NRK > Nyheter

Thursday, 22 August, 06:26

NRK - 14 Aug 19 kl. 16:23

Krekar-meddømt fikk medhold

Mannen som, sammen med mulla Krekar, er dømt i Italia ble løslatt i fengslingsmøtet i Oslo tingrett, men avgjørelsen er gitt oppsettende virkning, noe som innebærer at han blir i varetekt mens aktors anke behandles av lagmannsretten..
Les mer på NRK


Les mer om:
Krekar, Italia, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Krekar-meddømt, fikk, medhold
Dagbladet - 18 Jul 19 kl. 20:48

Meddømt i Krekar-saken fikk norsk statsborgerskap

- Det skal ikke skje, sier advokat..

P4 - 14 Aug 19 kl. 16:27

Terrordømt fikk medhold

Mannen som er dømt i samme terrorsak som mulla Krekar i Italia fikk medhold i at han ikke skal varetektsfengsles under fengslingsmøte i Oslo tingrett i ettermiddag. Men han fikk likevel ikke slippe fri, for han må sitte fengslet til aktors anke er behandlet av lagmannsretten, melder NRK. Mannen ble pågrepet mandag etter å ha blitt fratatt sitt norske statsborgerskap..

NRK - 23 Jul 19 kl. 16:07

Krekar-meddømt skjulte informasjon

UDI konkluderer med at mannen som fikk norsk statsborgerskap mens han var terrortiltalt i Italia, fikk statsborgerskapet basert på uriktige opplysninger og mener han holdt tilbake viktig informasjon. UDI sier statsborgerskapet kan trekkes tilbake..

Dagbladet - 12 Aug 19 kl. 21:56

Meddømt i Krekar-saken fratas norsk statsborgerskap

Det opplyser Kunnskapdsdepartementet i kveld..

VG - 23 Jul 19 kl. 15:51

UDI: Statsborgerskapet til Krekar-meddømt kan tilbakekalles

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i sin redegjørelse at det kan være grunnlag for å trekke tilbake det norske statsborgerskapet til en mann som er dømt for terrorplanlegging sammen med mulla Krekar..

P4 - I førrgår: 16:12

Meddømt må likevel sitte i fengsel

Mannen som er dømt i samme terrorsak som mulla Krekar i Italia, må likevel sitte i varetekt mens utleveringskravet fra Italia er behandlet. Det bestemte Borgarting lagmannsrett i dag, som dermed konkludert motsatt av det Oslo tingrett gjorde for en snau uke siden Lagmannsretten mener det er overhengende fare for at mannen vil forsøke å stikke av, og fengslet ham i åtte uker. Tidligere i dag ble det også kjent at Mulla Krekar fengsles i åtte nye uker..

VG - 13 Aug 19 kl. 21:56

Statsborgerskap ble trukket tilbake: Krekar-meddømt i sjokk

Ifølge mannens advokat har de allerede klaget på vedtaket som sier mannen ikke lenger er norsk statsborger..

NRK - 23 Jul 19 kl. 12:34

PST: Utelukker ikke straffesak

De to mennene, som er terrordømt i Italia, blir ikke utlevert til Italia fordi de er norske statsborgere. Politiadvokat i PST utelukker ikke norsk straffesak mot de Krekar-meddømte, og sier det kan bli aktuelt å opprette sak på et senere tidspunkt..

P4 - 23 Jul 19 kl. 12:37

Utelukker ikke sak mot meddømte

PST utelukker ikke at det kan bli aktuelt å opprette straffesaker mot de to norske statsborgerne som er dømt i samme terror-sak som mulla Krekar i Italia. De to får nå bevege seg fritt i Norge, selv om de er dømt til sju og et halvt og ni års fengsel. PST sier til NRK at saken etterforskes av italienske myndigheter, men at det kan bli aktuelt å opprette saker om dem i Norge på et senere tidspunkt..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 16:32

NRK: Oslo tingrett vil løslate Krekars meddømte - men han forblir i varetekt til anken er behandlet

Oslo tingrett mener mannen som ble terrordømt i Italia sammen med mulla Krekar, må løslates. Aktor har anket, og mannen forblir i varetekt til ankebehandlingen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Varsler demonstrasjoner mot Zarif

Eksiliranere og aktivister krever at Norge må konfrontere Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif. Det er varslet demonstrasjoner utenfor Stortinget når Zarif besøker Norge torsdag..

NRK - 45 minutter siden

Stresset øker på Ocean Viking

De 350 menneskene som er reddet av norske Ocean Viking i Middelhavet, blir stadig mer stresset, ifølge mannskapet. Også libyere på flukt fra krigen i hjemlandet er om bord. Folk lurer på når de kan gå i land, sier mannskapet til NTB..

NRK - 1 time siden

Kontroll på brann på Gran Canaria

De aller fleste evakuerte innbyggerne fra flammene på ferieøya Gran Canaria har fått lov til å flytte hjem igjen etter at brannvesenet fikk kontroll på skogbrannene som har herjet i landet, ifølge NTB..

NRK - 2 timer siden

Russland vil samle sikkerhetsrådet

Både Russland og Kina vil at FNs sikkerhetsråd skal møtes i løpet av torsdag, melder Al Jazeera. Det de ønsker å snakke om er «trusler mot internasjonal fred og sikkerhet». Bakgrunnen er at USA testet sine nye mellomdistanseraketter på mandag..

NRK - 2 timer siden

Organisasjoner slår tilbake

Organisasjoner reagerer på Brasils president Jair Bolsonaro sitt utspill om at det er de som starter skogbrannene i Amazonas. – Det er en syk påstand, sier en talsperson for Greenpeace Brasil til Al Jazeera..

NRK - 2 timer siden

Omega-3-piller hjalp ikke pasienter

En ny studie viser at omega-3-piller ikke gir «noen fordeler» for pasienter med diabetes type 2. Forskerne begynte med å undersøke om pillene kunne være skadelige for pasienter med sykdommen, men fant ingen bevis for det heller, ifølge BBC..

NRK - 2 timer siden

Trekker seg som presidentkandidat

Guvernøren i Washington, Jay Inslee, trekker seg fra kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Årsaken er at han ikke tror han kan vinne, melder TV-kanalen MSNBC..

NRK - 2 timer siden

Færre turister etter nye sanksjoner

Det kom 23,6 prosent færre turister til Cuba i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge tall fra myndighetene. President Donald Trump innførte flere sanksjoner mot landet i fjor, blant annet nektet han cruiseskip fra USA å legge til der..

NRK - 3 timer siden

Mikroplast i vann er ikke skadelig

Mengden mikroplast i drikkevann er ikke helseskadelig enda, skriver Verdens helseorganisasjon (WHO) i en ny rapport. Likevel ønsker WHO mer forskning for å kartlegge fremtidig risiko, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 4 timer siden

Gruveutstyr «gis bort mot henting»

Gruvesamfunnet Svea på Svalbard skal legges ned. Nå har selskapet som eier gruva bestemt at det store gruveutstyret skal gis bort mot henting. Årsaken er at det er billigere enn å håndtere det som skrapmetall og spesialavfall, skriver Klassekampen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt