NRK > Nyheter

Thursday, 20 February, 19:33

NRK - 21 Jan 20 kl. 00:36

KrFs abort-seier står i fare

KrFs gjennomslag for å endre abortloven kan stå i fare nå som Frp er ute. Fremskrittspartiet er ikke lenger bundet av Granavolden-plattformen og ingenting hindrer dem nå i å stemme for å reversere endringen i abortloven, skriver Vårt Land..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frp, Granavolden, Vårt Land

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: KrFs, abort-seier, ståri , fare
VG - 21 Jan 20 kl. 15:53

Vil rasere KrFs viktigste seire - ønsker abort-omkamper

Når Frp går ut av regjering, vil SV og Ap ha dem med seg på å gå i mot en rekke av KrFs viktigste seire i regjeringsplattformen..

P4 - 21 Jan 20 kl. 11:56

Frp sier ja til eggdonasjon

KrF største seier om bioteknologi står nå i fare. Frp varsler at de vil komme med forslag om å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Dermed er det klart at en av Krfs største seiere fra regjeringsplattformen, nei til liberaliseringer i bioteknologiloven ryker, skriver Vårt Land.

NRK - 02 Oct 19 kl. 02:06

Dommer blokkerte abort-forbud

En føderal dommer har blokkert et lovforslag som forbyr abort i Georgia i USA, melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret. Nå skal loven opp i retten..

Dagbladet - 26 Sep 19 kl. 09:24

Abort legalisert i hele Australia

Den australske delstaten New South Wales har nå legalisert abort, som den siste i landet. Dermed er abort lovlig i hele Australia..

P4 - 02 Dec 19 kl. 23:43

Foreslår dødsstraff for abort

Folkevalgte i den amerikanske delstaten Ohio foreslår et totalforbud mot abort. Leger, kvinner og barn ned til 13 år vil kunne straffes for det som kalles «abortmord» hvis de utfører eller tar abort. Straffen skal være fra 15 år til livstids fengsel, skriver The Guardian.

NRK - 22 Oct 19 kl. 01:14

Liberaliserer abortlover

I Nord-Irland har det blitt innført en ny lov som avkriminaliserer abort, og som dermed gir kvinner lovlig tilgang til å ta abort. Det melder nyhetsbyrået AFP. Samtidig har de liberalisert lovene rundt likekjønnet ekteskap..

NRK - 30 Jan 20 kl. 18:40

Storehaug forblir KrFs finanstopp

Tore Storehaug skal representere KrF når regjeringen senere i år setter seg ned til budsjettforhandlinger med Fremskrittspartiet. Det bekrefter KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan overfor NTB i dag..

NRK - 29 Oct 19 kl. 19:40

USA kjemper mot abort-informasjon

FNs sikkerhetsråd har tirsdag forsøkt å samle seg om en anbefaling om kvinner, fred og sikkerhet, men USA har satt ned foten på flere punkter. USA vil ikke akseptere referanser til seksuell og reproduktiv helse og heller ikke omtale av trygg abort..

P4 - 02 Oct 19 kl. 05:47

Blokkerte abortforbud

I USA har en føderal dommer blokkert det omstridte lovforslaget som forbyr abort i delstaten Georgia. Det melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret.

P4 - 29 Oct 19 kl. 17:27

Ny abortlov i Alabama blokkert

En føderal dommer har stanset en kontroversiell ny abortlov i delstaten Alabama i USA. Dommeren mener loven hindrer kvinners rett til privatliv og, til å bestemme over sin egen kropp. I forslaget er nesten alle former for selvbestemt abort ulovlig, inkludert abort etter voldtekt og incest..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

400 tonn egg kan bli grisefôr

Nortura har fått grønt lys til å bruke 400 tonn egg til grisefôr, skriv Nationen. Egga blir omregulerte til såkalla miljøfôr. Ifølge Nortura skal det ikkje vere mogleg å bruke opp egga på andre måter før dei blir for gamle..

NRK - 30 minutter siden

Ny direktør for Helse Vest

Inger Cathrine Bryne blir ny direktør for Helse Vest. Helse Vest har ansvaret for spesialisthelsetjenestene i helsevesenet. Bryne er i dag administrerande direktør i Helse Stavanger..

NRK - 15 minutter siden

Får millionar til Alzheimer-senter

Nobelprisvinnarane Edvard og May-Britt Moser skal drive eit nasjonalt senter for forskning på demenssjukdommen Alzheimer. Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen 22,5 millioner kroner til senteret..

NRK - 30 minutter siden

Menn med våpen i Trondheim

Tre menn i 20-årene ble pågrepet etter å ha blitt observert med våpen i sentrum av Trondheim. Da de ble pågrepet, fant politiet våpen i bilen. Politet var bevæpnet under pågripelsen..

NRK - 45 minutter siden

Samde om regjering i Sør-Sudan

Dei politiske rivalane Salva Kiir og Riek Machar er samde om å danne ei ny koalisjonsregjering i Sør-Sudan, etter ein krig som har kosta minst 380.000 menneskeliv. Sør-Sudan er verdas nyaste stat..

NRK - 1 time siden

Stone dømt til over 3 år i fengsel

Tidlegare Trump-rådgjevar Roger Stone er dømt til litt over tre år i fengsel, og til å betale 20.000 dollar. Stone er mellom anna kjent skyldig i å ha loge for Kongressen under Russland-etterforskinga.

NRK - 1 time siden

Knivstikking i London ikkje terror

Knivstikkinga i London var ikkje terror, seier politiet. Ein mann i 70-åra vart stukken med kniv i ein moske i London i dag. Mannen vart frakta til sjukehus, men livet hans er ikkje i fare.

NRK - 1 time siden

Sjå Dagsnytt 18

NRK - 1 time siden

Klagar til EFTA om Y-blokka

Den norske stat blir klaga inn for frihandelsforbundet EFTA for praktiseringa av regelverket i prosessen rundt samling av sjukehusa på Ullevål og Gaustad i Oslo og rivinga av Y-blokka. Klagarane meiner det mellom anna manglar konsekvensutredningar..

NRK - 1 time siden

Varetektsfengsla i en uke

To menn i 20-årene som er sikta etter det mistenkelige dødsfallet i Tromsø, varetektsfengsles i full isolasjon i en uke, har Nord-Troms tingrett bestemt. Påtalemyndigheten ba om to uker, men kommer ikke til å anke avgjørelsen, ifølge politiadvokaten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt