NRK > Nyheter

Torsdag, 01 Oktober, 11:15

NRK - 21 jan. 20 kl. 00:36

KrFs abort-seier står i fare

KrFs gjennomslag for å endre abortloven kan stå i fare nå som Frp er ute. Fremskrittspartiet er ikke lenger bundet av Granavolden-plattformen og ingenting hindrer dem nå i å stemme for å reversere endringen i abortloven, skriver Vårt Land..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frp, Granavolden, Vårt Land

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: KrFs, abort-seier, ståri , fare
P4 - 14 juni 20 kl. 09:17

Styrker abort-tjenesten

Stortinget styrker nå støtteapparatet rundt kvinner som tar abort. Det er store regionale forskjeller i helsetilbudet som gis både for de som spontantborterer eller de som velger abort på sykehus. Kvinner som vil ta abort skal nå få gjennomføre dette på sykehus, i tillegg sikres et eget tilbud om oppfølging av helsepersonell til de som spontanaborterer.

NRK - 14 juni 20 kl. 08:54

Helsetjenester rundt abort styrkes

Det er store regionale forskjeller i helsetilbudet for kvinner som tar abort, enten hjemme eller på sykehus. Nå skal støtteapparatet bedres. En kvinne som vil ta abort, skal blant annet få gjennomføre dette på sykehuset, hvis hun ønsker dette selv..

Dagbladet - 26 sep. 19 kl. 09:24

Abort legalisert i hele Australia

Den australske delstaten New South Wales har nå legalisert abort, som den siste i landet. Dermed er abort lovlig i hele Australia..

NRK - 02 okt. 19 kl. 02:06

Dommer blokkerte abort-forbud

En føderal dommer har blokkert et lovforslag som forbyr abort i Georgia i USA, melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret. Nå skal loven opp i retten..

P4 - 02 des. 19 kl. 23:43

Foreslår dødsstraff for abort

Folkevalgte i den amerikanske delstaten Ohio foreslår et totalforbud mot abort. Leger, kvinner og barn ned til 13 år vil kunne straffes for det som kalles «abortmord» hvis de utfører eller tar abort. Straffen skal være fra 15 år til livstids fengsel, skriver The Guardian.

NRK - 19 mars 20 kl. 10:24

Abort legaliseres på New Zealand

Nasjonalforsamlingen på New Zealand stemte onsdag for å formelt avkriminalisere abort. Siden 1961 har landet hatt en lov om at abort kunne straffes med fengsel..

NRK - 29 juni 20 kl. 16:52

Opphever lov mot abort i Louisiana

USAs høyesterett har opphevet en lov i Louisiana som regulerer abortklinikker og gjør det mye vanskeligere å ta abort, skriver NTB. Fem av ni dommere besluttet at loven var i strid med retten til abort som tidligere har blitt fastslått..

VG - 21 jan. 20 kl. 15:53

Vil rasere KrFs viktigste seire - ønsker abort-omkamper

Når Frp går ut av regjering, vil SV og Ap ha dem med seg på å gå i mot en rekke av KrFs viktigste seire i regjeringsplattformen..

Aftenposten - 23 juni 20 kl. 20:28

KrF-seier har ikke ført til færre tvillingaborter

Ingen av landets abortnemnder har sagt nei til søknader om abort av friske fostre ved flerlingfødsler. KrFs tvillingabort-seier har så langt bare ført til færre henvendelser fra utlandet..

P4 - 30 mars 20 kl. 09:33

Fare for storflom over hele landet

Det er fare for storflom over hele landet i vår. Det mye snø i fjellet og fare for ødeleggende vårflommer i alle landsdeler, ifølge NVE, som ber kommunene forberede seg. I morgen legger NVE frem en rapport der flomfaren er på oransje nivå, som er det nest høyeste farenivået, i de aller fleste vassdragene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sparker rådmannen i Brønnøy

Brønnøy kommunestyre har vedtatt å si opp rådmann Helge Thorsen. Det skjer etter fire varslingssaker mot rådmannen..

NRK - 15 minutter siden

Se pressekonferanse med Jan Bøhler

NRK - 15 minutter siden

Koronarekord i Polen

1967 personer er registrert smittet i Polen det siste døgnet. Det er det høyeste dagstallet så langt under pandemien. Totalt har 2543 personer mistet livet av covid-19 i Polen..

NRK - 30 minutter siden

34 evakuert etter brann

En bolig for flyktninger er overtent på Åndalsnes i Rauma. 34 personer er evakuert. Noen personer er lettere skadd, melder politiet.

NRK - 45 minutter siden

Høye koronatall i Russland

8945 mennesker er smittet av koronaviruset i Russland det siste døgnet. Det er det høyeste tallet på et døgn siden 12. juni.

NRK - 1 time siden

Togtrafikken i gang igjen i Oslo

Jordfeilen mellom Oslo S og Nationaltheatret er rettet, men reisende må fortsatt forvente forsinkelser og innstillinger i togtrafikken torsdag morgen. – Jordfeilen mellom Oslo S og Nationaltheatret er rettet, skriver Bane Nor på Twitter i 10-tiden..

NRK - 1 time siden

Bygg overtent i Rauma

Bygningen som brenner i Åndalsnes er overtent og brannvesenet jobber med å begrense spredning til andre bygninger, melder 110-sentralen de på Twitter. Boligene som brenner er flyktningboliger, bekrefter Ordfører i Rauma, Yvonne Wold, til Rbnett..

NRK - 1 time siden

Drapsoffer var student ved NHH

Den 20 år gamle kvinnen som ble funnet drept i Åsane i Bergen lørdag var student ved NHH. Rektor kaller hendelsen «forferdelig trist og tragisk». Det kom fram i en kunngjøring på læringsplattformen Canvas torsdag morgen, skriver studentavisa K7..

NRK - 1 time siden

Brann i Åndalsnes

Det brenner kraftig i en bygning i Åndalsnes sentrum, melder politiet. Nødetatene er på stedet og det jobbes med å for å få kontroll over beboere og om noen er savnet. Brannvesenet er inne med røykdykkere..

NRK - 1 time siden

En brannskadet på verft

En mann i 30-årene ble brakt til Haukeland sykehus med helikopter etter brannskader under arbeid ved Kværner på Eldøyane utenfor Stord. Arbeidstilsynet er varslet, skriver politiet på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt