P4 > Nyheter

Saturday, 24 February, 16:39

P4 - 07 Dec 17 kl. 11:45

Krever at det voteres over Hagen

Fremskrittspartiet krever at Stortinget voterer over Carl I. Hagen som kandidat til Nobelkomiteen.
Det melder NTB nå.
I går vraket valgutvalget Hagen fra komiteen, fordi flertallet mener han ikke er valgbar.
Utvlaget har bedt Frp komme med en annen kandidat, men det har partiet sagt at de ikke vil gjøre..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget, Carl, Nobelkomiteen, NTB, Hagen, Frp

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kreverat det , voteres, over, Hagen
NRK - 07 Dec 17 kl. 11:42

Frp krever Hagen-avstemning

Frp krever at Stortinget voterer over Carl I. Hagen som kandidat til Nobelkomiteen. Hagen er vararepresentant til Stortinget, men et flertall på Stortinget vil at faste representanter og varerepresentanter ikke skal kunne velges..

Dagbladet - 07 Dec 17 kl. 12:01

Frp krever at Stortinget stemmer over Nobel-Hagen

Frp holder fast på at partiveteran Carl I. Hagen skal være partiets kandidat til Nobelkomiteen..

P4 - 16 Nov 17 kl. 11:50

- Skadelig om Hagen velges inn

- Det vil sette Nobelkomiteen i en håpløs situasjon om Carl I. Hagen velges inn. Det mener Frps sittende komité-medlem, Inger-Marie Ytterhorn.

Aftenposten - 19 Nov 17 kl. 12:20

Motstanden mot Carl I. Hagen skyldes ene og alene at Carl I. Hagen er Carl I. Hagen. | Christian Tybring-Gjedde

Carl I. Hagen er kvalifisert til å sitte som medlem i Nobelkomiteen..

P4 - 10 Dec 17 kl. 09:27

Elvenes hardt ut mot Hagen

Høyres Hårek Elvenes går hardt ut mot Carl I. Hagen. I VG i går tok Hagen et kraftig oppgjør med sine kritikere, og han var blant annet klar på at Venstre ikke må gå inn i regjering.

P4 - 06 Dec 17 kl. 13:43

Hagen vrakes

Valgutvalget vraker Carl I. Hagen fra Nobelkomiteen, fordi flertallet mener han ikke er valgbar. Utvalget har flere ganger bedt Fremskrittspartiet om å foreslå en annen kandidatenn Hagen, som er varerepresentant til Stortinget, men Frp vil ikke.

P4 - 20 Nov 17 kl. 15:13

Må vurdere Hagen på nytt

Frp må ta en ny runde på om det virkelig er Carl I. Hagen de ønsker som sin representant i Nobelkomiteen. Det ble resultatet etter dagens møte om Hagen kan delta i komiteen samtidig som han er vararepresentant til Stortinget.

VG - 07 Dec 17 kl. 11:50

Frp krever at Stortinget stemmer over Carl I. Hagen som Nobel-kandidat

Frp står på Carl I. Hagen som sin Nobel-kandidat. De vil sørge for at valgutvalget ikke leverer en Nobel-innstilling uten noen navn fra Frp..

NRK - 07 Dec 17 kl. 13:16

Hagen: Stortinget bryter reglene

Frp mener at dersom Stortinget tillater votering om å la Berit Reiss-Andersen bli medlem av Nobelkomiteen, uten å også gjennomføre votering på Carl I. Hagen, vil det være i strid med det Hagen kaller «en nær grunnlovsfestet sedvane»..

Aftenposten - 01 Dec 17 kl. 21:51

Bare motkandidat ser ut til å kunne stanse Hagen

Ap-leder Jonas Gahr Støre får flertall for forslag som skal hindre Carl I. Hagen plass i Nobelkomiteen. Men stortingspresident Olemic Thommessen sier at Frp likevel kan foreslå Hagen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Mann dømt for grov vold

En mann i 30-årene er dømt til to år og to måneders fengsel for svært grov vold mot tre personer i Trondheim. Blant annet skal han ha slått en kvinne med rørtang, spylt henne med varmt vann og hengt henne opp etter halsen. Mannen nekter for volden og kommer til å anke straffeutmålingen, opplyser forsvareren hans til Adresseavisen..

P4 - 45 minutter siden

20-åring ranet i eget hjem

Ingen er så langt pågrepet etter at en mann ble brutalt ranet hjemme hos seg selv i Kvam i Hordaland av maskerte menn i natt. Den 20 år gamle mannen ble slått med jernrør og fikk hjernerystelse da han oppdaget de maskerte mennene i boligen sin. Politiet opplyser til Bergens Tidende at saken er alvorlig og blir høyt prioritert..

P4 - 2 timer siden

Vil ha svar på orkan-dødsfall

Myndighetene på Puerto Rico frykter dødstallene etter orkanen Maria som herjet i september i fjor er mye høyere enn antatt. Det offisielle dødstallet er 64, men rapporter fra blant annet CNN antyder at det kan være snakk om over 1000. Nå har myndighetene bedt forskere ved George Washington University om å se på saken..

P4 - 2 timer siden

Vigra flyplass evakuert

Politiet startet evakuering av Vigra flyplass i Ålesund nå i ettermiddag etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på flyplassområdet. Pakken ble funnet på utsiden av flylassen, og politiet ber folk ta kontakt om de kan ha glemt den..

P4 - 3 timer siden

Lunde Pedersen kom ikke til finale

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å ta seg til finalen i fellesstart skøyter i Pyeongchang i dag. Han ble nummer ni i sin semifinale, men bare de åtte beste gikk videre..

P4 - 2 timer siden

Ber statsministeren hjelpe afghansk familie

Advokaten til den afghanske familien som i går ble pågrepet mens de var i kirkeasyl i Fitjar, frykter de skal bli sendt ut av Norge i løpet av helgen. Pastoren i menigheten der de bodde har i en appell i dag bedt statsminister Erna Solberg om hjelp, melder NTB. Både Kirken og flere politikere har reagert på at familien ble hentet ut av kirkeasyl.

P4 - 4 timer siden

Holund krever forklaring på vraking

Hans Christer Holund forstår fortsatt ikke hvorfor han ikke fikk en plass på stafettlaget til langrennsherrene under OL selv om han hadde tatt bronse på tremila. Forklaringen fra landslagstreneren var at de fulgte magefølelsen i laguttaket. Men Holund sier til NRK at han kommer til å ta opp dette etter OL, så alle er enige om kriteriene for uttak før mesterskap..

P4 - 3 timer siden

Ikke tiltalt to år etter tilståelse

En mann i 40-årene er fortsatt ikke tiltalt, to år etter at han tilsto overgrep mot en gutt under 14 år. Han ble avslørt i april 2016 da han ved en feil koblet seg opp mot TVen til naboen og viste sitt eget overgrepsmateriale der. Politiet er fortsatt ikke ferdige med å etterforske saken.

P4 - 5 timer siden

Forsøkte å rane urmaker

To personer forsøkte å rane en urmaker i Porsgrunn i Telemark i formiddag ved å angripe døra med øks. De to var maskerte og hadde på seg sorte hettegensere, og klarte ikke å komme seg inn i butikken. Politiet tror de flyktet fra stedet i to små biler, og ber publikum om tips om saken..

P4 - 5 timer siden

140 raketter avfyrt i Syria

Minst 140 raketter skal ha blitt avfyrt mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta i Syria i natt. Det opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. I følge gruppen ble minst tre sivile drept og 12 såret.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt