P4 > Nyheter

Monday, 25 March, 09:10

P4 - 13 Mar 18 kl. 05:55

Klimaendringer rammer kvinner hardest

Klimaendringer rammer kvinner hardest.
Ifølge tall fra FN er 80 prosent av alle som blir drevet fra sine hjem på grunn av klimaendringer kvinner.
Likevel er den gjennomsnittlige kvinnerepresentasjonen i nasjonale og globale klimaforhandlinger lavere enn 30 prosent, skriver Aftenposten.
Professor Dana Liverman i FNs klimapanel sier det er viktig at kvinner deltar i viktige avgjørelser..
Les mer på P4


Les mer om:
FN, Aftenposten, Dana Liverman, FNs

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Klimaendringer, rammer, kvinner, hardest
Klartale - 13 Feb 18 kl. 15:17

Klimaendringer øker faren for Norge

Norske bedrifter kan bli rammet av klimaendringer i andre land. Det forteller en ny rapport..

NRK - 20 Jul 18 kl. 05:49

Klimaendringer gir bygningsskader

På Svalbard må flere bygninger repareres for millionbeløp som en følge av klimaendringer. Minkende permafrost har påført byggene store setningsskader. I Ny-Ålesund gjøres det nå reparasjoner for mer enn 50 millioner kroner..

Hegnar.no - 26 Jan 19 kl. 07:57

Maas: Klimaendringer fører til konflikter

Tysklands utenriksminister Heiko Maas ber FNs sikkerhetsråd være oppmerksomme på linken mellom klimaendringer og internasjonal fred og sikkerhet..

Hegnar.no - 15 Oct 18 kl. 06:10

Trump trekker påstanden om at klimaendringer er en bløff

USAs president Donald Trump sier han ikke vet om klimaendringer er menneskeskapt og tror klimaet vil «endres tilbake igjen»..

Hegnar.no - 24 Sep 18 kl. 06:11

Rapport: Klimaendringer vil gi dyrere mat

Klimaendringer vil føre til redusert matproduksjon og økte matpriser, ifølge en ny rapport fra Utviklingsfondet og Ruralis..

Hegnar.no - 13 Feb 18 kl. 06:39

Rapport: Klimaendringer øker risikoen for Norge

Norsk handel, finans, infrastruktur og havnæring er blant områdene som kan bli hardt rammet av framtidige klimaendringer i andre land, ifølge en ny rapport. .

Dagbladet - 13 Feb 18 kl. 07:08

Rapport: Klimaendringer øker risikoen for Norge

Norsk handel, finans, infrastruktur og havnæring er blant områdene som kan bli hardt rammet av framtidige klimaendringer i andre land, ifølge en ny rapport..

NRK - 22 Feb 18 kl. 07:39

Hardest rammet av naturskader

Hedmark og Oppland ble sammen med Vestlandet og Sørlandet hardest rammet av naturskader i 2017. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet, som har ansvaret for statlig utbetaling av naturskader. 20 millioner gikk til flom- og skredskader i Innlandet..

NRK - 02 Aug 18 kl. 16:46

Varmen knyttes til klimaendringer

Mye av ekstremvarmen i verden i sommer knyttes til unormale vinder i atomsfæren – og til menneskeskapt global oppvarming. – Alvorlige klimaendringer utspiller seg foran øynene våre, sier professoren Rowan Sutton til avisa The Guardian..

Hegnar.no - 22 Nov 18 kl. 19:46

WMO advarer mot ødeleggende og irreversible klimaendringer

Tiden er i ferd med å renne ut i arbeidet med å unngå ødeleggende og stadig verre klimaendringer, advarer Verdens meteorologiorganisasjon (WMO)..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt