NRK > Nyheter

Tuesday, 10 December, 19:06

NRK - 14 Aug 19 kl. 16:23

Krekar-meddømt fikk medhold

Mannen som, sammen med mulla Krekar, er dømt i Italia ble løslatt i fengslingsmøtet i Oslo tingrett, men avgjørelsen er gitt oppsettende virkning, noe som innebærer at han blir i varetekt mens aktors anke behandles av lagmannsretten..
Les mer på NRK


Les mer om:
Krekar, Italia, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krekar-meddømt, fikk, medhold
Dagbladet - 18 Jul 19 kl. 20:48

Meddømt i Krekar-saken fikk norsk statsborgerskap

- Det skal ikke skje, sier advokat..

P4 - 14 Aug 19 kl. 16:27

Terrordømt fikk medhold

Mannen som er dømt i samme terrorsak som mulla Krekar i Italia fikk medhold i at han ikke skal varetektsfengsles under fengslingsmøte i Oslo tingrett i ettermiddag. Men han fikk likevel ikke slippe fri, for han må sitte fengslet til aktors anke er behandlet av lagmannsretten, melder NRK. Mannen ble pågrepet mandag etter å ha blitt fratatt sitt norske statsborgerskap..

NRK - 23 Jul 19 kl. 16:07

Krekar-meddømt skjulte informasjon

UDI konkluderer med at mannen som fikk norsk statsborgerskap mens han var terrortiltalt i Italia, fikk statsborgerskapet basert på uriktige opplysninger og mener han holdt tilbake viktig informasjon. UDI sier statsborgerskapet kan trekkes tilbake..

Dagbladet - 12 Aug 19 kl. 21:56

Meddømt i Krekar-saken fratas norsk statsborgerskap

Det opplyser Kunnskapdsdepartementet i kveld..

VG - 23 Jul 19 kl. 15:51

UDI: Statsborgerskapet til Krekar-meddømt kan tilbakekalles

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i sin redegjørelse at det kan være grunnlag for å trekke tilbake det norske statsborgerskapet til en mann som er dømt for terrorplanlegging sammen med mulla Krekar..

P4 - 19 Aug 19 kl. 16:12

Meddømt må likevel sitte i fengsel

Mannen som er dømt i samme terrorsak som mulla Krekar i Italia, må likevel sitte i varetekt mens utleveringskravet fra Italia er behandlet. Det bestemte Borgarting lagmannsrett i dag, som dermed konkludert motsatt av det Oslo tingrett gjorde for en snau uke siden Lagmannsretten mener det er overhengende fare for at mannen vil forsøke å stikke av, og fengslet ham i åtte uker. Tidligere i dag ble det også kjent at Mulla Krekar fengsles i åtte nye uker..

VG - 13 Aug 19 kl. 21:56

Statsborgerskap ble trukket tilbake: Krekar-meddømt i sjokk

Ifølge mannens advokat har de allerede klaget på vedtaket som sier mannen ikke lenger er norsk statsborger..

NRK - 06 Dec 19 kl. 12:40

Får ikke tilbake statsborgerskapet

Mannen som ble terrordømt med mulla Krekar i Italia, fikk ikke medhold i klagen sin og får dermed ikke sitt norske statsborgerskap tilbake, skriver NTB. Saken ble avgjort i statsråd fredag, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H)..

NRK - 23 Jul 19 kl. 12:34

PST: Utelukker ikke straffesak

De to mennene, som er terrordømt i Italia, blir ikke utlevert til Italia fordi de er norske statsborgere. Politiadvokat i PST utelukker ikke norsk straffesak mot de Krekar-meddømte, og sier det kan bli aktuelt å opprette sak på et senere tidspunkt..

P4 - 23 Jul 19 kl. 12:37

Utelukker ikke sak mot meddømte

PST utelukker ikke at det kan bli aktuelt å opprette straffesaker mot de to norske statsborgerne som er dømt i samme terror-sak som mulla Krekar i Italia. De to får nå bevege seg fritt i Norge, selv om de er dømt til sju og et halvt og ni års fengsel. PST sier til NRK at saken etterforskes av italienske myndigheter, men at det kan bli aktuelt å opprette saker om dem i Norge på et senere tidspunkt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

– Mange forventninger i fredsprisen

Geir Lundestad, tidligere leder av Nobelinstituttet, sier det ligger mange forventninger og forhåpninger i denne prisen om at nobelprisvinneren skal følge opp. – Et slikt dobbelt siktemål i prisen, har vi opplevd mange ganger før, sier Lundestad..

NRK - 15 minutter siden

Flere tusen i fakkeltog

Flere tusen hyllet fredsprisvinneren, Abyi Ahmed Ali i fakkeltoget og foran Grand Hotell. Flere av dem som deltok i toget, bar etiopiske og eritreiske flagg. – Vi går for fred, ropte flere i fakkeltoget..

NRK - 30 minutter siden

Solberg husker ikke

I et skriftlig svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen skriver statsminister Erna Solberg at hun ikke husker når hun ble kjent med at Nav endret praksis for nye saker om rett til ytelser under kortvarige midlertidige opphold i andre EØS-land..

NRK - 45 minutter siden

Etterlyser denne bilen

Politiet har innledet drapsetterforskning etter funn av død mann ved Sola flyplass søndag. Politiet har etterlyst bilen til avdøde, en svart Opel Astra, og har gått ut med bilde av bilen. Politiet ber om tips dersom noen observerer bilen..

NRK - 1 time siden

Navngitt på Google i overgrepssak

Navnene på elever som var varslere og fornærmede i en overgrepssak, lå i over ett år ute på Fylkesmannen i Oslo og Viken sine nettsider. Et navnesøk på elevene i Google var alt som skulle til, skriver Utdanningsnytt..

NRK - 1 time siden

Følg fakkeltoget direkte her

17:30 begynner feiringen på Jernbanetorget før det tradisjonsrike fakkeltoget går mot Grand Hotell for å støtte fredsbygging i Etiopia og å feire fredsavtalen mellom Etiopia og Eritrea. Klokken 19 er det middag til ære for fredsprisvinneren..

NRK - 1 time siden

Seks migranter frøs i hjel

Seks mennesker er funnet døde i grenseområdet mellom Tyrkia og Hellas, der de har frosset i hjel de siste dagene. Ifølge rettslegen Pavlos Pavlidis i byen Alexandroupol er det fire menn og to kvinner blant ofrene, alle under 30 år gamle..

NRK - 1 time siden

Minkbonde ikke overrasket

Pelsdyrbonde Per Olaf Lauvås er ikke overrasket over det nedslående resultatet av KPMGs granskningsrapport. – De kommer jo fram til det samme som vi har sagt hele veien: Det er en ukultur i Mattilsynet - de følger ikke regelverket, sier Lauvås..

NRK - 1 time siden

Grønlands-isen smelter stadig raske

Issmeltingen er nå sju ganger raskere enn på 90-tallet, ifølge internasjonale forskere. Fortsetter issmeltingen i samme takt, vil 100 millioner mennesker i kystnære områder kommer til å oppleve årlige oversvømmelser mot slutten av dette århundret..

NRK - 1 time siden

Angriper presidentbolig i Somalia

Minst fem tungt bevæpnede menn har gått til angrep på presidentens residens i Somalias hovedstad Mogadishu, opplyser politiet. På sosiale medier meldes det tirsdag om skuddveksling ved et hotell i området..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt