NRK > Nyheter

Fredag, 05 Mars, 04:36

NRK - 24 jan. 21 kl. 02:07

Kraftig jordskjelv i Chile

Et jordskjelv med styrke 7,0 er utløst utenfor kysten av Antarktis, 210 km fra den chilensk forskningsbasen Eduardo Frei, melder AFP. Det er utstedt tsunamivarsel, opplyser chilenske myndigheter..
Les mer på NRK


Les mer om:
Antarktis, Eduardo Frei, AFP, Chile

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kraftig, jordskjelvi , Chile
NRK - 06 feb. 21 kl. 14:54

Opptøyer i Chile, en drept

I Chile brøt det ut opptøyer og protester etter at politiet skjøt og drepte en gategjøgler i en by i det sørlige Chile fredag. Chilensk politi får kraftig kritikk, ikke minst etter demonstrasjoner i 2019 da minst 30 mennesker mistet livet..

NRK - 11 feb. 21 kl. 03:19

Nytt jordskjelv i Stillehavet

Et jordskjelv med styrke 6,4 ble torsdag registrert sørøst for Loyautéøyene utenfor Ny-Kaledonia bare timer etter at et enda kraftigere skjelv på 7,7 rystet området. I alt er det registrert 20 jordskjelv i området det siste døgnet..

NRK - 27 feb. 21 kl. 15:54

Nytt jordskjelv i Reykjavik-området

Et nytt merkbart jordskjelv rammet Reykjavik-området på Island lørdag, melder DPA. Skjelvet lørdag hadde en styrke på 5,2, ifølge værtjenesten Vedurstofa. Det har vært flere jordskjelv i området de siste dagene..

VG - 15 jan. 21 kl. 04:19

Kraftig jordskjelv i Indonesia: Minst syv døde

Et sykehus er blant bygningene som har kollapset etter et kraftig jordskjelv i Indonesia. Syv personer er bekreftet døde, og flere hundre skal være skadet..

VG - 15 jan. 21 kl. 04:19

AFP: Minst 26 døde etter kraftig jordskjelv i Indonesia

Et sykehus er blant bygningene som er jevnet med jorden etter et kraftig jordskjelv i Indonesia. Ifølge nyhetsbyrået AFP er 26 mennesker døde og flere hundre skadet..

NRK - 10 feb. 21 kl. 15:05

Kraftig jordskjelv i havet ved Fiji

Et kraftig jordskjelv rammet havområdet mellom Fiji, New Zealand og Australia i ettermiddag, norsk tid. Skjelvet ble mål til 7,2 på Richters skala, og hadde episenter på 10 kilometers dybde. Det er sendt ut tsunamivarsel til stater og øyer i området..

NRK - 19 jan. 21 kl. 04:36

Kraftig jordskjelv i Argentina

Eit jordskjelv med styrke 6,8 har ramma San Juan-provinsen i Argentina, melder det tyske jordskjelvsenteret GFZ. Det amerikanske jordksjelvsenteret USGS oppgir styrken til 6,4..

NRK - 24 jan. 21 kl. 02:07

Kraftig jordskjelv nær sydpolen

Et jordskjelv med styrke 7,0 er utløst utenfor kysten av Antarktis, 210 km fra den chilenske forskningsbasen Eduardo Frei, melder AFP. Det er utstedt tsunamivarsel, opplyser chilenske myndigheter..

NRK - 12 feb. 21 kl. 18:26

Jordskjelv nord i India

Et kraftig jordskjelv er registrert nord i India, og innbyggere i både hovedstaden New Delhi og Srinagar skal ha kjent ristingen, forteller vitner til Reuters. Folk i Pakistans hovedstad Islamabad skal også ha kjent skjelvet..

NRK - 12 feb. 21 kl. 18:26

Jordskjelv nord for India

Et kraftig jordskjelv er registrert nord for India, og innbyggere i både hovedstaden New Delhi og Srinagar skal ha kjent ristingen, forteller vitner til Reuters. Folk i Pakistans hovedstad Islamabad skal også ha kjent skjelvet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 timer siden

Tsunamibølger observerte

Fleire tusen menneske er evakuerte i New Zealand, Ny-Caledonia og Vanuatu etter at det er observert tsunamibølgjer frå jordskjelvet som ramma torsdag, melder AFP. Skjelvet med styrke 8,1 hadde senter ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

NRK - 4 timer siden

Mors barndom påverkar baby-hjernen

Amerikanske forskarar har funne ut at kvinner som har vore utsett for omsorgssvikt i barndommen, kan føre dei kjenslemessige såra vidare til ufødde barn. Studien viser at mødrene sine tidlegare opplevingar setter spor i barna sine hjernar..

NRK - 3 timer siden

Fleire nye skjelv ved New Zealand

Jordskjelva ved Kermadec-øyane nord for New Zealand fortsetter med nye kraftige skjelv i natt. Det siste døgnet er 22 større jordskjelv registrert i området. På New Zealand er det ikkje observert store bølgjer, melder avisa Dominion Post..

NRK - 2 timer siden

New Zealand avlyser tsunamivarsel

New Zealand har nedgradert tsunamivarselet og trekkjer evakueringsordren som blei send ut etter jordskjelvet i Stillehavet. Varselet blei sendt ut torsdag etter eit svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

NRK - 1 time siden

Ber soldatar forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne soldatane sine frå Tigray-provinsen i Etiopia etter meldinger om krigsbrotsverk og overgrep. Kina og Russland meiner det er innblanding i dei indre tilhøva i landa. Dermed blei ikkje landa Tryggingsrådet i FN samde..

NRK - 1 time siden

Utset krisepakkevedtak i Senatet

I USA er Senatet si behandling av president Joe Biden si krisepakke på 1900 milliardar dollar, forseinka med fleire timer. Republikanarane har kravd at heile lovforslaget på over 500 sider skal lesast opp, skriv Washington Post..

NRK - 1 time siden

Vedtok George Floyd-lov i natt

Representanthuset i USA har med 220 mot 210 stemmer vedtatt ei ny lov med namn etter George Floyd, som forbyr politiet å ta halsgrep på arrestantar. Loven setter også nasjonale standardar for korleis politiet skal arbeide..

NRK - 1 time siden

Utsetter krisepakkevedtak i Senatet

Republikanere i Senatet i USA har klart å forsinke debatten rundt president Joe Bidens nye krisepakke på 1900 milliarder dollar. De krever opplesning av hele forslaget, noe som vil forsinke krisepakken i mange timer, skriver Washington Post..

NRK - 1 time siden

Ber soldater forlate Tigray

FN og USA ber Eritrea fjerne sine militærstyrker fra Tigray-regionen i Etiopia etter meldinger om krigsforbrytelser og overgrep. Kina og Russland mener dette er innblanding i landenes indre forhold og dermed ble Sikkerhetsrådet ikke enige..

NRK - 2 timer siden

New Zealand trekker tsunamivarsel

New Zealand nedgraderer tsunamivarselet og trekker evakueringsordren som ble utstedt etter det kraftige jordskjelvet torsdag nord for øygruppen. Varselet ble sendt ut etter et svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt