NRK > Nyheter

Wednesday, 10 August, 00:53

NRK - 27 jun 22 kl. 12:41

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse. – Det er ingen grunn til å kalle dette mislighold, påstandene om det er absolutt uriktige, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov. Ifølge ham betalte Russland avdraget i mai, skriver NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Bloomberg, BBC, Vladimir Putins, Dmitrij Peskov, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kreml, avviser, misligholdav , utenlandsgjeld
NRK - 24 mar 22 kl. 16:28

Kreml avviser rykte om helsa til forsvarsministeren

Kreml avviser spekulasjonar om at forsvarsminister Sergej Sjojgu har helseproblem. Sjojgu har ikkje vist seg offentleg sidan 11. mars, men har overlate til andre å kommentere progresjonen i krigen i Ukraina.

NRK - 17 mar 22 kl. 10:56

Russland sier de unngår statlig mislighold

Russland har betalt rentene som forfalt onsdag, opplyser landets finansdepartement. Dermed unngår de mislighold av utenlandsgjelden. Ifølge departementet har de utført rentebetalinger på to utenlandske obligasjoner, for å unngå mislighold inntil videre.

NRK - 12 apr 22 kl. 08:39

Sri Lanka slutter å betale utenlandsgjeld

Sri Lankas regjering opplyser at landet ikke lenger greier å betale renter og avdrag på landets enorme utenlandsgjeld. Sri Lankas statsgjeld er omtrent like stor som landets BNP. Landet har den siste tiden vært inne i sin verste økonomiske krise siden landet ble selvstendig.

NRK - 28 jun 22 kl. 09:48

Russland har misligholdt gjeld, ifølge Moody's

Kredittvurderingsbyrået Moody's bekrefter at Russland har misligholdt utenlandsgjeld for første gang på over hundre år, skriver NTB. Kreditorene hadde ikke mottatt rentebetalinger på til sammen 100 millioner dollar i tide fra Russland. Flere medier melder at Russland er villige til å betale, men at sanksjonene mot landet gjør det umulig å overføre pengene til de utenlandske kreditorene.

NRK - 18 apr 22 kl. 16:31

Kreml: Ingen fremgang i fredssamtalene i Ukraina

Ifølge Russland er det ingen fremgang i fredssamtalene med Ukraina. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov beskylder ukrainerne for gjentatte ganger å endre standpunkt. – Den «spesielle militæroperasjonen» går etter planen, sa Peskov til nyhetsbyrået Interfax mandag.

NRK - 22 mar 22 kl. 12:40

Kreml: Planlegger ikke dataangrep

Kreml avviser påstander om at de planlegger dataangrep som svar på sanksjonene rettet mot dem fra vestlige land, – I motsetning til mange vestlige land, inkludert USA, driver ikke Russland med bandittvirksomhet på statlig nivå, sa Kreml-talsperson Dmitrij Peskov på et pressetreff tirsdag ifølge Sky News..

NRK - 28 feb 22 kl. 16:34

Russland skylder på britene for økt atomberedskap

Russland skylder på britene for den økte atomberedskapen. Kreml kaller kommetarer fra fra den britiske utenriksministeren Liz Truss «totalt uakseptable» Russlands president Vladimir Putin har tidligere sagt at han økte atomberedskapen som svar på «aggressive uttalelser» fra Nato-medlemmer. Men mandag la Kreml-talsperson Dmitrij Peskov direkte skylden på Truss, melder Interfax, ifølge NTB.

NRK - 29 mar 22 kl. 11:59

Kreml sier at meldingene om forgiftningen av Abramovitsj er falske

Kreml. den politiske administrasjonen i Russland. nekter for at den russiske oligarken Roman Abramovitsj ble forgiftet mandag.

NRK - 03 mar 22 kl. 07:51

India avviser påstander fra Kreml

Indias regjering avviser påstander fra Kreml om at Ukraina bruker indiske studenter som menneskelige skjold i byen Kharkiv, skriver NTB. – Vi har ikke mottatt noen melding om en eneste gisselsituasjon når det gjelder studenter, sier en talsmann. Flere indiske studenter har vært sittet fast i byen Kharkiv, som de siste dagene har vært rammet av omfattende russiske angrep.

VG - 14 mar 22 kl. 12:35

Kreml avviser at de har bedt Kina om militærhjelp

Ifølge amerikansk etterretning skal Russland ha bedt Kina om militært utstyr til bruk i krigen i Ukraina. Nå avviser Kreml dette..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann omkom i trafikkulykke i Larvik

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en utforkjøring ved Kvelde i Larvik tirsdag kveld. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt natt til onsdag. Mannens pårørende er varslet.

NRK - 45 minutter siden

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 1 time siden

Svensk Amnesty-stifter trekker seg i protest

Per Wästberg trekker seg fra Amnesty på grunn av rapporten om Ukrainas bruk av sivil infrastruktur i krigen. Han stiftet Amnestys avdeling i Sverige i 1964. Amnesty har fått sterk kritikk fra Ukraina og flere i Vesten etter rapporten som anklaget ukrainske styrker for å sette sivile liv i fare.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Larvik

En person som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. – Jeg kan bekrefte at det er en alvorlig ulykke. Nødetatene er på stedet nå og jobber med livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen i Sør-Øst politidsistrikt til NRK.

NRK - 2 timer siden

Person frigjort etter trafikkulykke

Personen som satt fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik er nå frigjort. Skadeomfanget er ukjent, men trolig alvorlig. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Installerer antiluftskyts ved atomkraftverk

Russland installerer antiluftskyts rundt atomkraftverket i Zaporizjzja etter rakettangrepet mot anlegget lørdag. Installeringen ble kunngjort av lederen for den militære administrasjonen i Zaporizjzja, Jevhen Balytskyj, på statlig russisk fjernsyn. Lørdag traff raketter en del av anlegget der 174 beholdere med brukt atombrensel er lagret.

NRK - 2 timer siden

Person fastklemt etter ulykke

En person er fastklemt etter en utforkjøring på fylkesvei 40 ved Kvelde i Larvik kommune. Det er trolig snakk om alvorlig personskade, opplyser operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Mistenkt seriedrapsmann pågrepet i Albuquerque

Politiet i Albuquerque i USA har pågrepet en person de beskriver som hovedmistenkt for drapene på fire muslimer i byen det siste året. Politiet i byen, som ligger i delstaten New Mexico, fant fredag en muslimsk mann i 20-årene fra Sør-Asia som var drept, og de tror drapet kan være forbundet med drapene på tre muslimske menn i fjor. To av de tidligere ofrene var muslimske menn fra Pakistan, en 27-åring som ble funnet i august, og en 41 år gammel mann som ble funnet i juli.

NRK - 3 timer siden

USA godkjente Sverige og Finlands Nato-søknader

USAs president Joe Biden har skrevet under på Sverige og Finlands Nato-søknader. Han kaller landenes innpass i Nato for et vendepunkt for alliansen. – Jeg tror det var og er et vendepunkt for alliansen og for mer sikkerhet og stabilitet, ikke bare for Europa og USA, men for hele verden, sa Biden før han skrev under på protokollen tirsdag.

NRK - 4 timer siden

Brann i valseverket til Speira på Karmøy

Politiet i Sør-Vest har fått melding om brann i ein omn i eit valseverk innanfor fabrikkområdet til Hydro på Karmøy. Det er selskapet Speira som er ansvarlege for valseverket. – Brannvesenet har starta innsats med røykdykkarar, men det skal ikkje vere fare for at brannen spreier seg, fortel operasjonsleiar Toralv Skårland til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com