P4 > Nyheter

Monday, 23 April, 19:21

P4 - 13 Mar 18 kl. 05:55

Klimaendringer rammer kvinner hardest

Klimaendringer rammer kvinner hardest.
Ifølge tall fra FN er 80 prosent av alle som blir drevet fra sine hjem på grunn av klimaendringer kvinner.
Likevel er den gjennomsnittlige kvinnerepresentasjonen i nasjonale og globale klimaforhandlinger lavere enn 30 prosent, skriver Aftenposten.
Professor Dana Liverman i FNs klimapanel sier det er viktig at kvinner deltar i viktige avgjørelser..
Les mer på P4


Les mer om:
FN, Aftenposten, Dana Liverman, FNs

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Klimaendringer, rammer, kvinner, hardest
Klartale - 13 Feb 18 kl. 15:17

Klimaendringer øker faren for Norge

Norske bedrifter kan bli rammet av klimaendringer i andre land. Det forteller en ny rapport..

Hegnar.no - 13 Feb 18 kl. 06:39

Rapport: Klimaendringer øker risikoen for Norge

Norsk handel, finans, infrastruktur og havnæring er blant områdene som kan bli hardt rammet av framtidige klimaendringer i andre land, ifølge en ny rapport. .

Dagbladet - 13 Feb 18 kl. 07:08

Rapport: Klimaendringer øker risikoen for Norge

Norsk handel, finans, infrastruktur og havnæring er blant områdene som kan bli hardt rammet av framtidige klimaendringer i andre land, ifølge en ny rapport..

NRK - 22 Feb 18 kl. 07:39

Hardest rammet av naturskader

Hedmark og Oppland ble sammen med Vestlandet og Sørlandet hardest rammet av naturskader i 2017. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet, som har ansvaret for statlig utbetaling av naturskader. 20 millioner gikk til flom- og skredskader i Innlandet..

Dagbladet - 18 Apr 18 kl. 15:30

- Sykelønnskutt rammer lavt­lønte kvinner

Sterke advarsler fra ungdomspartiene på venstresiden mot forslaget fra deres politiske motstandere..

Dagbladet - 15 Dec 17 kl. 12:37

Boligprisfall: Tror Bergen vil rammes hardest

Eiendom Norge tror Bergen er blant storbyene som vil rammes hardest..

P4 - 29 Dec 17 kl. 09:34

- Må drive voksenopplæring for Trump

- Erna Solberg må bruke møtet med Donald Trump i januar på voksenopplæring om klimaendringer. Det sier leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, etter at den amerikanske persidenten i natt harselerte med global oppvarming i en Twitter-melding. Trump foreslår å bruke litt global oppvarming for å beskytte amerikanerne mot kulda, som nå rammer deler av USA..

P4 - 18 Dec 17 kl. 16:17

Knytter for første gang ekstremvær til menneskeskapte klimaendringer

Ny forskning knytter nå for første gang ekstremvær til menneskeskapte klimaendringer. Tre ekstreme værforhold som skjedde i 2016 ville ikke ha funnet sted bare som et resultat av naturlige variasjoner, ifølge amerikanske studier. De viser blant annet til en ekstrem hetebølge som rammet Sør- og Sørøst-asia våren 2017, der temperaturen enkelte steder var over 50 grader..

NRK - 04 Dec 17 kl. 23:50

CNN: Forbudet rammer åtte land

Ifølge CNN rammer Donald Trumps innreiseforbud åtte land, ikke seks. I tillegg til de muslimske landene Tsjad, Iran, Libya, Somalia, Syria og Jemen, skriver CNN at innreiseforbudet også påvirker statsborgere fra Nord-Korea og Venezuela..

Aftenposten - 15 Dec 17 kl. 10:29

178 personer i mediebransjen sier de er blitt utsatt for seksuell trakassering det siste halve året

Traksseringen rammer i stor grad unge kvinner. Det kommer frem i en stor, felles spørreundersøkelsen bransjen har gjennomført i høst..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Navarsete: Ryddig av Borten Moe

Liv Signe Navarsete mener det er et ryddig valg av Ola Borten Moe å trå til side. Borten Moe fratrer som nestleder i Senterpartiet inntil saken om sex-meldingen som ble sendt til Navarsete er løst. Han sier til NRK i dag at meldingen er dypt beklagelig, men at han ikke sendte den.

P4 - 45 minutter siden

10.000 flyktninger til Tyskland

Tyskland vil ta imot 10.000 flyktninger som er valgt ut av FN. Det sa Tysklands forbundskansler, Angela Merkel under et møte med FNs høykommissær for flyktninger i dag.

P4 - 1 time siden

Politiet etterlyser Østbø

Politiet i Sør-Afrika har nå gått ut med en offisiell etterlysning av den norske studenten Marie Østbø. Etterlysningen er delt på sosiale medier og til sørafrikansk presse. Et helikopter har i dag søkt i flere timer etter Østbø, uten å finne noen spor.

P4 - 2 timer siden

Person funnet i sjøen i Vågsøy

En person er bragt til sykehus etter å ha falt ut av båten i Vågsøy i Sogn og Fjordane ettermiddag. Tilstanden til personen skal være uavklart. Politiet er sikre på at det var kun en person om bord i båten..

P4 - 1 time siden

Slottsforvalter trekker seg

Slottsforvalter Ragnar Osnes trekker seg etter brudd på Hoffets interne retningslinjer. Det melder Det Norske Kongehus i ettermiddag. Brudd på retningslinjene ble avdekket ved en intern gjennomgang, og tillitsbruddet er alvorlig, opplyser hoffsjef Gry Mølleskog..

P4 - 2 timer siden

Ola Borten Moe fratrer som Sp-nestleder inntil videre

Ola Borten Moe fratrer som nestleder i Senterpartiet inntil saken om meldingen til Liv Signe Navarsete er løst. Det skriver NRK. Navarsete fikk i 2016 en sjikanerende melding fra en fest på en hyttetur der ti menn deltok, hvorav åtte har sentrale verv i partiet.

P4 - 2 timer siden

Ruud videre til åttedelsfinale

Casper Ruud tok seg videre fra 1. runde i Challenger-turneringen i tennis i Italia i ettermiddag. Ruud slo belgiske Arthur de Greef 2-1 i sett, og 19-åringen er dermed klar for åttedelsfinale.

P4 - 2 timer siden

- Nytt fengslingsmøte for Berg i mai

Fengslingen av spionsiktede Frode Berg kan bli forlenget. Det opplyser hans russiske forsvarer til NRK, som sier en mulig forlenge av varetekten vil trolig komme opp for retten i Moskva i begynnelsen av mai. Berg har sittet fengslet i Moskva siden desember i fjor og i går ble det kjent at han hevder at han har vært i Russland flere ganger på oppdrag for den norske etterretningstjenesten..

P4 - 2 timer siden

Må uttale seg til FN om kritikkverdig behandling

Norge møter i dag i FNs torturkomité i Geneve for å svare på brudd på menneskerettighetene. FN har i en årrekke kritisert Norge for ulovlig bruk av isolasjon i fengsel, beltelegging i psykiatrien og elektrosjokkbehandling. Komiteen vil ha svar på om Norge gjør nok for å hindre at mennesker blir fratatt friheten og at behandlingen som gis er lovlig..

P4 - 2 timer siden

Person skal ha falt ut av en båt i Vågsøy

En person er hentet opp av vannet etter at han falt ut i sjøen fra en båt i Vågsøy nordvest i Sogn og Fjordane. Vedkommende ble heist om bord i et helikopter, og er nå fløyet til Førde sentralsykehus. Skadeomfanget er ukjent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt