P4 > Nyheter

Friday, 24 January, 05:59

P4 - 09 Dec 19 kl. 22:21

Klagesak mot Norge etter utvisningsvedtak

EFTAs tilsynsorgan ESA oppretter klagesak mot Norge etter at Utlendingsnemda nekter å innvilge en alenemor opphold fordi sønnen på 12 år ikke har inntekt.
Det melder TV2.
Nemda ser bort fra at moren har to jobber, og krever i stedet at det er sønnen som må forsørge henne.
Flere juseksperter og politiske partier har reagert kraftig på vedtaket og krevd ny behandling av saken..
Les mer på P4


Les mer om:
Eftas, ESA, Norge, Utlendingsnemda, TV2

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Klagesakmot , Norge, etter, utvisningsvedtak
Dagbladet - 14 Oct 19 kl. 17:58

Oppretter klagesak etter at pasient ble fraktet på jekketralle

Mohammad Nabi Moradi hadde store ryggsmerter og ønsket ikke å dra hjem fra sykehuset ettersom han ikke klarte å gå. Men han endte opp på en jekketralle..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 20:45

Pasientombud og politi oppretter klagesak etter at mann ble fraktet på jekketralle: - Det virker jo litt spesielt

Pasientombudet vil stille spørsmål ved om en pasient fikk god nok behandling da han ble bortvist fra sykehuset med politihjelp..

P4 - 14 Oct 19 kl. 09:21

2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner

Flere enn 2500 barn har de siste fem årene blitt rammet av utvisningsvedtak mot en eller flere omsorgspersoner. Det viser tall fra Utlendingsdirektoratet. I omtrent halvparten av sakene ender det med at en av foreldrene blir utvist, melder NRK..

VG - 08 Dec 19 kl. 13:54

Semifinalehåpet lever for Norge etter fantastisk snuoperasjon

KUMAMOTO/OSLO (VG) (Norge-Danmark 22–19) Det så mørkt ut da Norge åpnet forferdelig. Men etter en utrolig snuoperasjon har Norge fremdeles alt i egne hender..

NRK - 30 Sep 19 kl. 13:38

Norge får ESA-kritikk

Norge må forbedre kontrollsystemet for levende oppdrettsfisk og skjell som sendes til utlandet. Det er konklusjonen til EØS-tilsynet ESA i en rapport etter en inspeksjon i Norge i mai, skriver NTB..

P4 - 13 Oct 19 kl. 10:46

Kritiske etter Norge-tap

De spanske fotballstjernene får kritikk i de spanske storavisene etter 1-1-kampen mot Norge på Ullevål i går kveld. Svakt, og lite overbevisende er noen av karakteristikkene aviskommentatorene gir spillerne og landslagssjef Robert Moreno. Norge på sin side hadde all grunn til å feire sluttresultatet, ettersom drømmen om en EM-plass nå lever videre..

VG - 11 Dec 19 kl. 13:54

Norge klar for semifinale etter nervepirrende avslutning

KUMAMOTO (VG) (Norge-Tyskland 32–29) Norge hadde lenge en luke på fire-fem mål ned til Tyskland i den andre omgangen, men så startet Tyskland opphentingen. Norge klarte likevel å holde Tyskland langt nok unna, og dermed er Norge klare for semifinalen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Aurora skal opptre under Oscar-utdelingen

Aurora får snart æren av å synge for verdens største filmstjerner. Sangeren fra Os, like utenfor Bergen, skal nemlig opptre på Oscar-utdelingen 9. februar, melder nettstedet Variety.

P4 - 7 timer siden

To til sykehus med knivskader

To personer har fått stikkskader og er sendt til sykehus etter å ha vært involvert i et slagsmål med kniv i Porsgrunn. Hendelsen skjedde på en privatadresse. Politiet tror flere kan ha vært involvert, og jakter på minst én person til.

P4 - 8 timer siden

Foreldrepar dømt for å ha drept barnet sitt

I Danmark er et foreldrepar i 20- og 30-årene dømt for å ha drept sin sju uker gamle datter. Obduksjonsrapporten viste at jenta hadde fått påført blant annet alvorlige bruddskader og blødninger. Foreldrene uttrykte at de ikke ønsket å bli foreldre, men nektet likevel straffskyld.

P4 - 8 timer siden

Bertheussen ser frem til rettssak

Laila Anita Bertheussen ser frem til rettssaken mot henne og er klar på å slå tilbake. Det sier hennes forsvarer, John Christian Elden. Til Dagbladet utdyper han at Bertheussen føler seg forhåndsdømt både av folk og media i en sak hun nekter all straffskyld for.

P4 - 9 timer siden

Byrådet i Bergen går av etter skandale

Byrådet i Bergen går av som følge av den såkalte Vigilo-skandalen. Fire partier sikret i kveld flertall for å stille mistillitsforslag mot skolebyråd Linn Kristin Engø som følge av håndteringen av saken. I oktober i fjor ble det kjent at kommunen gjennom appen Vigilo ga foreldre uten foreldreansvar tilgang til sensitive opplysninger om barn.

P4 - 9 timer siden

Flertall for mistillit i Bergen

Det er politisk krise i Bergen etter at mistilitsforslaget mot skolebyråd Linn Kristin Engø har fått flertall etter Vigilo-skandalen. Byrådet har varslet at de vil gå av, dersom forslaget gikk gjennom. Ved en feiltakelse ga kommunen foreldre uten foreldreansvar tilgang til opplysninger om barn gjennom appen Vigilo.

P4 - 22 timer siden

Ferdinand skuffet over Solskjær

Det går ikke helt veien for Ole Gunnar Solskjær om dagen - og gamle kjente har nå snudd i synet på om nordmannen er riktig mann for Manchester United. I går kveld tapte United 2-0 hjemme mot Burnley. Klubblegende Rio Ferdidand sa for et års tid siden at Solskjær burde få jobben, koste hva det koste vil.

P4 - 9 timer siden

Ber nordmenn følge helseråd

Utenriksdepartementet har nå oppdatert sine reiseråd til Kina og ber nordmenn følge helserådene fra Folkehelseinstituttet. Rådene innebærer blant annet å unngå kontakt med syke personer, dyr, og sørge for god hygiene. Instituttet har tidligere uttalt at smittefaren i Norge er lav, men har bedt helsepersonell være på vakt etter virussymptomer..

P4 - 9 timer siden

23 mistenkt for menneskesmugling

23 personer er pågrepet og mistenkt for å være del av et kriminelt nettverk som har smuglet 10.000 migranter fra Frankrike til Storbritannia. Nettverket er mistenkt for å ha tjent rundt 700 millioner kroner, ved å organisere ulovlige reiser for migranter fra Afghanistan, Syria, Irak og Iran, opplyser Europol..

P4 - 9 timer siden

Tre partier ikke tillit til skolebyråd

I Bergen stiller SV seg bak mistillitsforslaget til Høyre og FrP mot skolebyråd Linn kristin Engø etter Vigilo-skandalen i Bergen kommune. Ved en feiltakelse ga kommunen foreldre uten foreldreansvar tilgang til opplysninger om barn gjennom appen Vigilo. Byrådsleder Roger Valhammer har varslet at hele byrådet vil gå av, dersom mistillitsforslaget får flertall.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt