NRK > Nyheter

Sunday, 05 April, 18:45

NRK - 27 Feb 20 kl. 14:26

Krever at Sivertsen får sparken

SV gir statsminister Erna Solberg (H) frist til fredag ettermiddag med å avskjedige fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H). Ap stiller seg bak kravet. Solberg erklærte så sent som tirsdag at hun har tillit til Sivertsen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Erna Solberg, Geir Inge Sivertsen, Sivertsen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kreverat , Sivertsenfår , sparken
P4 - 27 Feb 20 kl. 12:53

Krever fiskeriministeren får sparken

SV krever at statsminister Erna Solberg gir fiskeriministeren sparken senest i morgen. Kari Elisabeth Kaski sier til Dagbladet at de ikke har tillit til Geir Inge Sivertsen etter avsløringene om at han mottok etterlønn som ordfører samtidig som han var i full lønn som statssekretær. Kaski sier Solberg nå må opptre som en leder og ta ansvar.

NRK - 28 Feb 20 kl. 11:41

SV med mistillit mot Sivertsen

SV seier dei ikkje har tillit til fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H), og varslar at dei vil fremme mistillitsforslag i Stortinget. Sivertsen fekk etterløn som ordførar, samtidig som han var statssekretær..

NRK - 23 Jan 20 kl. 17:13

Sivertsen trolig fiskeriminister

Geir Inge Sivertsen (H) blir trolig fiskeriminister, ifølge kilder NRK og TV 2 har snakket med. Sivertsen var ordfører i Lenvik kommune i Troms i perioden 2011 til 2019..

P4 - 19 Feb 20 kl. 17:10

Krever 120.000 kroner av fikseriministeren

Senja kommune har sendt et krav om 120.000 kroner til fiskeriminister Geir Inge Sivertsen fra Høyre. Det melder Dagbladet.

P4 - 28 Feb 20 kl. 20:41

Frp ville ikke støtte Sivertsen

Frp ville ikke støtte fiskeriminister Geir Inge Sivertsen og varlset Høyre om dette etter at SV stilte mistillitsforslag mot han i dag. Det er NRK som har fått opplysninger om varselet både fra kilder i Høyre og i Fremskrittspartiet. Beskjeden skal ha hatt betydning for at Sivertsen trakk seg som fiskeriminister..

NRK - 09 Mar 20 kl. 17:35

Sivertsen stiller ikkje til attval

Eirik Sivertsen (Ap) stiller ikkje til attval til Stortinget etter ei varslarsak mot han, skriv TV 2. Partiet meiner Sivertsen har brote retningslinjene deira mot seksuell trakassering. Han mistar òg vervet som kommunalpolitisk talsperson..

P4 - 28 Feb 20 kl. 12:39

Frp også kritisk til fiskeriministeren

- Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen har vist manglende forståelse av regelverk og hva som er rett og galt. Det mener nestleder i stortingsgruppen til Frp, Hans Andreas Limi. Han sier til Aftenposten at statsministeren bør vurdere om Sivertsen har vurderingseven og dømmekraften som kreves av en statsråd.

P4 - 25 Feb 20 kl. 16:52

Krever utmelding av frimurerlosjen

Det blåser fortsatt friskt rundt fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen. Tidligere i dag kom det fram at han er med i frimurerlosjen. Både SV og Ap mener han omgående må kansellere det medlemskapet.

P4 - 24 Feb 20 kl. 12:31

- Moralsk forkastelig

Arbeiderpartiet går kraftig ut mot fiskeriminister Geir Inge Sivertsen etter avsløringene om etterlønn og dobbelt lønn. – Dette er moralsk forkastelig, sier stortingsrepresentant Terje Aasland til NTB. Sist uke ble det kjent at Sivertsen i seks uker fikk 120 000 kroner i lønn fra jobben som ordfører i Lenvik, samtidig som han var i full jobb og fikk full lønn som statssekretær.

Klartale - 02 Mar 20 kl. 09:35

– Sivertsen burde ikke ha søkt om etterlønn

Geir Inge Sivertsen vil slutte som fiskeriminister..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Likkledet i Torino skal trøste

Tøystykket som hevdes å være Jesu likklede skal vises fram i Torino påskeaften. Troende over hele verden kan se det på nett, melder Reuters, og be for korona-ofre. Kledet stammer trolig fra senmiddelalderen, selv om noen hevder det er ekte..

NRK - 15 minutter siden

Hjelpearbeidere får reise fra Norge

Norsk helsepersonell som behandler pasienter, har ikke lov til å reise til utlandet under korona-utbruddet. Fra i dag kan personell som skal delta i internasjonalt hjelpearbeid få dispensasjon. Røde Kors og Leger Uten Grenser har bedt om fritaket..

NRK - 30 minutter siden

Forsvarer avskjedigelse av kaptein

USAs forsvarsminister Mark Esper forsvarer at fartøysjefen på et hangarskip fikk sparken etter å ha bedt om hjelp til sin koronasmittede besetning. Kaptein Brett Crozier fikk kritikk for ikke å ha gått tjenestevei. 155 på skipet er bekreftet smittet..

NRK - 45 minutter siden

20.000 i karantene i Pakistan

I Pakistan er 20.000 deltakere på et religiøst massemøte satt i karantene. Rundt 100.

NRK - 45 minutter siden

Britisk ytre høyre sprer virusrykte

Politiet etterforsker rasistiske britiske grupper som bruker korona-pandemien som påskudd til å angripe muslimer, både fysisk og i sosiale medier. Påstander om at muslimer sprer smitte ved å gå i hemmelige moskeer, er avkreftet, skriver the Guardian..

NRK - 1 time siden

Slår ned på konspirasjonsteorier

Youtube vil fjerne videoer med konspirasjonsteorier om en sammenheng mellom 5G-nett og korona-pandemien. Minst to master i det britiske mobilnettet er forsøkt påtent. Selv om video fjernes, kan den være delt flere steder, skriver the Guardian..

NRK - 1 time siden

Tyskland skal forske på mørketall

Forskere i den tyske delstaten Bayern skal besøke tilfeldige husholdninger og ta blodprøver fra i morgen. Blodet skal testes for koronavirus, slik at man kan anslå hvor mange som er eller har vært smittet uten å bli syke, melder Sveriges Radio..

NRK - 2 timer siden

FHI retter: likevel ikke munnbind

Folkehelseinstiuttet retter meldingen om en ny anbefaling om munnbind. De ber ikke alle med mistenkt eller bekreftet covid-19 om å bruke munnbind generelt, bare under transport til og fra helsetjenesten. Det går fram av FHIs anbefalinger om hygiene..

NRK - 1 time siden

Forsiktig optimisme i New York

Det var langt færre sykehusinnleggelser for covid-19 i delstaten New York siste døgn enn i de siste dagene, Guvernør Andrew Cuomo sier han ikke vet om staten har nådd toppen av utbruddet, og avventer tallene også fra dagene som kommer..

NRK - 2 timer siden

To personer i havsnød i Troms

To personer i en mindre båt er i nød på Ullsfjorden i Troms. Flere båter og redningshelikopter søkte etter båten. De to om bord får hjelp til å komme seg i land, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt