P4 > Nyheter

Monday, 25 May, 15:42

P4 - 16 Oct 19 kl. 07:46

Kontantstøtten er blitt en ventestønad

Kontantstøtten er blitt en vente-på-barnehage-stønad.
Det viser en ny analyse fra NAV, skriver Aftenposten.
Rundt halvparten av alle som får barn bruker støtten i minst én måned, mens flertallet av brukerne benytter seg av støtten fra den måneden barnet er blitt 13 måneder til barnehageopptak i august.
Kontantstøtten har vært omstridt siden den ble innført i 1998, og flere partier har tidligere tatt til orde for å avvikle dagens ordning..
Les mer på P4


Les mer om:
NAV, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kontantstøttener , blitten , ventestønad
P4 - 19 Dec 19 kl. 05:43

Krever at kontantstøtten fjernes

Arbeiderpartiet krever at kontantstøtten fjernes. I går viste en ny NAV-analyse at småbarnsmødre jobber mindre etter at regjeringen økte kontantstøtten. Lederen for Aps kvinnenettverk, Anette Trettebergstuen, sier til Dagsavisen at det er nok et bevis på at kontantstøtten er dårlig likestillingspolitikk.

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 22:35

Ny undersøkelse: Kontantstøtten er blitt en ventestønad. Vårbarna bruker støtten mest.

Natascha Kielland kommer trolig til å søke om kontantstøtte de siste månedene før hun får barnehageplass. Hun er en representativ kontantstøttebruker av i dag. Det viser en ny Nav-analyse..

NRK - 16 Oct 19 kl. 08:16

Barnets fødselsdato avgjør

Barnets fødselsmåned har stor betydning for hvor mange som tar ut kontantstøtte, og for lengden på mottaket, viser en ny Nav-analyse. For de fleste har nå kontantstøtten begynt å fungere som en ventestønad i påvente av barnehageopptaket i august..

P4 - 17 Dec 19 kl. 09:42

Jobber mindre med økt kontantstøtte

Småbarnsmødre jobber mindre etter at regjeringen økte kontantstøtten. Det viser en fersk rapport fra Nav. I 2017 ble kontantstøtten for ettåringer oppjustert, fra 6.

Aftenposten - 19 Dec 19 kl. 05:53

Arbeiderpartiet vil fjerne kontantstøtten

Kontantstøtten er dårlig likestillingspolitikk, sier leder Anette Trettebergstuen i Aps kvinnenettverk. Hun vil fjerne hele ordningen..

E24 - 23 timer siden

En tredjedel av all kontantstøtten har blitt utbetalt på kun to dager

463 millioner av totalt 1,3 milliarder i kontantstøtte ble utbetalt bare i løpet av onsdag 22. april og tirsdag 19. mai..

P4 - 12 Aug 19 kl. 05:49

- Kontantstøtten for attraktiv

- Regjeringen har gjort kontantstøtten for attraktiv for arbeidsinnvandrere. Det sier byråd i Oslo, Raymond Johansen, som mener pengene blir kastet ut av landet. Johansen ber regjeringen stanse støtten hvis barna ikke bor i Norge, skriver VG.

Aftenposten - 29 Apr 20 kl. 14:33

NHO: 4 av 10 bedrifter får lite hjelp av kontantstøtten

4 av 10 NHO-bedrifter sier at kontantstøtten fra myndighetene hjelper «lite eller ingen ting». – Vi har spilt inn fem krav til forbedringer, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid..

Aftenposten - 29 Apr 20 kl. 14:53

NHO: 4 av 10 bedrifter får lite hjelp av kontantstøtten

4 av 10 NHO-bedrifter sier at kontantstøtten fra myndighetene hjelper «lite eller ingen ting». – Vi har spilt inn fem krav til forbedringer, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid..

E24 - 29 Apr 20 kl. 14:33

NHO: 4 av 10 bedrifter får lite hjelp av kontantstøtten. Nå halveres egenandelen.

4 av 10 NHO-bedrifter sier at kontantstøtten fra myndighetene hjelper «lite eller ingen ting». – Vi har spilt inn fem krav til forbedringer, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Nye dødsfall i Danmark og Finland

Det siste døgnet er det kun registrert ett dødsfall relatert til koronaviruset i Danmark, og talle på nye smittede er det laveste på 73 dager. Totalt er 563 døde som følge av viruset i landet. Også i Finland er det kun registrert ett dødsfall knyttet til korona det siste døgnet.

P4 - 15 minutter siden

22-åring dømt for knivvold

En 22 åring er dømt til 1 års fengsel for å ha knivstukket en 16 år gammel gutt i Sandnes i fjor. 22-åringen ble tiltalt for drapsforsøk, men han har hele tiden nektet for at han forsøkte å drepe. Og det ble han hørt på han ble frifunnet for drapsforsøk, men dømmes for å ha påført grov kroppsskade ved bruk av kniv.

P4 - 30 minutter siden

Ikke noe straffbart rundt demningsbrudd

Statsadvokaten mener det ikke var noe straffbart forhold som lå bak demningsbristen som førte til evakuering og stenging av E39 i Bergen sommeren 2018. Politiet mener Bergen kommune og Multiconsult burde straffes med 300.000 kroner for fremkalling av fare for allmennheten.

P4 - 10 timer siden

Alpin-VM utsettes trolig

Alpin-VM, som etter planen skal arrangeres i Cortina d'Ampezzo i Italia i februar neste år, vil mest sannsynlig bli utsatt til 2022 på grunn av koronautbruddet. Det italienske skiforbundet vil i dag foreslå en utsettelse til mars 2022 overfor Det internasjonale skiforbundet, melder TV-kanalen Rai. Det betyr i så fall at VM først finner sted etter at vinter-OL i Beijing er gjennomført.

P4 - 45 minutter siden

Varsler kamp mot lønnstyveri

Regjeringen skjerper kampen mot kriminelle arbeidsgivere. Det er klart etter et toppmøte med flere statsråder og partene i arbeidslivet om arbeidslivskriminalitet i dag. Et av tiltakene er en ny lov som skal sikre at lønn, pensjon, feriepenger og ytelser faktisk går til arbeidstakere.

P4 - 1 time siden

NRK har fått mange klager etter id-sending

NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Totalt så 306.000 seere fikk med seg den direktesendte sendingen Festen etter fasten.

P4 - 1 time siden

Ber om 18 års fengsel for spionsiktet

Påtalemyndigheten i Russland ber om 18 års fengsel for en spionsiktede amerikaner. Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Den amerikanske mannen ble arrestert i Moskva i nyttårsaften i fjor, etter å ha blitt stoppet med en minnebrikke som inneholdt statshemmeligheter.

P4 - 1 time siden

- Kritisk for Johnson

Kritikken rundt Dominic Cummings er kritisk for Storbritannias statsminister Boris Johnson. Det sier ekspert på britisk politikk Øyvind Bratberg til TV2. Cummings er i hardt være etter at han trosset karantenereglene mens han var koronasyk, nå krever mange at han bør gå av.

P4 - 2 timer siden

Høie: – Var nødvendig å stenge sykehjemmene

Det var nødvendig å stenge sykehjemmene selv om det kan ha gjort enkelte pasienter sykere. Det sier helseminister Bent Høie. Pårørendealliansen sa til P4-nyhetene tidligere i dag at de frykter to måneder med besøksforbud har gjort flere underernært på både mat og sosial kontakt.

P4 - 1 time siden

Over 4000 døde i Sverige

I dag har Sverige passert 4000 dødsfall i forbindelse med koronaviruset. Det kunngjorde helsemyndighetene i ettermiddag. Det siste døgnet er det registrert 31 nye dødsfall..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt