NRK > Nyheter

Friday, 28 February, 09:51

NRK - 28 Jun 19 kl. 12:31

Kraftig nedgang for torsk i Nordsjø

Torskebestanden i Nordsjøen er i dårlig forfatning. Kvoterådet reduseres derfor til 10.457 tonn, en reduksjon på 70 prosent fra i fjor, skriver Havforskningsinstituttet i en pressemelding. I fjor ble kvoterådet redusert med 50 prosent fra i fjor..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Nordsjøen, Havforskningsinstituttet, Nordsjø

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, nedgang, for, torski , Nordsjø
NRK - 18 Nov 19 kl. 16:23

Får rekordpriser for torsken

Fredag meldte Norges Råfisklag at de satte opp prisen på torsk. Fiskerne får nå minst 26,75 kroner for torsk som veier 2,6 til 6 kilo. Omsetningssjef i råfisklaget, Willy Godtliebsen, sier man aldri har hatt en høyere minstepris på torsk enn i dag..

NRK - 30 Aug 19 kl. 13:40

Foreslår fiskeforbud i Østersjøen

I et forsøk på å sikre bestandene av torsk i Østersjøen, foreslår EU-kommisjonen fiskeforbud i øst og kraftig kvotekutt i vest for neste år. Dersom forslaget blir vedtatt, vil torsk kun være tillatt som bifangst øst i Østersjøen i 2020..

P4 - 02 Oct 19 kl. 16:45

Kraftig nedgang på børsen

Oslo børs endte med kraftig nedgang i dag. Hovedindeksen endte ned 2,18 prosent Og det skjer etter fall i USA og Asia i går..

NRK - 15 Oct 19 kl. 11:55

Kraftig nedgang i gassproduksjonen

Det var kraftig nedgang i gassproduksjonen i Norge i september, viser produksjonstala til Oljedirektoratet. Dei viktigaste årsakene til at produksjonen i september er lågare enn venta er tekniske problem og vedlikeholdstans på nokre felt..

Klartale - 13 Jun 19 kl. 08:58

Nå blir det forbudt å fiske torsk

Det er altfor lite torsk i Oslofjorden. Derfor blir det forbudt å fiske torsk..

NRK - 20 May 19 kl. 10:10

Kartlegger torsk ved Jan Mayen

Regjeringen har bestemt seg for å kartlegge torskeressursene ved Jan Mayen etter at det i fjor ble oppdaget at det både er «norsk» og islandsk torsk ved ishavsøya, skriver Vesteraalens Avis..

Hegnar.no - 24 Jul 19 kl. 08:55

Deutsche Bank med kraftig nedgang i resultatet

Fra pluss til kraftig minus..

E24 - 30 Jan 20 kl. 08:02

Kraftig nedgang i julehandelen

Overraskende tung nedgang i detaljhandelsomsetningen, viser ferske tall. Kronen reagerte umiddelbart negativt..

Aftenposten - 15 Jun 19 kl. 09:36

Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet

Torskebestanden i Oslofjorden er truet. For å bygge bestanden opp igjen er det nå forbudt å fiske torsk fra kysten av Telemark til svenskegrensa ut året..

NRK - 11 Nov 19 kl. 07:51

Nedgang i rypefangsten

Hittil i jaktsesongen har det vært en kraftig nedgang i rypefangsten på jaktområdene til Statskog. I Sør-Norge er nedgangen på hele 90 prosent. Flere populære områder i Sør-Norge og Troms er i år stengt fordi bestanden ikke har høstbart overskudd..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nedgang i svenskehandelen

Nordmenn på dagstur til Sverige la igjen 14,3 milliardar kroner i fjor. Det er 557 millionar kroner mindre enn året før, viser tal frå SSB. Det er folk på Austlandet som bruker mest pengar på grensehandel.

NRK - 45 minutter siden

Oppretter virustelefon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefonen for å avlaste medisinsk nødtelefon og deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015. De som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten..

NRK - 45 minutter siden

Mot verste uke siden finanskrisen

Hovedindeksen på Oslo Børs faller kraftig fredag morgen. Den siste uka har hovedindeksen falt 10 prosent, og ifølge Oslo Børs ligger det an til den største prosentvise nedgangen siden 2011, i løpet av en uke..

NRK - 1 time siden

Død person funnet i brennende bil

En person ble funnet død i en brennende bil i Moss kommune i 6.30-tiden fredag morgen. – Brannen er nå slukket av brannvesenet politiet etterforsker for å identifisere den døde og for å finne ut hva som har skjedd, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Vil ha flyforbudssone over Idlib

Tyrkia ber om at det innføres en flyforbudssone over Idlib-provinsen i Syria. – Verdenssamfunnet må handle for å beskytte sivile og innføre en flyforbudssone, sier Fahrettin Altun, kommunikasjonssjef ved kontoret til president Recep Tayyip Erdogan..

NRK - 1 time siden

Nato-rådet møtes for å drøfte Syria

Nato-rådet innkalles til møte fredag etter oppfordring fra Tyrkia for å drøfte situasjonen i Syria etter at 33 tyrkiske soldater ble drept dagen før, melder generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Russiske krigsskip på vei til Syria

Russland har sendt to krigsskip utstyrt med Kalibr-missiler mot den syriske kysten, opplyser russiske myndigheter, ifølge Interfax. Nyheten kommer etter en forverring i forholdet med Tyrkia som følge av angrepet i Idlib-provinsen i Syria..

NRK - 2 timer siden

Børsnedgangen fortsetter i Asia

Tokyo-børsen fortsatte sitt fall fredag med en uvanlig stor nedgang på 3,7 prosent på Nikkei-indeksen. Det er femte dag på rad med nedgang. Fallet kommer etter børsfall i New York og i Europa torsdag som skyldes bekymring for koronaviruset..

NRK - 2 timer siden

Russland: – Var blant terrorister

Det russiske forsvarsdepartementet sier fredag at tyrkiske soldater som ble drept i Idlib i Syria torsdag, ikke skulle ha vært i området. Russland mener at de tyrkiske troppene befant seg «blant terrorister» og sier Tyrkia ikke informerte om dette..

NRK - 2 timer siden

New Zealand: Første korona-tilfelle

New Zealand har registrert det første tilfellet av koronavirus. En person i 60-årene som nylig kom til landet fra Iran via Bali, har testet positivt på viruset, sier helsemyndighetene i landet. Personen ligger nå i isolat på et sykehus i Auckland..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt