NRK > Nyheter

Saturday, 30 May, 13:55

NRK - 16 Oct 19 kl. 04:25

Kina «indignert» over ny lov

Kinesiske myndigheter er «kraftig indignert» etter at Representantenes hus i USA vedtok en lov ment å forsvare sivile rettigheter i Hongkong. Den kinesiske talspersonen Geng Shuang ba også USA om å slutte å blande seg, ifølge nyhetsbyrået AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
Representantenes, USA, Hongkong, Geng Shuang, AFP

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kina, indignert, overny , lov
Aftenposten - 14 Dec 19 kl. 13:00

Bokanmeldelse: Lysende familieportrett og indignert anklageskrift

Tiril Broch Aakres bok om morens selvmord hviler på etisk og litterær finfølelse..

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 19:54

Halve oljeproduksjonen i Saudi-Arabia er satt ut av spill. Dette må du vite.

Hvorfor er USA så indignert på vegne av Saudi-Arabia? Her er syv spørsmål og svar om situasjonen etter angrepet på verdens største oljeeksportør..

VG - 15 May 20 kl. 15:39

Kina-eksperter til VG: Kina og USA mot full finanskrig

President Donald Trump vil stoppe amerikanske investeringer i Kina. Kineserne slår tilbake og advarer mot krig i finansmarkedet. – Kina gir aldri etter for press utenfra, sier norsk Kina-ekspert..

P4 - 23 Apr 20 kl. 10:08

Kina øker WHO-støtten

Kina vil nå øke sin støtte til Verdens helseorganisasjon med 30 millioner dollar, etter at USA har valgt å stanse sine innbetalinger. Det melder AFP. President Donald Trump har beskyldt WHO for å være for Kina-vennlig, og mener de holdt tilbake informasjon om koronaviruset da det brøt ut i Kina..

P4 - 12 Jan 20 kl. 09:53

- Taiwan er en del av Kina

Verden bør forholde seg til at Taiwan er en del av Kina. Det er beskjeden fra kinesiske myndigheter etter valget i Taiwan i går. Der ble president Tsai Ing-wen gjenvalgt.

NRK - 21 May 20 kl. 18:03

Varsler mottiltak mot USA

Kina vil slå tilbake hvis USA vedtar lover som åpner for sanksjoner mot Kina knyttet til koronapandemien. Det er anspent mellom USA og Kina etter at president Donald Trump hevdet at Kina med vilje har latt viruset spre seg til resten av verden..

NRK - 22 Apr 20 kl. 02:13

Kina: Det er tid for å samarbeide

Generalkonsul Huang Ping i Kina seier at det er tid for å samarbeide, og ikkje rette peikefingrar. Det sa han i samband med at Kina offisielt donerte medisinsk utstyr til hardt virusramma New York. Han sa også at USA og Kina må leie an i viruskampen..

NRK - 04 Dec 19 kl. 12:07

Nato bekymra for Kina

Kina blir for første gong omtalt i ei offisiell erklæring frå Nato. USA har vore pådrivar for Kina-spørsmålet. Kina har fått meir makt enn før, men det er likevel ikkje meininga å stemple Midtens rike som ein fiende, forsikrar dei allierte..

NRK - 22 May 20 kl. 06:18

Oppfordrar til gjenforeining

Kina vil oppfordre folket i Taiwan til å motsetje seg øya sitt sjølvstende og promotere Kina ei gjenforeining av dei to landa. Kina hevdar suverenitet over Taiwan, men styresmaktene på øya har ikkje vist interesse for å verte styrt av Kina..

NRK - Igår: 17:03

– Beijing vil beholde systemet

Både Kina og USA har nytte av at Hongkong beholder sin spesielle status og ikke blir som alle andre byer i Kina, mener Kina-kjenner Henning Kristoffersen ifølge NTB. – Hongkong blir del av noe som ligner på en kald krig mellom USA og Kina, sier han..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Politimann drept i demonstrasjon

To betjenter i Federal Protective Service ble skutt under protester i Oakland, California i USA. Én av betjentene døde av skuddskadene. Det melder CNN.

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjonsartet brann i båt

Sørøst politidistrikt melder om en eksplosjonsartet brann i en fritidsbåt ved Rjukan i Tinnsjøen. Personene i båten hoppet i vannet, og det iverksettes en redningaksjon..

NRK - 45 minutter siden

To betjenter skutt - én av dem døde

To betjenter i Federal Protective Service ble skutt under protester i Oakland, California i USA. Én av betjentene døde av skadene fra skuddene. Det melder CNN.

NRK - 1 time siden

Færre enn 30 innlagte i Norge

Det er nå 28 personer innlagt med covid-19 på norske sykehus, viser tall fra Helsedirektoratet. Det er to færre enn i går. Tre personer får behandling med respirator, to færre enn i går..

NRK - 1 time siden

Brann sprer seg - én kritisk skadd

Brannen i et hus på Haugenstua i Oslo har spredd seg til husrekken ved siden av, ifølge en privatperson i området. Én person er kritisk skadd som følge av brannen. Det brenner fremdeles kraftig i området, og åtte bo-enheter er nå ubeboelige..

NRK - 1 time siden

Brannen spredd til annen husrekke

Brannen i et hus på Haugenstua i Oslo har spredd seg til husrekken ved siden av, ifølge en privatperson i området. Politiet sier at én person er meldt skadet som følge av brannen, og at det fremdeles brenner kraftig i området..

NRK - 1 time siden

Kina forbyr omsetning av hundekjøtt

Landbruksdepartementet i Kina har innført forbud mot omsetning av hundekjøtt og hunder for kjøttproduksjon. Det melder Dyrevernalliansen. Forbudet kommer i en oppdatert forskrift med liste over hvilke dyrearter det er tillatt å omsette for konsum..

NRK - 1 time siden

Motorsyklist alvorlig skadd

En motorsyklist er alvorlig skadd etter en kollisjon mellom en motorsykkel og bil på Notodden. Politiet er på stedet, og andre nødetater er på vei..

NRK - 2 timer siden

Kraftig husbrann i Oslo

Det brenner kraftig i et rekkehus på Haugenstua i Oslo, og nødetatene varsler at de ikke har kontroll på brannen, ei heller beboerne i huset. Brannvesenet er på stedet og arbeider med slukking av brannen, samt evakuering av beboere..

NRK - 2 timer siden

Flomfare i indre Trøndelag

NVE varsler om flomfare, og sender ut oransje farenivå for indre Trøndelag. På varsom.no står det at det er ventet raskt stigende temperatur, og dermed stor snøsmelting som vil føre til økende vannføring i alle elver i området..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt