P4 > Nyheter

Tuesday, 20 March, 22:16

P4 - 22 Feb 18 kl. 22:50

Krever forklaring fra Thommessen

Dersom stortingspresident Olemic Thommessen (H) har feilinformert Stortinget før jul, er det «game over» for Thommessen.
Det sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen til VG.
Thommessen er under angrep etter at Stortingets byggeprosjekt har sprukket med en ny halv milliard.
Nå krever Ap, Sp og KrF at han redegjør for hele Stortinget..
Les mer på P4


Les mer om:
Olemic Thommessen, Stortinget, Thommessen, Senterpartiets Per Olaf Lundteigen, VG, Stortingets, Ap, KrF

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krever, forklaringfra , Thommessen
VG - 22 Feb 18 kl. 22:16

Krever forklaring fra Thommessen: Kan felles av egen tale

Dersom stortingspresident Olemic Thommessen (H) har feilinformert Stortinget før jul, er det «game over», mener Sp-høvding Per Olaf Lundteigen..

Aftenposten - 26 Feb 18 kl. 14:33

Ap vil at Olemic Thommessen går strafferunder i Stortinget

Arbeiderpartiet krever at stortingspresident Olemic Thommessen stiller opp for hele Stortinget og forklarer seg om byggeskandalen..

P4 - 27 Feb 18 kl. 06:49

- Thommessen må forklare seg for hele Stortinget

Arbeiderpartiet krever at Stortingspresident Olemic Thommessen forklarer seg for hele Stortinget om byggesaksskandalen. De mener det ikke er nok at han redegjør for finanskomiteen og de parlamentariske lederne som han skal gjøre i morgen, melder Aftenposten. Kostnadene for Stortingets byggeprosjekt har på tre år økt fra 1,1 milliard til 2,3 milliarder kroner..

Dagbladet - 01 Mar 18 kl. 18:11

Frp ber Høyre bestemme om Thommessen må gå

Presset øker på Høyre i spørsmålet om stortingspresident Olemic Thommessen (H) skal få fortsette i jobben. Regjeringspartner Frp mener det nå er opp til Høyre å raskt avklare om Thommessen har deres tillit eller ikke..

P4 - 28 Feb 18 kl. 22:40

FrP: - Thommessen må vurdere stillingen

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Sivert Bjørnstad, mener stortingspresident Olemic Thommessen må vurdere stillingen sin. Det skriver Adresseavisen. Det er første gang en fra et regjeringsparti ytrer mistillit mot Thommessen etter byggeprosjektskandalen på Stortinget.

VG - 08 Mar 18 kl. 10:44

Slik måtte Olemic Thommessen gå

Høyre og KrF hadde på forhånd blitt enige om at Høyre var de første som skulle få vite det hvis Olemic Thommessen (H) måtte gå. Høyre ga Thommessen en god natts søvn før han fikk beskjeden..

NRK - 08 Mar 18 kl. 13:08

700.000 i lønnskutt for Thommessen

KrF løfter ham ut av presidentstolen på Stortinget og lønnen kuttes med 700.000 kroner. Høyres Olemic Thommessen avviser at han er bitter.

Aftenposten - 08 Mar 18 kl. 12:56

Thommessen vil ikke svare på om han føler seg som en syndebukk

Olemic Thommessen sier han «egentlig ikke» ble så overrasket over at KrF snudde og uttrykte manglende tillit til ham. Høyres lot det gå én dag før KrF konklusjon ble formidlet til Thommessen..

P4 - 06 Mar 18 kl. 17:06

Thommessen får stryk av velgerne

74 prosent av velgerne mener stortingspresident Olemic Thommessen har håndtert byggesaken til Stortinget dårlig. Det viser en måling Respons analyse har gjort for VG. Thommessen sier til VG at han har stor forståelse for at publikum er kritiske, for det er de selv også..

P4 - 28 Feb 18 kl. 06:55

Skjebnedag for Thommessen

I dag møter stortingspresident Olemic Thommessen Finanskomiteen for å forklare seg i byggesaken. Thommessen presses nå fra alle kanter fra kritikere som vil ha svar på hva han har visst om overskridelsene på byggeprosjektet og hvilke tiltak han har gjort for å begrense budsjettsprekken. Finanskomiteens leder Henrik Asheim sier til Dagbladet at han forventer grundige svar fra stortingspresidenten på møtet i dag..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 minutter siden

Valget på Sandberg vekker oppsikt i utlandet

At Per Sandberg blir fungerende justisminister vekker oppsikt utenfor Norge. Årsaken er at Frp-nestlederen i 1997 ble dømt for å ha slått og skallet ned en asylsøker på en privat fest hjemme hos seg selv. Nyhetsbyrået AFP har i kveld laget en sak der de påpeker dette, og viser til at utnevnelsen blir debattert og ironisert på sosiale medier.

P4 - 1 time siden

To pågrepet etter ran i Oslo

To personer er pågrepet etter at en person ble ranet på Majorstuen i Oslo i kveld. Den fornærmede er fysisk uskadet. De to ble pågrepet i det de stakk fra regningen på et serveringssted, hvor de også skal ha kranglet med betjeningen..

P4 - 1 time siden

Fremskrittspartiet med sensasjonsmåling

Fremskrittspartiet gjør et sensasjonelt byks i en fersk meningsmåling Kantar TNS har gjort for TV2. Partiet får hele 20,6 prosents oppslutning, noe som er 9,8 prosentpoeng høyere sammenlignet med en måling for få uker siden. Høyre går mest tilbake på målingen med 3,3 prosentpoeng til 26, mens Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 23,6 prosent..

P4 - 1 time siden

FrP åpen for å ta KrF inn i regjeringen

FrP er åpen for å ta KrF inn i regjeringen til tross for at de i dag bidro til å felle justisminister Sylvi Listhaug. FrP-leder Siv Jensen sier til VG at de ønsker å søke samarbeid med KrF fordi det er bra for borgerlig side, og kan hindre Ap regjeringsmakt. Men hun påpeker at KrF da må vike i visse saker, og samtidig vise at de er klar for et samarbeid.

P4 - 1 time siden

Bombetiltalt dømt til ett års fengsel

Den 18 år gamle mannen som ble pågrepet med en improvisert sprenglanding på Grønland i Oslo i fjor er i Borgarting lagmannsrett dømt til ett års betinget fengsel. Dermed går PST på et kraftig nederlag etter at de anket dommen på ni måneders ubetinget fengsel i tingretten. PST har fått medhold i at det dreide seg om en terrorlignende handling, men straffen reduseres på grunn av den tiltaltes unge alder..

P4 - 2 timer siden

Razziaer mot Volkswagen og BMW

I Tyskland har påtalemyndigheten i dag gjennomført nye razzier mot hovedkontorene til de to bilgigantene Volkswagen og BMW. Razziaene gjelder blant annet mistanke om juks med utslippsdata, men skal ikke være knyttet til diesel-skandalen fra i fjor..

P4 - 2 timer siden

- Jeg har blitt forsøkt stanset i lengre tid

Sylvi Listhaug gjentar igjen påstanden om at hun har blitt forsøkt stanset av opposisjonen i lengre tid. I et intervju med Dagsrevyen i kveld, sier den avgåtte justisministeren at Jonas Gahr Støre, og flere andre politikere, har forsøkt å kneble henne fordi de ikke liker formen hennes. Listhaug sier hun nå er klar for kamp som stortingsrepresentant, og at hun ser spesielt frem til tøffe debatter med Ap-lederen..

P4 - 2 timer siden

Dømt for dødsfall men slipper straff

Et foreldrepar fra Bergen er dømt for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn etter at han fikk i seg tabletter som bruker som erstatning for heroin. Den lille gutten døde kort tid etter at han fikk i seg tablettene, som faren brukte. Likevel slipper foreldrene straff, fordi tingretten mener det ville påført foreldrene en urimelig tilleggsbelastning..

P4 - 3 timer siden

Moxnes: En seier for den tause majoritet

- Sylvi Listhaugs avgang er en seier for majoriteten, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som fremmet forslaget om mistillit mot justisministeren. Han sier videre at de høyreradikale vil møte hard motstand framover..

P4 - 3 timer siden

23 russiske diplomater har forlatt Storbritannia

De 23 russiske diplomatene som ble utvist fra Storbritannia i kjølvannet av nervegiftsaken i Salisbury, har nå forlatt landet. Det melder Sky News. Forholdet mellom de to landene er i krise, etter at Storbritannia anklaget Russland for giftangrepet på en russisk eks-spion og hans datter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt