NRK > Nyheter

Wednesday, 17 August, 03:31

NRK - 19 maj 22 kl. 12:29

Kraftig jordskjelv på australsk øy

Et svært kraftig jordskjelv har rammet Macqaire-øya, som ligger mellom Australia og Antarktis og tilhører Australia, melder Reuters. Byrået har meldt om ulike styrker på Ritchers skala for jordskjelvet, men skriver at det ikke er meldt om fare for tsunami etter jordskjelvet. Det er ingen permanent bosatt på øya, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1997..
Les mer på NRK


Les mer om:
Macqaire, Australia, Antarktis, Reuters, Ritchers, UNESCOs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, jordskjelv, australskøy
NRK - 09 apr 22 kl. 16:20

Jordskjelv øst i Tyrkia

Et jordskjelv med magnitud 5 har rammet en region øst i Tyrkia, melder Reuters. De meldte først at det var snakk om et jordskjelv med magnitud 5, 6, men korrigerte meldingen kort tid etterpå med at det er snakk om et jordskjelv med magintud 5..

NRK - Igår: 10:38

Jordskjelv på Filippinene

Et jordskjelv med en styrke på 5.6 rammet øya Mindanao på Filippinene mandag, melder Reuters. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

NRK - 12 mar 22 kl. 08:22

Jordskjelv registrert i Halden

To jordskjelv ble i natt registrert i Halden-området. Det melder Norsar som har observert signaler fra to jordskjelv på sine stasjoner i Sør-Norge. Styrken skal ha vært 2,9.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Flere hundre døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Minst 255 personer døde i skjelvet natt til onsdag, skriver Bakhtar.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Nesten tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være 950 døde etter skjelvet.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Flere enn tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være flere enn tusen døde etter skjelvet.

NRK - 23 jun 22 kl. 05:37

Taliban ber om hjelp etter jordskjelv

Taliban-ber det internasjonale samfunnet om hjelp etter at et voldsomt jordskjelv som krevde minst 1000 menneskeliv i Afghanistan. Minst 1500 er skadd, melder BBC. Bistandsorganisasjoner, naboland og land hjelper til, ifølge den høytstående Taliban-tjenestepersonen Qahar Balkhi, men hjelpen «må skaleres opp veldig mye, fordi dette er et katastrofalt jordskjelv som vi ikke har opplevd på flere tiår».

Dagbladet - 23 jul 22 kl. 14:05

Politisk jordskjelv i Ukraina

Et jordskjelv er kanskje småtterier i en krig. Likevel, det var et jordskjelv da Ukrainas president sparket sin barndomsvenn som spionsjef, skriver Morten Strand..

VG - 04 nov 21 kl. 10:34

Australsk 36-åring siktet for kidnapping av fire år gamle Cleo

En 36 år gammel australsk mann er siktet for kidnapping av Cleo Smith (4), som ble borte under en campingtur med familien i oktober..

NRK - 28 maj 22 kl. 08:56

Australsk hjelpearbeider skal være drept i Ukraina

En australsk statsborger, som skal ha drevet hjelpearbeid i krigsherjede Ukraina, skal være drept, opplyser australske myndigheter til ABC News. – Dette er en tragedie, og jeg vil få kondolere familien, sier statsminister Anthony Albanese. Det er ikke kjent hvem 48 år gamle Michael O'Neill jobbet for, men han skal tidligere ha kjørt lastebil for et gruveselskap.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Elon Musk vil kjøpe ManU

Den amerikanske millirdæren Elon Musk sier på Twitter at han vil kjøpe den britiske fotballklubben Manchester United..

NRK - 30 minutter siden

Sarah Palin satser på politisk comeback

Sarah Palin som stilte til valg som visepresident sammen med John McCain i 2008, ønsker comeback i politikken og stiller opp i kongressvalget i høst fra Alaska. Donald Trump har uttalt sin støtte til Palin. På neste tirsdag vil velgerne i Alaska avgjøre om hun får plass i Representantenes hus..

NRK - 30 minutter siden

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.

NRK - 1 time siden

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 1 time siden

Vänsterpartiet krever plass i Sveriges neste regjering

Det er et krav at Vänsterpartiet inngår i en eventuell sosialdemokratisk-ledet regjering etter valget i Sverige til høsten, sier partileder Nooshi Dadgostar til nyhetsbyrået TT ifølge NTB. Mandag meldte Centerns leder Annie Lööf at hun og hennes parti står klar til å inngå i en ny regjering, men betingelsen er som før at Vänsterpartiet holdes utenfor. 11.

NRK - 1 time siden

17 soldater drept i tyrkisk angrep

I Syria skal minst 17 soldater være drept i et tyrkisk luftangrep nær grensen til Tyrkia. Tyrkiske styrker og kurdiske soldater som kontrollerer området har skutt mot hverandre de siste dagene. Ifølge den syriske observatørgruppa SOHR ble soldatene drept i luftangrepet mot en syrisk stilling.

NRK - 2 timer siden

Fikk 34 års fengsel for retweet

En 34 år gammel saudiarabisk kvinne er dømt til 34 års fengsel for ting hun har skrevet på Twitter, melder The Guardian. Salma al-Shehab er anklaget for å ha bidratt til å skape sosial uro og for å destabilisere nasjonal sikkerhet ved å republisere innhold fra dissidenter og aktivister. Salma al-Shehab er student ved Leeds University og ble arrestert da hun var hjemme i Saudi-Arabia på ferie..

NRK - 2 timer siden

Estland fjerner sovjetiske minnesmerker

Estland fjerner minnesmerker fra Sovjet-tiden, skriver landets statsminister Kaja Kallas på Twitter. Monumentene er symboler på undertrykkelse og okkupasjon, mener hun. Hun skriver også at de bidrar til å øke den sosiale spenningen i landet, hvor nær en firedel av innbyggerne er russisktalende..

NRK - 3 timer siden

Uenige om russisk turistnekt

De nordiske statsministrene og Tysklands forbundskansler fremsto samlede om både fornybar energi og forsvarssamarbeid. Men et spørsmål om russisk turistnekt fikk temperaturen til å stige. Etter en endring i UDIs regler i mai er det allerede svært vanskelig for russiske turister å få godkjent visum til Norge..

NRK - 3 timer siden

Siktet vedgår terror på Gotland

Mannen som er siktet for å ha drept den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren på Gotland i juli, har erkjent straffskyld for terrorlovbrudd, skriver SVT. Den svenske 32-åringen er siktet for terror og terrorplanlegging, samt for drap, og er varetektsfengslet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com