P4 > Nyheter

Thursday, 19 September, 20:42

P4 - 21 Aug 19 kl. 21:50

Kommune får kraftig kritikk av Fylkesmannen

Austevoll kommune har ikke beskyttet og sikret at barna i kommunen er trygge.
Det kommer frem i en rapport fra Fylkesmannen i Vestland.
Tilsynet har blant annet avdekket at kommunen har håndtert bekymringsmeldinger om vold og seksuelle overgrep for dårlig.
Rådmann Bjarte Madsen sier til NRK at de tar rapporten svært alvorlig..
Les mer på P4


Les mer om:
Fylkesmannen, Vestland, Bjarte Madsen, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kommunefår , kraftig, kritikkav , Fylkesmannen
P4 - 08 Jul 19 kl. 21:42

Barnevernet i Tysnes får kraftig kritikk

Saker der barn kan ha blitt utsatt for vold- og overgrep blir liggende for lenge i Tysnes kommune. Det er bare et av mange kritikkverdige forhold som kommer frem i en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen. Rådmann Steinar Dalland sier til NRK at de tar funnene på største alvor og at de har satt i gang en rekke forbedringstiltak..

NRK - 10 May 19 kl. 10:41

Får kritikk etter at pasient døde

Sjukehuset Telemark får kritikk av Fylkesmannen etter at ein pasient døde i 2016 på grunn av ein klips som stengde blodtilførselen etter ein operasjon, skriv Varden. Informasjonssjef Lars Kittilsen seier til NRK at klipsen skulle vere der, men var plassert feil..

P4 - 10 May 19 kl. 09:56

Refs etter at leger feilplasserte klips

Sykehuset Telemark får kritikk av Fylkesmannen etter et pasient-dødsfall. Pasienten fikk fjernet en nyre på sykehuset i 2016, men døde da kirurger feilplasserte en klips under operasjonen. Sykehuset viser til at pasienten hadde en komplisert tilstand med vanskelig tilgjengelige atrier.

P4 - 14 Jun 19 kl. 06:20

Reagerer på rapport om Vinstra-drapstiltalt

Familien til den drapstiltalte 17-åringen på Vinstra reagerer på en tilsynsrapport som frikjenner Nord-Fron kommune for å ha brutt sine rutiner. Ifølge familien skal de ha varslet kommunen og skolen om at de var urolig for sin egen sønn, men opplevde at dette ikke ble fulgt opp. I tilsynsrapporten fra Fylkesmannen pekes det likevel på svakheter i tjenestene, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

P4 - 30 Apr 19 kl. 15:12

Opphever bolleforbud

Sirdal kommune snur nå - og opphever et forbud mot bolleservering hos et kristent skolelag - etter å ha fått kraftig kritikk. Kommunen sa nei for å hindre at bollene ble brukt som lokkemat for å øke deltakelsen på andaktene, det skrev avisa Dagen i går. Nå sier rådmannen at målet aldri var å nekte bolleservering, men de ville at matserveringen skulle tones ned..

Aftenposten - 27 Jul 19 kl. 11:36

Norskledet FN-råd med krass kritikk av Israel

FNs økonomiske og sosiale råd (ECOSOC), som Norges FN-ambassadør Mona Juul nylig overtok som president for, kommer med kraftig kritikk av Israel..

NRK - 27 Jul 19 kl. 11:13

FN-råd med kritikk mot Israel

FNs økonomiske og sosiale råd (ECOSOC), som ledes av norske Mona Juul, kommer med kraftig kritikk av Israel, melder NTB. Landet kritiseres for at okkupasjonen av Palestina krenker innbyggernes økonomiske og sosiale rettigheter..

NRK - 16 Jul 19 kl. 14:24

Helse Møre og Romsdal får kritikk

Helsetilsynet kommer med kraftig kritikk mot Helse Møre og Romsdal etter at nedkjølt mann ble sendt til feil sykehus og nedkjølt kvinne ble erklært død selv om hun var i live. Helse Midt-Norge beklager at de ikke ga pasientene forsvarlig helsehjelp..

P4 - 23 May 19 kl. 20:27

Ulv skutt i Hedmark

En hannulv er skutt i Elverum kommune i Hedmark. Det melder Statens naturoppsyn. Fylkesmannen har gitt tillatelse til felling av to ulver, skriver Nationen..

NRK - 02 Aug 19 kl. 11:14

Fylkesmannen undersøker legevakta

Fylkesmannen har startet tilsynssak mot legevakta i Tønsberg etter bekymringsmelding om at en medisinstudent skal ha hatt selvstendige vakter. Ifølge assisterende fylkeslege Mats Foshaug utreder de saken og ser på om tjenestene har vært forsvarlige..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Advarer mot store klimakatastrofer

Ytterligere 50 millioner mennesker kan bli ofre for klimarelaterte katastrofer innen 2050. Det går frem i en ny rapport fra Røde Kors. Der heter det at de menneskelige lidelsene og økonomiske konsekvensene vil bli enorme dersom klimaendringene ikke stoppes i tide.

P4 - 45 minutter siden

Siktet etter trusler om skoleskyting

En 16 år gammel gutt er siktet for å ha truet om en skoleskyting i Drammen. Gutten ble pågrepet i ettermiddag, etter å ha lagt ut et bilde på Instagram hvor han poserer med et våpen og advarer mot å komme på skolen i morgen. Politiet rykket ut til guttens bopel hvor de fant et våpen som viste seg å være en softgun.

P4 - 1 time siden

Opptil 25 stillinger kuttes i DN

Mellom 20 og 25 stillinger i Dagens Næringsliv kuttes etter at avisen har vedtatt å spare inn 23 millioner kroner. Det fikk de ansatte vite på et allmøte i ettermiddag, ifølge bransjenettstedet Medier24. Kuttene i avisen har vært varslet, men sjefredaktør Amund Djuve sier det likevel var en tøff beskjed å gi.

P4 - 1 time siden

Skadet i ulykke ved Fagernes på E16

En person er skadet etter en trafikkulykke mellom en trailer og en personbil på E16 ved Fagernes. Nødetatene jobber på stedet. Veien er stengt..

P4 - 2 timer siden

- Venstre skal konsentrere seg om regjeringsplattformen

- Nå skal Venstre konsentrere seg som den regjeringsplattformen vi har gått med på. Det sier nestleder i partiet, Ola Elvestuen til P4-nyhetene. Flere fylkesledere har uttalt at de mener partiet bør ta en diskusjon på hvorvidt partiet fortsatt kan sitte i regjering, etter at de gikk på et knusende nederlang i kommunevalget forrige uke..

P4 - 2 timer siden

USA kutter bistand til Afghanistan

USA varsler at de vil kutte 160 millioner dollar i bistanden til Afghanistan. De mener myndighetene i landet mangler vilje til å bekjempe korrupsjon. Utenriksminister Mike Pompeo sier at de forventer den afghanske regjeringen viser klar vilje til å bekjempe korrupsjon, og at lederne bør stilles til ansvar om de ikke klarer leve opp til en slik standard..

P4 - 3 timer siden

Mistenker barn er kidnappet i Sverige

I Sverige mistenker politiet at en 10 år gammel jente er blitt kidnappet, og ført ut av landet. Politiet har sendt ut riksalarm, og har gått ut med bilder av jenta, skriver Aftonbladet. Flere omstendigheter rundt selve kidnappingen er foreløpig ukjent..

P4 - 2 timer siden

Trump saksøker statsadvokat

USAs president Donald Trump saksøker statsadvokaten i New York i et forsøk på å hindre at selvangivelsen hans blir utlevert. Statsadvokaten har bedt om Trumps skattepapirer for de siste åtte årene. Trumps advokat mener utleveringen kan være i strid med grunnloven, melder nyhetsbyrået AFP.

P4 - 3 timer siden

Brexit-dom ventes neste uke

Storbritannias høyesterett vil komme med en dom neste uke på om Boris Johnson brøt loven da han suspenderte parlamentet i over en måned. Det melder BBC. Statsministerens politiske motstandere mener stengingen av Parlamentet er for å hindre dem i å fatte vedtak som kan stanse eller utsette Brexit..

P4 - 3 timer siden

Tekniske feil avdekket på flere fregatter

Etter ulykken med KNM Helge Ingstad er det avdekket flere tekniske feil ved de andre fregattene. Det melder ABC Nyheter. Blant annet er det oppdaget en hul aksling som tillot vannmassene spre seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt