P4 > Nyheter

Tuesday, 19 November, 08:12

P4 - 21 Aug 19 kl. 21:50

Kommune får kraftig kritikk av Fylkesmannen

Austevoll kommune har ikke beskyttet og sikret at barna i kommunen er trygge.
Det kommer frem i en rapport fra Fylkesmannen i Vestland.
Tilsynet har blant annet avdekket at kommunen har håndtert bekymringsmeldinger om vold og seksuelle overgrep for dårlig.
Rådmann Bjarte Madsen sier til NRK at de tar rapporten svært alvorlig..
Les mer på P4


Les mer om:
Fylkesmannen, Vestland, Bjarte Madsen, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kommunefår , kraftig, kritikkav , Fylkesmannen
P4 - 08 Jul 19 kl. 21:42

Barnevernet i Tysnes får kraftig kritikk

Saker der barn kan ha blitt utsatt for vold- og overgrep blir liggende for lenge i Tysnes kommune. Det er bare et av mange kritikkverdige forhold som kommer frem i en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen. Rådmann Steinar Dalland sier til NRK at de tar funnene på største alvor og at de har satt i gang en rekke forbedringstiltak..

Aftenposten - 27 Sep 19 kl. 10:38

Fylkesmannen skal avgjøre riving av den omstridte Y-blokken

Oslo kommune sendte fredag inn klage på riving av Y-blokken til Fylkesmannen. Rivingen kan ikke starte før Fylkesmannen har avgjort saken..

Aftenposten - 27 Sep 19 kl. 10:38

Fylkesmannen skal avgjøre riving av den omstridte Y-blokken

Oslo kommune sendte fredag inn klage på riving av Y-blokken til Fylkesmannen. Rivingen kan ikke starte før Fylkesmannen har avgjort saken..

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 18:11

Har ikke ført tilsyn med overnattings-SFO-en

Det Islamske Kultursenter har ikke informert fylkesmannen om at barn overnatter i lokalene deres. Hverken fylkesmannen eller Drammen kommune har vært på tilsyn på deres etterskole-tilbud..

NRK - 10 May 19 kl. 10:41

Får kritikk etter at pasient døde

Sjukehuset Telemark får kritikk av Fylkesmannen etter at ein pasient døde i 2016 på grunn av ein klips som stengde blodtilførselen etter ein operasjon, skriv Varden. Informasjonssjef Lars Kittilsen seier til NRK at klipsen skulle vere der, men var plassert feil..

P4 - 10 May 19 kl. 09:56

Refs etter at leger feilplasserte klips

Sykehuset Telemark får kritikk av Fylkesmannen etter et pasient-dødsfall. Pasienten fikk fjernet en nyre på sykehuset i 2016, men døde da kirurger feilplasserte en klips under operasjonen. Sykehuset viser til at pasienten hadde en komplisert tilstand med vanskelig tilgjengelige atrier.

P4 - 22 Oct 19 kl. 06:53

Trondheim fengsel får kraftig kritikk for belønningssystem

Trondheim fengsel får kraftig kritikk for behandling av innsatte. I over ti år har fengselet hatt sitt eget straffe- og belønningssytem for forvaringsdømte, skriver VG. I sommer ble systemet avviklet etter at Kriminalomsorgsdirektoratet slo fast at dette var i strid med loven.

Klartale - 24 Oct 19 kl. 08:53

Iran får kritikk for å henrette barn

Iran får kraftig kritikk av verdens-organisasjonen FN. Landet har henrettet personer under 18 år..

P4 - 14 Jun 19 kl. 06:20

Reagerer på rapport om Vinstra-drapstiltalt

Familien til den drapstiltalte 17-åringen på Vinstra reagerer på en tilsynsrapport som frikjenner Nord-Fron kommune for å ha brutt sine rutiner. Ifølge familien skal de ha varslet kommunen og skolen om at de var urolig for sin egen sønn, men opplevde at dette ikke ble fulgt opp. I tilsynsrapporten fra Fylkesmannen pekes det likevel på svakheter i tjenestene, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

P4 - 30 Apr 19 kl. 15:12

Opphever bolleforbud

Sirdal kommune snur nå - og opphever et forbud mot bolleservering hos et kristent skolelag - etter å ha fått kraftig kritikk. Kommunen sa nei for å hindre at bollene ble brukt som lokkemat for å øke deltakelsen på andaktene, det skrev avisa Dagen i går. Nå sier rådmannen at målet aldri var å nekte bolleservering, men de ville at matserveringen skulle tones ned..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Mistenker insidere i byggebransjen

Organiserte massetyverier herjer byggebransjen. Politiet tror insidere deler informasjon med kriminelle gjenger, skriver Dagbladet. Opptil flere godt organiserte bander herjer Norge og drar fra byggeplass til byggeplass og stjeler verktøy og utstyr for flere titallsmillioner.

P4 - 30 minutter siden

Stort etterslep på uttransporteringer

Regjeringens mål om å frakte 6000 personer uten lovlig opphold ut av landet i løpet av 2019 henger i en tynn tråd. Etter årets første åtte måneder var bare 2800 personer uttransportert, viser en politirapport ABC Nyheter har fått innsyn i. Totalt rapporterer politiet om et etterslep på hele 15.

P4 - 30 minutter siden

Vil ta mobilen fra skolebarn

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup vil ta mobilen fra skolebarn. I dag har 9 av 10 tiåringer her i landet sin egen smarttelefon. Astrup ber nå foreldre ta grep og sier han ser altfor mange barn som sitter fanget i telefonen.

P4 - 45 minutter siden

Her bulkes det mest

Det beryktede Sinsenkrysset er ikke lenger landets mest krevende rundkjøring med mest bulkinginger som følge av forvirra bilister. I følge If forsikring har Sinsenkryssets dårlige rykte vært fortjent da ingen flere biler har bulket like mye som her, og det er altså bare degradert til en andreplass. Men på førsteplassen er det nå Ryenkrysset i Oslo som er Norges mest krevende rundkjøring i følge forsikringsselskapet.

P4 - 45 minutter siden

Advarer mot priskrig

Butikkenes rekordtidlige julepriskrig utgjør en stor fare for matsvinn..

P4 - 45 minutter siden

30-40 nyfødte tas fra foreldre hvert år

30 til 40 nyfødte tas fra foreldrene hvert år. Fra 2016 til i dag er 143 spedbarn fratatt foreldrene og akuttplassert av barnevernet rett etter fødsel. Svært få når frem med å klage på plasseringene.

P4 - 2 timer siden

100 studenter igjen på universitetet

Rundt 100 demonstranter holder fortsatt stand inne på det omringede universitetsområdet i Hongkong. I løpet av gårsdagen forlot rundt 600 demonstranter området. Det er omringet av politiet, og alle som forlater området blir pågrepet.

P4 - 1 time siden

Nordmenn har stor tro på egen økonomi

Folk er optimistiske på egne vegne, men troen på landets økonomi faller..

P4 - 1 time siden

Frykter utbygging stresser rein

De siste fem årene er det bygd 123 nye hytter i fjell og på vidder som er viktige villreinområder. Forskere frykter byggingen fører til økt stress og press for villreinflokkene, skriver Nationen. I mange tilfeller er det ikke selve inngrepet, men ferdselen til og fra hyttene, som er et hinder for dyrene.

P4 - 1 time siden

LO mener det er skapt en urealistisk forventning om NAV-erstatning

LO mener regjeringen har skapt en urealistisk forventning om NAV-erstatning etter trygdeskandalen. Det skriver Klassekampen. Da arbeidsminister Anniken Hauglie orienterte Strotinget for to uker siden sa hun blant at staten skal gjøre opp for seg for alle som er rammet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt