil transportkomiteen ta saken opp med samferdselsministeren..

NRK - 30 minutter siden

1400 har fått påvist virusuet

I Kina er 41 mennesker bekreftet døde som følge av coronaviruset, og over 1300 har fått påvist smitte. Hundre andre mennesker har fått påvist viruset andre steder i verden..

NRK - 45 minutter siden

Reddet ut av ruinene etter 20 timer

En person ble lørdag kveld reddet ut av ruinene i provinsen Elazig 20 timer etter at jordskjelvet inntraff fredag kveld. Det melder den tyrkiske TV-stasjonen NTV. 30 bygninger har kollapset og over 1200 mennesker er savnet etter jordskjelvet..

NRK - 1 time siden

Advokater i gang med sine prosedyre

Advokatene til president Donald Trump har begynt sitt forsvar av Trump i riksrettssaken, der han blant annet er tiltalt for maktmisbruk. Pat Cipollone startet sitt åpningsinnlegg med å si til senatorene at Trump ikke har gjort noe som helst galt..

NRK - 45 minutter siden

Ropstad utfordrer Støre om iskanten

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad utfordrer Ap-leder Støre til å gå inn for en tydelig grense for iskanten. Det sa Ropstad i sin tale til KrFs landskonferanse på Gardermoen lørdag. – Talende for regjeringens villrede, svarer Støre..

NRK - 1 time siden

Etterforsker hånlige innlegg

Påtalemyndigheten i Tyrkia etterforsker hånlige og provoserende innlegg på sosiale medier om jordskjelvet i landet i Elazig-provinsen. Også det tyrkiske medietilsynet RTÜK granser harselerende omtale av jordskjelvet, melder statskanalen TRT..

NRK - 1 time siden

Blodige sammenstøt i Irak

Minst tre demonstranter ble drept da irakiske sikkerhetsstyrker stormet leirene på Tahrir-plassen i Bagdad til aksjonister som i flere måneder har demonstrert mot myndighetene i Irak..

NRK - 1 time siden

Xi: Kampen mot viruset skal vinnes

Mens det meldes om stadig flere smittetilfeller og dødsfall, sier president Xi Jinping at Kina er i stand til å vinne kampen mot virusutbruddet i landet. Så langt er 41 personer bekreftet døde og rundt 1300 er bekreftet smittet av coronaviruset..

NRK - 1 time siden

Hareide vil ikke være noen rød klut

Knut Arild Hareide er tilbake på KrF-fronten, men den som tror han vil forsøke å rette opp partiets kurs, kan bli skuffet. – Jeg har ikke fått noen munnkurv, men det er nå engang sånn at jeg kommer til å fokusere på det fagområdet jeg har, sier han..

NRK - 1 time siden

Solberg mente Raja var for fersk

Erna Solberg mener Abid Raja kan bruke statsrådsposten i Kulturdepartementet til å lære seg hvordan det er å være i regjering. Solberg mente Raja var for fersk til å bli næringsminister, melder VG..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt