NRK > Nyheter

Tuesday, 02 June, 09:50

NRK - 09 Sep 19 kl. 13:37

Kjønnsbalanse i EU-kommisjon

Den påtroppende presidenten i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, får følge av 12 kvinner og 14 menn i det nye kollegiet. Kommisjonen skal presenteres tirsdag, men navnelisten over de nye kommissærene er nå klar..
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Leyen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kjønnsbalansei , EU-kommisjon
P4 - 05 Oct 19 kl. 08:47

MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

Miljøpartiet de Grønne vil opprette en kommisjon som kan jobbe med oljeavvikling. I Tyskland satte staten ned en kommisjon for å lage et opplegg for å stenge kullkraftverkene. Dette bør Norge kopiere, mener MDG, som om kort tid vil legge fram forslaget for Stortinget, skriver Aftenposten.

NRK - 10 Sep 19 kl. 18:04

Von der Leyen klar med ny kommisjon

EUs nye sjef Ursula von der Leyen setter klima og geopolitikk i høysetet med sin nye Kommisjon. Samtidig får danske Margrethe Vestager en enda mektigere rolle. – Kommisjonen min blir en geopolitisk kommisjon som vil stå for bærekraft, sier hun..

E24 - 28 Aug 19 kl. 06:20

Jakten på EUs nye «regjering» er i gang

Påtroppende president Ursula von der Leyen vil ha full kjønnsbalanse når hun setter sammen sin EU-kommisjon. Denne uken begynte hun å intervjue kandidatene..

E24 - 05 Oct 19 kl. 08:33

MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

I Tyskland satte staten ned en kommisjon for å lage et opplegg for å stenge kullkraftverkene. MDG mener den kan kopieres til Norge for å avvikle oljeindustrien..

VG - 05 Mar 20 kl. 03:46

Vil ha egen NAV-kommisjon etter trygdeskandalen

Rødt mener trygdeskandalen vitner om mer grunnleggende problemer i NAV. Nå vil de foreslå en egen NAV-kommisjon..

Dagbladet - 24 Oct 19 kl. 12:00

Russisk kommisjon anbefaler benådning

En russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder norske Frode Berg, som har sittet fengslet siden han ble pågrepet i Moskva for snart to år siden..

VG - 24 Oct 19 kl. 11:55

Russisk kommisjon anbefaler å benåde spiondømte Frode Berg

En russisk kommisjon har anbefalt Vladimir Putin å benåde den spiondømte nordmannen. – Svært gode nyheter, sier advokat Brynjulf Risnes..

Klartale - 24 Oct 19 kl. 12:25

Kommisjon foreslår at Putin benåder Frode Berg

President Vladimir Putin bør benåde Frode Berg. Det mener en russisk kommisjon..

Aftenposten - 24 Oct 19 kl. 12:24

Russisk kommisjon foreslår at Putin benåder Frode Berg

En russisk kommisjon som håndterer benådninger, anbefaler at president Vladimir Putin benåder Frode Berg, ifølge Interfax..

VG - 24 Oct 19 kl. 11:55

Russisk kommisjon anbefaler å benåde Frode Berg

En russisk kommisjon har anbefalt Vladimir Putin å benåde Frode Berg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Sørgelig aktuell bok om rasisme

Forfatteren Jesmyn Ward har skrevet en skremmende roman om hvordan rasismen fremdeles rammer afroamerikanere i USA. «Syng, gravløse, syng» er en vond roman om skyggesiden i amerikansk hverdagsliv, skriver NRKs litteraturkritiker..

NRK - 15 minutter siden

Større sykkel-etterspørsel i USA

Etterspørselen for sykler i USA har økt kraftig under koronapandemien. DN skriver at økningen skjer, delvis på grunn av frykt for å bruke offentlige transportmidler, og delvis fordi all stillesittingen gjør at folk vil bevege seg mer..

NRK - 10 minutter siden

Over 5000 døde i Russland

I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert 8863 nye koronasmittede i Russland, 68 færre enn i går ifølge Reuters. Det ble registrert 182 nye dødsfall siste døgn. Totalt har nå litt over 5000 dødd av koronaviruset i Russland..

NRK - 15 minutter siden

Bil på toglinjen i Otta

En bil skal ha havnet på toglinjen i Otta ved Selsvegen etter en trafikkulykke. Det skriver politiet i Innlandet på Twitter. Nødetatene er på vei.

NRK - 15 minutter siden

UD gir 4 milliarder i bistand

UD tildeler 4,3 milliarder kroner til insatts i fattige land, som er det største samlede avtalebeløpet noen gang, ifølge Utenriksdepartementet. – Covid-19 har vist at når krisen rammer, så øker forskjellene, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein..

NRK - 30 minutter siden

Vil stoppe vindkraftutbygginga

Ti privatpersonar har stilt seg opp ved gravemaskinane på Haram for å prøve å stoppe vindkraftutbygginga som etter planen skal starte på Haramsfjellet. Ingen utbyggarar eller politifolk er til stades. Motvind Norge krev stopp i arbeidet..

NRK - 15 minutter siden

Virginia-politi trekker seg ut

Politiet i Arlington i nabostaten Virginia, som ble kalt ut til å bistå, sier de trekker seg ut av hovedstaden etter å ha blitt satt i en «kompromitterende situasjon». De refererer til opptrinnet utenfor Det hvite hus mandag..

NRK - 1 time siden

Syklist kritisk skadet

Politiet melder at det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og en syklist i Grønlandsleiret i Oslo. Syklisten var fastklemt og er kritisk skadet. Syklisten fraktes til sykehus.

NRK - 45 minutter siden

Forsvarets helikoptre over Oslo

Politiet varsler at Forsvarets helikoptre vil fly lavt over Oslo sentrum, Fronebu og Maridalen i tidsrommet 09:30 til 11:00. De advarer mot at aktiviteten kan medføre litt støy..

NRK - 45 minutter siden

Oslo Børs åpnet opp

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 1,1 prosent ved børsåpning etter pinsen. Indeksen ligger på 800,6 poeng ved åpning. En av årsakene til oppgangen er at oljeprisen har prisen steget med over 3 dollar siden børsen stengte fredag, skriver DN..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt