P4 > Nyheter

Onsdag, 12 August, 02:21

P4 - 21 aug. 19 kl. 21:50

Kommune får kraftig kritikk av Fylkesmannen

Austevoll kommune har ikke beskyttet og sikret at barna i kommunen er trygge.
Det kommer frem i en rapport fra Fylkesmannen i Vestland.
Tilsynet har blant annet avdekket at kommunen har håndtert bekymringsmeldinger om vold og seksuelle overgrep for dårlig.
Rådmann Bjarte Madsen sier til NRK at de tar rapporten svært alvorlig..
Les mer på P4


Les mer om:
Fylkesmannen, Vestland, Bjarte Madsen, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kommunefår , kraftig, kritikkav , Fylkesmannen
P4 - 08 juli 19 kl. 21:42

Barnevernet i Tysnes får kraftig kritikk

Saker der barn kan ha blitt utsatt for vold- og overgrep blir liggende for lenge i Tysnes kommune. Det er bare et av mange kritikkverdige forhold som kommer frem i en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen. Rådmann Steinar Dalland sier til NRK at de tar funnene på største alvor og at de har satt i gang en rekke forbedringstiltak..

NRK - 27 april 20 kl. 17:45

Ber Fylkesmannen åpne tilsyn

Oslo kommune ber nå Fylkesmannen om å åpne tilsyn ved sykehjem i hovedstaden, hvor så langt 31 beboere har dødd med covid-19. Det skriver NTB. Fylkesmannen i Vestland har åpnet tilsyn ved Metodisthjemmet i Bergen etter 13 dødsfall vet hjemmet..

Aftenposten - 27 sep. 19 kl. 10:38

Fylkesmannen skal avgjøre riving av den omstridte Y-blokken

Oslo kommune sendte fredag inn klage på riving av Y-blokken til Fylkesmannen. Rivingen kan ikke starte før Fylkesmannen har avgjort saken..

Aftenposten - 27 sep. 19 kl. 10:38

Fylkesmannen skal avgjøre riving av den omstridte Y-blokken

Oslo kommune sendte fredag inn klage på riving av Y-blokken til Fylkesmannen. Rivingen kan ikke starte før Fylkesmannen har avgjort saken..

P4 - 17 juni 20 kl. 11:44

Kommune brøt loven

Fylkesmannen har konkludert med at en kommune som lot en nå 16 år gammel gutt på isolert i over tre år har brutt loven. Det melder VG. Gutten sov i perioder på en luftmadrass, og det statlige barnevernet mener gutten bodde slik for at kommunen skulle spare penger.

Aftenposten - 05 aug. 20 kl. 11:15

Fylkesmannen om behandlingen av de to ungdomskriminelle brødrene: Oslo brøt loven

Brødrene fikk ikke nødvendig hjelp og omsorg da de trengte det. Fylkesmannen kommer med sterk kritikk av barnevernets oppfølging av de to tenåringene..

NRK - 07 april 20 kl. 15:47

Opphevar reiseforbod i Træna

Fylkesmannen i Nordland opphevar vedtaket frå Træna kommune på Helgeland om utreiseforbod for alle kommunalt tilsette i påsken. Det var fleire forhold ved vedtaket som vart vurdert som mangelfulle av Fylkesmannen..

NRK - 03 mai 20 kl. 18:49

Får kritikk etter feilbehandling

En kvinne døde i fjor ved Sørlandet sykehus etter at alvorlig blodfor­gift­ning ble behandlet som forstop­pelse. I en tilsynsrapport retter Fylkesmannen i Agder knusende kritikk mot behandlingen kvinnen fikk, skriver Fædrelandsvennen..

Aftenposten - 05 nov. 19 kl. 18:11

Har ikke ført tilsyn med overnattings-SFO-en

Det Islamske Kultursenter har ikke informert fylkesmannen om at barn overnatter i lokalene deres. Hverken fylkesmannen eller Drammen kommune har vært på tilsyn på deres etterskole-tilbud..

NRK - 10 mai 19 kl. 10:41

Får kritikk etter at pasient døde

Sjukehuset Telemark får kritikk av Fylkesmannen etter at ein pasient døde i 2016 på grunn av ein klips som stengde blodtilførselen etter ein operasjon, skriv Varden. Informasjonssjef Lars Kittilsen seier til NRK at klipsen skulle vere der, men var plassert feil..

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

Kamala Harris blir visepresidentkandidat

Amrikanske medier melder nå at Joe Biden har valgt sin visepresidentkandidat. Det er senatoren fra California, Kamala Harris, Biden har valgt. 55-åringen kan bli den første kvinnelige visepresidenten i historien..

P4 - 3 timer siden

Dømt for spionasje

To menn er dømt til ti års fengsel for spionasje i Iran. Den ene anklages for å ha jobbet for Israel og Tyskland, den andre for Storbritannia. Flere er stilt for retten i Iran anklaget for spionasje den siste tiden, det melder NTB..

P4 - 4 timer siden

Skal ha valgt visepresidentkandidat

Flere amerikanske medier melder nå at Joe Biden har bestemt seg for HVEM som blir hans visepresidentkandidat. Biden har ifølge CNN informert sine nærmeste rådgivere og kandidater..

P4 - 4 timer siden

Avlyser fadderarrangementer

Flere fadderarrangementer ved universiteter og høyskoler avlyses. I Tromsø vil ikke arrangørene åpne for fysisk oppmøte på noen av sine tilstelninger, kun streaming via nett. Også NTNU i Trondheim, Førde og flere andre høyskoler varsler nå at de gjør det samme på hele eller deler av oppstartsuka, som innebærer mye sosial omgang og alkohol, melder VG..

P4 - 5 timer siden

Flertall for Erna som statsminister

Til tross for at Arbeiderpartiet går mest frem og - og er landets største parti med oppslutning på 25,4 prosent på en meningsmåling, så tror bare 32 prosent at partiets leder Jonas Gahr Støre blir landets nye statsminister etter valget neste år. 62 prosent svarer at de tror Erna Solberg får fortsette å styre landet, det viser meningsmålingen Kantar har gjort for TV2..

P4 - 6 timer siden

Koronasmitte på SFO i Halden

I Halden har et barn testet positivt på korona. Det er det første tilfellet ved en skole i Halden. Åtte barn og sju ansatte ved Hjortsberg skole settes i karantene.

P4 - 6 timer siden

Karantenen over på "Roald Amundsen"

På Hurtigruteskipet "Roald Amundsen" er 65 personer nå ferdig med karantenen. 46 personer forlater skipet nå i kveld, mens 19 av dem gikk i land allerede i helgen og fortsatte karantenen i leiligheter, det melder NRK. Totalt 62 personene som har blitt smittet i utbruddet på Hurtigruten..

P4 - 7 timer siden

Kim Friele får egen skulptur

Kim Friele får egen skulptur i Bergen. Bergen kommunes prosjekt «Kvinner på sokkel» står bak nyvinningen. Tre benker som staver navnet KIM skal etter planen stå klar til 86-åringens bursdag i mai neste år.

P4 - 7 timer siden

Tegnell kritiserer reiserådene

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell kritiserer hvordan de norske myndighetene endrer reiserådene. Folkehelseinstituttet har anbefalt at 6 regioner nå skal bli røde og at de reisende får karanteneplikt. Tegnell synes det blir forvirrende når man endrer reglene frem og tilbake og at det blir vanskelig for folk å forstå, det skriver den svenske avisen Dagens Nyheter..

P4 - 7 timer siden

Avventer russisk vaksine

Russlands president Vladimir Putin hevder de snart har en coronavaksine klar. Vaksinen skal være godkjent etter mindre enn to måneder med testing på mennesker. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til VG at den ikke er aktuell for bruk i Norge nå.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt