P4 > Nyheter

Torsdag, 06 August, 18:08

P4 - 09 des. 19 kl. 22:21

Klagesak mot Norge etter utvisningsvedtak

EFTAs tilsynsorgan ESA oppretter klagesak mot Norge etter at Utlendingsnemda nekter å innvilge en alenemor opphold fordi sønnen på 12 år ikke har inntekt.
Det melder TV2.
Nemda ser bort fra at moren har to jobber, og krever i stedet at det er sønnen som må forsørge henne.
Flere juseksperter og politiske partier har reagert kraftig på vedtaket og krevd ny behandling av saken..
Les mer på P4


Les mer om:
Eftas, ESA, Norge, Utlendingsnemda, TV2

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Klagesakmot , Norge, etter, utvisningsvedtak
Dagbladet - 14 okt. 19 kl. 17:58

Oppretter klagesak etter at pasient ble fraktet på jekketralle

Mohammad Nabi Moradi hadde store ryggsmerter og ønsket ikke å dra hjem fra sykehuset ettersom han ikke klarte å gå. Men han endte opp på en jekketralle..

Aftenposten - 14 okt. 19 kl. 20:45

Pasientombud og politi oppretter klagesak etter at mann ble fraktet på jekketralle: - Det virker jo litt spesielt

Pasientombudet vil stille spørsmål ved om en pasient fikk god nok behandling da han ble bortvist fra sykehuset med politihjelp..

NRK - 12 feb. 20 kl. 13:17

Krekar vil anke utvisningsvedtak

Departementet har bestemt at Krekar kan utleveres til Italia, men forsvarer Brynjar Meling varsler at de kommer til å klage på vedtaket i løpet av tre uker. Justisminister Monica Mæland vil ikke spekulere i hvor lang tid det vil ta å få ham utvist..

NRK - 12 feb. 20 kl. 13:17

Krekar klager på utvisningsvedtak

Departementet har bestemt at Krekar kan utleveres til Italia, men forsvarer Brynjar Meling varsler at de kommer til å klage på vedtaket i løpet av tre uker. Justisminister Monica Mæland vil ikke spekulere i hvor lang tid det vil ta å få ham utvist..

P4 - 14 okt. 19 kl. 09:21

2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner

Flere enn 2500 barn har de siste fem årene blitt rammet av utvisningsvedtak mot en eller flere omsorgspersoner. Det viser tall fra Utlendingsdirektoratet. I omtrent halvparten av sakene ender det med at en av foreldrene blir utvist, melder NRK..

VG - 08 des. 19 kl. 13:54

Semifinalehåpet lever for Norge etter fantastisk snuoperasjon

KUMAMOTO/OSLO (VG) (Norge-Danmark 22–19) Det så mørkt ut da Norge åpnet forferdelig. Men etter en utrolig snuoperasjon har Norge fremdeles alt i egne hender..

VG - 24 jan. 20 kl. 20:11

Norge tapte etter vanvittig EM-drama

STOCKHOLM (VG) (Norge-Kroatia 28–29 etter fire ekstraomganger) Norge misser EM-finalen i håndball etter et vanvittig semifinale-drama i Stockholm fredag kveld..

Dagbladet - 25 jan. 20 kl. 07:59

Norge satt under superpress

Strasbourg presser Norge knallhardt etter at barnemora Trude knuste Norge i en betent barnevernssak i fjor høst..

VG - 24 jan. 20 kl. 20:11

Norge tapte etter vanvittig EM-drama: – Blir ikke mye verre enn dette

STOCKHOLM (VG) (Norge-Kroatia 28–29 etter fire ekstraomganger) Norge misser EM-finalen i håndball etter et vanvittig semifinale-drama i Stockholm fredag kveld..

NRK - 30 sep. 19 kl. 13:38

Norge får ESA-kritikk

Norge må forbedre kontrollsystemet for levende oppdrettsfisk og skjell som sendes til utlandet. Det er konklusjonen til EØS-tilsynet ESA i en rapport etter en inspeksjon i Norge i mai, skriver NTB..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

- Ny smittebølge i Finland

Det er en ny smittebølge på vei i Finland, advarer myndighetene i landet. Hver smittede person i Finland smitter nå mer enn en person, noe som betyr at smitten er på vei opp. Helsemyndighetene omtaler i dag situasjonen som ekstremt skjør, og de varsler nye tiltak neste uke..

P4 - 1 time siden

Kan bli tropedag

Det kan bli så varmt de neste to dagene at Norge får sin første tropedag igjen på over en måned. Forrige gang det ble målt over 30 grader i Norge var 28. juni, på Værnes.

P4 - 1 time siden

- Tenk deg nøye om før du reiser

Alle som vurderer å reise til utlandet bør tenke seg nøye om. Det er den klare oppfordringen fra utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun sier utviklingen i flere europeiske land dessverre går i feil retning, og hun advarer om at både smittesituasjon og lokale restriksjoner kan endre seg raskt.

P4 - 1 time siden

Ingen smittet på Fridjof Nansen

Ingen om bord på Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen er smittet av koronaviruset. Det opplyser selskapet i en pressemelding nå. Mannskap og gjester har blitt testet etter at fire i mannskapet fikk lette forkjølelsessymptomer på mandag.

P4 - 2 timer siden

Fraråder reiser til flere land

Utenriksdepartementet endrer reiserådene og fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia. Det blir innført karanteneplikt fra midnatt til lørdag 8. august for reiser til disse landene.

P4 - 1 time siden

Prisene på munnbind øker

Prisene på munnbind i Norge har mer en sjudoblet seg den siste tiden. Apotekkjeden Boots opplyser til NRK at salget av munnbind har økt med 85 prosent fra juni til juli, og dette påvirker prisen. Mens en pakke med 50 munnbind før kostet 100 kroner, har dette nå steget til 790 kroner..

P4 - 1 time siden

NHO vil ha færre på hjemmekontor

Det bør legges til rette for at flere bedrifter kan ha folk fysisk på jobb, og færre i hjemmekontor. Det mener NHO. De er innkalt til møte med helseministeren om smitteverntiltak og bruk av munnbind i dag klokken 17.

P4 - 2 timer siden

- Må ikke gå på store private fester

Oslo-borgere må ikke delta eller arrangere store private fester. Det er den klare oppfordringen fra helsebyråd Robert Steen. Fire personer i Oslo vest er smittet etter fire private fester med mange deltakere i forrige uke.

P4 - 2 timer siden

Smitten øker i Indre Østfold

Det er registrert seks nye tilfeller av koronasmitte i Indre Østfold Nå har til sammen 13 personer i kommunen fått påvist smitten. Kommuneoverlegen opplyser til Dagbladet at de så langt ikke har fått noen informasjon om hvor de seks personene har vært, eller hva som kan være smittekilden..

P4 - 2 timer siden

Ingen flere smittet på Viking Star

Det er ingen nye smittetilfeller på cruiseskipet Viking Star. Det opplyser Ålesund kommune i en pressemelding nå. Hele mannskapet på 105 personer er testet etter at en person om bord fikk påvist koronaviruset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt