NRK > Nyheter

Onsdag, 23 September, 10:40

NRK - 14 feb. 20 kl. 21:32

Kina svarer ikke USA

Amerikanske myndigheter har tilbudt kineserne å sende eksperter til å hjelpe med utbruddet av koronavirus. Men USAs helseminister Alex Azar sier til CNN at de fremdeles ikke har hørt fra Kina. Tilbudet ble sendt 6. januar..
Les mer på NRK


Les mer om:
USAs, Alex Azar, CNN, Kina, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kina, svarer, ikke, USA
P4 - 24 juli 20 kl. 07:05

Spenningen mellom USA og Kina har økt

Spenningen mellom USA og Kina fortsetter å øke på grunn av koronapandemien og sikkerhetsloven som ble innført i Hong Kong. I natt sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at militæret i Kina er blitt sterkere og mer truende. Kina beordrer nå USA om å stenge det amerikanske konsulatet i provinsen Sichuan.

P4 - 21 juli 20 kl. 18:40

USA anklager Kina for vaksinehacking

USA anklager Kina for å ha forsøkt å stjele vital informasjon om en koronavaksine. Ifølge justisdepartementet i USA skal dette ha blitt gjort gjennom hacking, skriver nyhetsbyrået AP. Justisdepartementet sier ikke noe om hvorvidt hackerne fikk tak i det de ønsket.

NRK - 21 mai 20 kl. 18:03

Varsler mottiltak mot USA

Kina vil slå tilbake hvis USA vedtar lover som åpner for sanksjoner mot Kina knyttet til koronapandemien. Det er anspent mellom USA og Kina etter at president Donald Trump hevdet at Kina med vilje har latt viruset spre seg til resten av verden..

P4 - 21 mai 20 kl. 18:35

Kina varsler mottiltak mot USA

Kina lover å slå hardt tilbake mot USA dersom de vedtar lover som åpner for sanksjoner knyttet til koronapandemien. En talsmann for den kinesiske Folkekongressen sier at det verken er ansvarlig eller moralsk å dekke over ens egne problemer ved å skylde på andres. Spenningene mellom USA og Kina har økt etter at president Donald Trump og flere andre republikanere har hevdet at Kina har skyld i at viruset har spredd seg til resten av verden..

VG - 15 mai 20 kl. 15:39

Kina-eksperter til VG: Kina og USA mot full finanskrig

President Donald Trump vil stoppe amerikanske investeringer i Kina. Kineserne slår tilbake og advarer mot krig i finansmarkedet. – Kina gir aldri etter for press utenfra, sier norsk Kina-ekspert..

NRK - 06 aug. 20 kl. 05:28

Kina sier USA mobber Kina-apper

KInas utenriksminister Wang Yi avviser påstander fra USA om at populære kinesiske apper som TikTok er en sikkerhetstrussel, slik USA hevder. KIna mener USA ikke har rett til å forby appene, og kaller det «mobbing»..

NRK - 06 aug. 20 kl. 05:28

Kina: – USA mobber Kina-apper

Kinas utenriksminister Wang Yi avviser påstander fra USA om at populære kinesiske apper som TikTok er en sikkerhetstrussel, slik USA hevder. Kina mener USA ikke har rett til å forby appene, og kaller det «mobbing»..

NRK - 28 mai 20 kl. 17:03

– Beijing vil beholde systemet

Både Kina og USA har nytte av at Hongkong beholder sin spesielle status og ikke blir som alle andre byer i Kina, mener Kina-kjenner Henning Kristoffersen ifølge NTB. – Hongkong blir del av noe som ligner på en kald krig mellom USA og Kina, sier han..

P4 - 26 okt. 19 kl. 15:30

USA og Kina nær delavtale i handelskrigen

USA og Kina skal være nær en delavtale for å få en slutt på handelskrigen mellom stormaktene. Etter samtaler i dag meldes det om at landene nærmer seg en enighet om første fase av en handelsavtale. Den første fasen skal innebære at Kina kjøper landbruksprodukter av USA, og at USA utsetter å innføre planlagte tollsatser på kinesiske varer..

P4 - 16 april 20 kl. 05:25

Hevder Kina har utført atomprøvesprengninger

USA mener Kina har utført atomprøvesprengninger. I en ny rapport peker USAs utenriksdepartement på økende aktivitet ved atomanlegget Lop Nur og hevder at Kina bryter det internasjonale forbudet mot atomtesting. Dette kan sette forholdet mellom Kina og USA ytterligere på prøve.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Støtte til barn og unge

I statsbudsjettet for 2021 setter regjeringen av 100 millioner kroner til unge med funksjonshemning, bekrefter Nikolai Astrup (H) overfor TV 2. Pengene skal brukes til å gi et tilbud for rehabilitering og avlastning for barn og unge funksjonshemmede..

NRK - 30 minutter siden

Real Madrid: Ødegaard ikkje smitta

Fotballklubben Real Madrid stadfestar at ingen spelarar er smitta av koronaviruset. Martin Ødegaard testa positivt tysdag, men den andre prøven nordmannen tok dagen etter var negativ. Han skal truleg ta nok ein test torsdag..

NRK - 30 minutter siden

Navalnyj kan bli heilt frisk

Den russiske opposisjonspolitikaren Aleksej Navalnyj kan bli heilt frisk, ifølgje sjukehuset i Berlin. Han vart skriven ut derfrå onsdag. Sjukehuset skriv også at det er for tidleg å vurdere eventuelle langsiktige konsekvensar av forgiftninga..

NRK - 45 minutter siden

Kommuneoverlege stenger barnehage

Kommuneoverlegen i Lier har besluttet å stenge Noahs Ark barnehage med umiddelbar virkning etter at ytterligere ett barn og tre ansatte har fått påvist koronasmitte. Samtlige barn og ansatte er satt i karantene. Det innebærer 82 barn og 32 ansatte..

NRK - 45 minutter siden

Kina stopper import fra norsk skip

Kina har gitt en ukes stans av fiskeimport fra tråleren Gadus Njord etter koronafunn fra den ytre emballasjen på et fiskeparti. - Vi har ikke hatt smitte ombord og har ingen grunn til å tro at det stammer fra oss, sier Krister Hoaas i Lerøy Seafood..

NRK - 45 minutter siden

Person fastklemt etter ulykke

E18 ved utgangen av Bygdøylokket i Oslo er sperret inntil videre etter at en bil havnet på siden. Bilen måtte skåres i to for å frigjøre en person som var fastklemt. Vedkommende er våken og bevisst, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Farevarsel for vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for vindkast i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark og Agder. Torsdag morgen øker vinden fra sør, og det kan komme vindkast omkring 25 m/s i kystnære områder, og omkring 20 m/s i indre strøk..

NRK - 1 time siden

Ødegaard testa negativt for korona

Kontrabeskjeden kjem dagen etter at det blei meldt at fotballspelaren testa positivt. Det melder ei spansk avis. Testen Ødegaard tok, ein PCR-test, kan gi falske positive prøver.

NRK - 1 time siden

Ber om tips etter overgrep

Politiet ber om tips om en ung mann i 20-års alderen etter at en jente ble utsatt for overgrep på vei hjem fra Lye skolen i Time kommune i Rogaland. Overgrepet skal ha skjedd i går mellom 13.00 og 13.

NRK - 1 time siden

Historiske opplagstal

For fyrste gong har norske mediehus nådd 1 million heildigitale abonnement. Ifølgje Mediebedriftenes Landsforening (MBL) er det koronapandemien som er årsaka. Samtidig som at reine digitalabonnement aukar, fell papiravisene kraftigare enn tidlegare..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt