E-konsultasjon

Krever at fastlegene følger med i tida

Ungdomspartilederne etterlyser handling fra sin egen regjering om e-konsultasjon med pasientene.

OPPFORDRER: Regjeringspartienes ungdomsledere, fra venstre Martine Tønnessen (KrFU), Sondre Hansmark (UV), Bjørn-Kristian Svendsrud (FpU) og Sandra Bruflot (UH), oppfordrer fastlegene til å ta i bruk videokonsultasjon så fort som mulig. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
OPPFORDRER: Regjeringspartienes ungdomsledere, fra venstre Martine Tønnessen (KrFU), Sondre Hansmark (UV), Bjørn-Kristian Svendsrud (FpU) og Sandra Bruflot (UH), oppfordrer fastlegene til å ta i bruk videokonsultasjon så fort som mulig. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Granavolden-erklæringen heter det at regjeringen vil innføre krav om at fastleger skal tilby e-konsultasjon til pasienter som ønsker det.

- Men dette har helseminister Bent Høie sagt i to år, og likevel utgjorde det bare 2,2 prosent av det samlede antall konsultasjoner i fastlegetjenesten i oktober 2018, sier KrFU-leder Martine Tønnessen.

Sammen med ungdomspartiene til de tre øvrige regjeringspartiene etterlyser hun handling av sin egen regjering.

- Vi mener at helseministeren nå må stille krav til alle fastleger om å ta i bruk e-konsultasjoner, sier Sondre Hansmark, leder i Unge Venstre.

Overtas av andre

Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, oppfordrer fastlegene til å begynne med e-konsultasjon jo før jo heller.

- De må passe på at ikke markedet deres blir overtatt av andre som er mer oppdaterte og framoverlente. For nå kommer det en stor brukergruppe som er veldig godt vant med digitale løsninger, sier hun.

- Fastlegene må selv finne ut hva som egner seg for e-konsultasjon. Det må foregår på deres premisser, men at det bør brukes mer er det ingen tvil om, sier Sandra Bruflot, som minner om at de fastlegene som benytter e-konsultasjon er veldig fornøyde med ordningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.