NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 11:41

NRK - 26 Mar 20 kl. 20:12

Kongo innfører «av og på»-karantene

Den demokratiske republikken Kongo innfører karantenetiltak i hovedstaden Kinshasa, melder AFP. I tre uker skal byene innbyggere veksle mellom fire dager i full karantene, etterfulgt av to dager hvor man kan handle, for å hindre smittespredning..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kongo, Kinshasa, AFP

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kongo, innførerav og på , karantene
NRK - 27 Jan 20 kl. 10:50

Blodbank innfører corona-karantene

Folkehelseinstituttet mener det ikke er grunn til bekymring for lungeviruset i Norge. Likevel innfører Blodbanken i Oslo nå 14 dagers karantene for alle blodgivere som har vært på en internasjonal flyplass..

NRK - 31 Jan 20 kl. 20:38

USA innfører to ukers karantene

Amerikanske helsemyndigheter innfører en to ukers karantene for de 195 personene fra USA som har blitt fløyet ut fra Wuhan-regionen i Kina. De evakuerte, som har vært «virusfaste» i Kina, skal være på en militærbase i California..

P4 - 28 Mar 20 kl. 19:42

Spania innfører karantene

Spania innfører nå karantene i landet i to uker. Statsminister Pedro Sanchez sier at alle ikke-essensielle arbeidstagere må holde seg hjemme i to uker fra nå på mandag mars til 9. april.

NRK - 15 Mar 20 kl. 01:01

Setter folk sørfra i karantene

Tromsø kommune har med umiddelbar virkning innført karantene-påbud for reisende fra Sør-Norge sør for Dovre. I praksis betyr dett at reisende fra disse områdene skal i 14 dagers karantene ved ankomst. Dette har kommuneoverlegen i Tromsø bestemt..

P4 - 05 Feb 20 kl. 17:35

Blodbank fjerner korona-karantene

Blodbanken i Oslo fjerner karantenen for blodgivere som har flydd via internasjonale flyplasser. Forbudet ble innført for å hindre korona-spredning, men ble kritisert av helsemyndighetene for å være for restriktiv og skape unødig frykt. Istedet innføres det 21 dagers karantene for donorer som har vært i eller blor med noen som har besøkt Kina, hvor viruset har sitt utspring..

NRK - 03 Mar 20 kl. 09:22

Kina innfører karantene

Kinesiske myndigheter sier folk som kommer til landet via Iran, Sør-Korea, Japan eller Italia må holdes i karantene i fjorten dager..

NRK - 15 Mar 20 kl. 01:01

Tromsø setter søringer i karantene

Tromsø kommune har med umiddelbar virkning innført karantene-påbud for reisende fra Sør-Norge sør for Dovre. I praksis betyr dett at reisende fra disse områdene skal i 14 dagers karantene ved ankomst. Dette har kommuneoverlegen i Tromsø bestemt..

NRK - 05 Feb 20 kl. 17:27

Blodbank justerer korona-karantene

Blodbanken i Oslo fjerner karantenen for blodgivere som har flydd via internasjonale flyplasser. Det var innført mot spredning av koronaviruset. Nå er det 21 dagers karantene for donorer som har vært i eller bor med noen som har besøkt Kina..

NRK - 05 Feb 20 kl. 10:01

Hongkong innfører karantene

Hongkongs leder Carrie Lam sier alle besøkende fra fastlands Kina må gå inn holdes i en obligatorisk karantene i 14 dager på grunn av smittefare. 21 personer er til nå smittet av det nye koronaviruset i Hongkong..

P4 - 17 Mar 20 kl. 12:15

3.000 sykehusansatte i karantene

Minst 3.000 sykehusansatte i Norge er i karantene. Det opplyser de fem største sykehusene i landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Kongsberg Jazzfestival avlyser

Kongsberg Jazzfestival 2020 avlyser. Dei skriv på nettsidene sine at det er svært sannsynleg at store arrangement ikkje blir lov i tidsperioden. Dei som har kjøpt billetter vil få tilbod om å få tilbake pengane eller flytte billettane til neste år..

NRK - 15 minutter siden

Måtte levere frå seg oksygenkolbe

Fleire pasientar i Noreg som er ramma av klasehodepine har fått beskjed om å levere frå seg oksygenkolben sin, som er det einaste hjelpemiddelet som kan dempe anfalla deira. Helse Bergen beklagar og avviser at beskjeden har å gjøre med Covid-19..

NRK - 15 minutter siden

Milliardar til humanitær hjelp

Noreg har inngått avtaler om partnarskap med ei rekke humanitære organisasjonar for til saman 6,8 milliardar kroner, skriv NTB. Behova i verda har auka trass i at mange land aldri har gitt meir, seier utanriksminister Ine Eriksen Søreide..

NRK - 30 minutter siden

Sju drepne i Kamerun

Sju personar vart drepne da to sjølvmordsbombarar, som skal vere medlemmer av jihadistgruppa Boko Haram, sprengde seg sjølv i Kamerun ved grensa til Nigeria. Det seier ein politimann ifølge nyheitsbyrået AFP..

NRK - 45 minutter siden

Spania vil teste dei utan symptom

Regjeringa i Spania ønsker å teste alle dei viktigaste sektorane i samfunnet for koronavirus, for å avdekke om dei er smitteberarar utan symptom, skriv El País. Dei deler ut ein million testar, og gjer klart «karantenesenter» for dei som positive..

NRK - 30 minutter siden

Trygdeoppgjøret utsettes til høsten

Trygdeoppgjøret utsettes til høsten på grunn av koronasituasjonen og utsettelsen av lønnsoppgjøret. – Virkningstidspunktet vil imidlertid fortsatt være 1. mai, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Siktet for vold mot politiet

En mann i 30-årene er siktet for vold mot offentlig tjenesteperson, etter at han forsøkte å kjøre på politi på Finnøy lørdag. Mannen er avhørt, men politiet vil ikke ut med hva han har forklart. Det er ikke klart om politiet ber om varetektsfengsel..

NRK - 1 time siden

Koronadødsfall i Kristiansand

Ein bebuar ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døydde søndag ettermiddag, opplyser Kristiansand kommune. Fire personar har døydd av covid-19-sjukdom i Kristiansand..

NRK - 1 time siden

Kaos ved avfallsanlegg i Oslo

Politiet melder om kø og trafikale problem ved fleire avfallsanlegg i Oslo, Bærum og Asker. Gjenvinningsstasjonar har hatt ekstra stort besøk dei siste vekene, fordi mange nyttar karantenetida til å rydde heime..

NRK - 1 time siden

Trondheim opnar ikkje skolane

Skolane i Trondheim vil ikkje opne etter påske, skriv Trondheim kommune i ei pressemelding. – Vi treng lenger tid på å planlegge dette godt nok, seier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt