P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 22:12

P4 - 16 Oct 19 kl. 07:46

Kontantstøtten er blitt en ventestønad

Kontantstøtten er blitt en vente-på-barnehage-stønad.
Det viser en ny analyse fra NAV, skriver Aftenposten.
Rundt halvparten av alle som får barn bruker støtten i minst én måned, mens flertallet av brukerne benytter seg av støtten fra den måneden barnet er blitt 13 måneder til barnehageopptak i august.
Kontantstøtten har vært omstridt siden den ble innført i 1998, og flere partier har tidligere tatt til orde for å avvikle dagens ordning..
Les mer på P4


Les mer om:
NAV, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kontantstøttener , blitten , ventestønad
Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 22:35

Ny undersøkelse: Kontantstøtten er blitt en ventestønad. Vårbarna bruker støtten mest.

Natascha Kielland kommer trolig til å søke om kontantstøtte de siste månedene før hun får barnehageplass. Hun er en representativ kontantstøttebruker av i dag. Det viser en ny Nav-analyse..

NRK - 16 Oct 19 kl. 08:16

Barnets fødselsdato avgjør

Barnets fødselsmåned har stor betydning for hvor mange som tar ut kontantstøtte, og for lengden på mottaket, viser en ny Nav-analyse. For de fleste har nå kontantstøtten begynt å fungere som en ventestønad i påvente av barnehageopptaket i august..

P4 - 12 Aug 19 kl. 05:49

- Kontantstøtten for attraktiv

- Regjeringen har gjort kontantstøtten for attraktiv for arbeidsinnvandrere. Det sier byråd i Oslo, Raymond Johansen, som mener pengene blir kastet ut av landet. Johansen ber regjeringen stanse støtten hvis barna ikke bor i Norge, skriver VG.

Dagbladet - 12 Aug 19 kl. 08:08

Vil stanse kontantstøtten til barn som ikke bor i Norge

Byrådsleder Raymond Johansen angriper trygdeeksporten og ber Erna Solberg stanse kontantstøtten til barn som ikke bor i Norge..

VG - 31 Aug 19 kl. 07:35

KrF-Ropstad vil ha kontantstøtte for eldre

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad blåser av kritikerne av kontantstøtten. Han møter kritikken med å foreslå en ny variant..

NRK - 31 Aug 19 kl. 08:58

KrF vil ha kontantstøtte for eldre

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ønsker å opprette en kontantstøtteordning til pårørende som stiller opp for eldre foreldre. – Jeg synes vi skal verdsette denne innsatsen, sier Ropstad til VG. Dagens kontantstøtteordning for småbarn er omstridt..

Aftenposten - 23 Oct 19 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 24. oktober

Kontantstøtten. Ungdomskriminelle. Kritikk av forskning.

P4 - 28 Aug 19 kl. 16:25

Annenhver mottar kontantstøtte

Familiene til nesten annenhver ettåring i Oslo mottar kontantstøtte i stedet for å gå i barnehage. Nye tall fra Nav viser at familiene til 44 prosent av alle ettåringene i hovedstaden mottok kontantstøtte i årets første halvår. Byrådsleder Raymond Johansen sier til NTB at tallene er urovekkende..

Hegnar.no - 12 Aug 19 kl. 05:52

Raymond Johansen angriper trygdeeksport

Byrådsleder Raymond Johansen angriper trygdeeksporten og ber Erna Solberg stanse kontantstøtten til barn som ikke bor i Norge..

VG - 19 Aug 19 kl. 11:49

Tenk på familiene

KrF ønsker å styrke familiene, ikke styre dem. Derfor er vi verken enig med Arbeiderpartiets gjentatt utspill om å fjerne kontantstøtten i Oslo eller VGs leder 18.08 som tar til orde for det samme..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Varsler endringer om Vestbredden

USA anser ikke lenger jødiske bosettinger på Vestbredden for å være i strid med internasjonale lover. Det sa USAs utenriksminister Mike Pompeo nå i kveld norsk tid. Vestbredden, som er et palestinsk territorium, er okkupert av Israel..

P4 - 1 time siden

Dømt til 16 års fengsel

En 28 år gammel mann er dømt til 16 års fengsel for å ha drept sin egen far i Sandnes. Sønnen skal ha slått sin 55 år gamle far gjentatte ganger i hodet med et brannslukningsapparat lille julaften i fjor. I forkant av drapet var sønnen aktiv på et nettforum der han fortalte om drapsplanene.

P4 - 1 time siden

Berg møtte etterretningssjefen

Frode Berg har i dag hatt møter med PST og Forsvarets etterretningstjeneste. Begge møtene var på Bergs initiativ, og det ble utvekslet litt informasjon, bekrefter Bergs advokat Brynjulf Risnes til VG i kveld. Risnes vil ikke si noe om innholdet i møtene, som ble holdt på et hemmelig sted på Østlandet.

P4 - 2 timer siden

Fremstilt for fengsling etter vold

Politiet ber om varetektsfengsling i to uker for tre menn som er siktet i en voldssak på Gran i Oppland lørdag kveld. To menn og tre kvinner skal ha blitt utsatt for vold i en privatbolig, men ble ikke alvorlig skadd. De tre er siktet for grov kroppskrenkelse og grove trusler og ble fremstilt for fengsling i Gjøvik tingrett i ettermiddag..

P4 - 3 timer siden

Forslag om forbud mot machete

Justisdepartementet vurderer endringer i våpenforskriften slik at det blir forbudt med machete. Bakgrunnen for forslaget er blant annet at politiet i Oslo Oslo har sett en trend, særdeles innenfor gjengmiljøer i Oslo, å bevæpne seg med dette..

P4 - 3 timer siden

VG retter i tre Giske-saker

VG retter nå tre saker om Trond Giske. Det skriver Dagens Næringsliv. VG har nå i kveld publisert en kommentar signert redaktør Gard Steiro.

P4 - Igår: 17:17

Kennel brukte støt på hunder

Eieren av en hundekennel i Trøndelag må møte i retten tiltalt for ulovlig ha brukt strømhalsbånd på 40 forskjellige hunder, melder NRK. Kvinnen brukte strømhalsbånd for å få hundene til å slutte og bjeffe. Dette er forbudt i Norge..

P4 - 3 timer siden

Mer penger til politidistriktene

Politiet må bruke mer av pengene sine ute i distriktene. Det pålegges de nå av de fire regjeringspartiene på Stortinget. Frps Bård Hoksrud sier til NRK at det skal gjøre situasjonen bedre i blant annet Telemark og Vestfold der politiet er underbemannet..

P4 - 4 timer siden

Berg møter pressen

Frode Berg vil snakke til pressen i morgen kveld klokken 19 på Gardermoen. Det bekrefter hans advokat Brynjulf Risnes. Berg som var dømt for spionasje i Russland, ble benådet fredag, i forbindelse med en utvekslingsavtale.

P4 - 4 timer siden

Tre drept i Oklahoma

Det pågår en skyteepisode på et handlesenter i Oklahoma i USA i ettermiddag norsk tid. Tre personer har blitt skutt og drept etter at det har blitt avfyrt skudd både på innsiden og utsiden av butikken. Politiet ber folk i nærheten om å passe seg for en person som er kledd i sort..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt