P4 > Nyheter

Sunday, 08 December, 00:53

P4 - 21 Jun 19 kl. 20:25

Krever at Norge kan innfri Nato-forpliktelser

- Forsvaret i Norge må være stort nok til å kunne innfri forpliktelsene overfor Nato.
Det sier Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt som er leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite til VG.
Forsvarssjefen sa i går at Norge har for lite forsvar. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bekrefter dette. Han sier forliset av fregatten Helge Ingstad og innfasingen av nye kampfly er noen av grunnene til at Norge ikke kan stille opp fullt ut på Natos behov..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, Nato, Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt, Stortingets, VG, Frank Bakke-Jensen, Helge Ingstad, Natos

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kreverat , Norgekan , innfri, Nato-forpliktelser
VG - 21 Jun 19 kl. 19:51

Krever at Norges forsvar kan innfri NATO-forpliktelser

Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på at Norge ikke kan stille med sin forventede andel av NATOs nye beredskapsstyrke..

P4 - 20 Jun 19 kl. 23:03

Norge klarer ikke innfri Natos forventninger

Norge klarer ikke å innfri Natos forventninger om hva vi kan stille opp med til forsvarsalliansens nye beredskapsstyrke. Det sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til VG. Han peker på at Norge har et såpass lite forsvar at vi har en utfordring med å kunne ha seks til åtte kampfly, en fregatt og en bataljon med hærsoldater i Nato-beredskap..

VG - 21 Jun 19 kl. 19:51

Krever at Norges forsvar innfrir NATO-forpliktelser

Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på at Norge ikke kan stille med sin forventede andel av NATOs nye beredskapsstyrke..

VG - 20 Jun 19 kl. 22:23

Forsvarssjefen: Norge klarer ikke innfri NATO forventninger

Det norske forsvaret er ikke i stand til å innfri NATOs forventninger om å stille opp med tilstrekkelig kampfly, fregatter og hærstyrker til NATOs nye beredskapsstyrke, som skal være operativ fra 2020..

P4 - 26 Jun 19 kl. 15:51

Norske kampfly i ny Nato-styrke

Norge skal bidra med en ubåt, en fregatt og seks F-35 fly til Natos nye beredskapsstyrke. Det opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som er på Natos forsvarsministermøte. Forrige uke varslet forsvarssjefen at Norge ikke vil klare å innfri Natos forventninger om hvor mye Norge kan stille med..

P4 - 15 Aug 19 kl. 07:51

FN: Norge bryter forpliktelser

- Den norske regjeringen bryter internasjonale forpliktelser om å gi flyktningers familie en enklest mulig vei til landet. Det opplyser FN. FNs høykommissær for flyktninger sitt nordiske kontor sier til Vårt Land at det er uoverstigelige hindringer som en flyktning møter i en søknadsprosess om familiegjenforening i Norge..

Aftenposten - 15 Aug 19 kl. 05:54

FN: Norge bryter forpliktelser om familiegjenforening

FN mener den norske regjeringen bryter internasjonale forpliktelser om å gi flyktningers familie en enklest mulig vei til landet..

NRK - 15 Aug 19 kl. 01:47

FN: Norge bryter forpliktelser

FN mener den norske regjeringen bryter internasjonale forpliktelser om å gi flyktningers familie en enklest mulig vei til landet. Det sier juridisk rådgiver Olivia Mocanasu ved FNs høykommissær for flyktninger sitt nordiske kontor til Vårt Land..

Aftenposten - 21 Jun 19 kl. 07:49

Forsvarssjefen: – Norge klarer ikke å innfri NATOs forventninger

Den norske forsvarssjefen sier at Norge ikke klarer å innfri NATOs forventninger knyttet til kampfly, fregatter og hærstyrker til NATOs beredskapsstyrke.

Aftenposten - 02 Mar 19 kl. 08:17

Regjeringen vil ikke innfri noen av Krekars krav

Med mindre Italia på nytt krever mulla Krekar utlevert, vil ikke islamisten forlate Norge i forbindelse med terrorrettssaken mot ham der..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Løslatt etter skyting i Trondheim

Mannen i 20-årene som ble pågrepet og siktet torsdag kveld for medvirkning til drapsforsøk er nå løslatt av politiet. Politiet leter fortsatt etter to navngitte personer i forbindelse med skytingen på Ila der en mann ble skutt i magen. De to er etterlyst nasjonalt og internasjonalt ifølge Adresseavisen.

P4 - 2 timer siden

Tajik vil endre bioteknologiloven

Arbeiderpartiets Hadia Tajik ønsker å endre bioteknologiloven slik at sædprøver skal kunne brukes til befruktning dersom dette er etter avdødes ønske. Det skriver VG. Tajik vil levere et forslag før jul.

P4 - 2 timer siden

Svært glatte veier

Politiet i Øst Politidistrikt advarer om svært glatte veier. Både på Romerike, i Follo og i deler av Østfold meldes det om glatte veier. Flere biler skal ha kjørt av veien både på E6 og E16.

P4 - 2 timer siden

Mann døde etter gravemaskinulykke

En mann i 20-årene som satt i gravemaskinen som ble påkjørt av et godstog i Rana i Nordland ettermiddag, døde som følge av skadene. Ifølge politiet i Nordland politidistrikt ble den unge mannen erklært død på stedet. Gravemaskinen utførte arbeid langs toglinjen, og politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken.

P4 - 3 timer siden

Carlsen reddet remis mot Aronian

Magnus Carlsen klarte remis mot Levon Aronian i den andre langsjakkpartiet i kampen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London. Dermed leder den norske verdensmesteren 9-3 etter de innledened partiene i bronseduellen. kampen om tredjeplassen avgjøres over tre dager.

P4 - 3 timer siden

Helseministeren: - Det er svært uheldig

- Det er svært uheldig at basene i Tromsø og Bodø er ute. Det sier Helseminister Bent Høie. 5 ambulansefly i nord er satt på bakken etter tekniske feil.

P4 - 4 timer siden

Brannskadd i arbeidsulykke

En person har fått moderate skader etter at det oppstod en brann i Ryfylketunellen. Ifølge politiet skyldes arbeidsuhellet bruk av varmepistol. Personen får behandling på Stavanger Universitetssykehus..

P4 - 4 timer siden

FN fordømmer drap i Irak

FN fordømmer drapene på demonstrantene i Irak i går, og ber myndighetene gjøre mer for å beskytte dem. Væpnede menn i biler åpnet ild mot demonstrantenes leirer i Bagdad. Ifølge NTB ble minst 25 drept og 130 personer skadet.

P4 - 4 timer siden

Startseier i eliteserien

En kamp er spilt i eliteserien i kveld. Kampen mellom Start og Lillestrøm endte 2-1 på Sør Arena.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt