VG > Innenriks

Thursday, 02 April, 23:59

VG - 26 Mar 20 kl. 21:22

Kartlegger hvilke medisiner Norge kan lage under corona-pandemien

Virusutbruddet kan føre til legemiddelmangel for flere hundretusen nordmenn. Nå trapper Legemiddelverket opp beredskapen og kartlegger hva Norge selv kan produsere av legemidler..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Legemiddelverket, Norge

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kartlegger, hvilke, medisiner, Norgekan , lageunder , corona-pandemien
P4 - 28 Jan 20 kl. 09:41

Høie skal evaluere Beslutningsforum

Helseminister Bent Høie vil nå ha en evaluering av Beslutningsforum. Det melder TV 2 Det er organet som prioriterer hva norske sykehus skal bruke av metoder og medisiner. Og hvilke pasientgrupper som skal få kostbare medisiner.

P4 - Igår: 10:16

Forbyr hamstring av medisiner i Sverige

Svenske myndigheter tar grep for å hindre hamstring av medisiner. Mens svensker før fikk hentet ut dyre medisiner fra apoteket for opptil ett år, begrenses uttaket nå til tre måneder. Regjeringen sier det per i dag ikke er legemiddelmangel, men at de nå innfører nå tiltak for å hindre dette på sikt.

P4 - 28 Jan 20 kl. 11:37

Ufarlig å bruke gamle medisiner

Flere medisiner som har gått ut på dato kan fint brukes. Det sier fastlege Morten Munkvik. Årlig kaster nordmenn rundt 600 tonn medisiner.

P4 - 18 Mar 20 kl. 05:27

-La posten levere mat og medisiner

-Ta i bruk alle landets postmenn og kvinner i kampen mot koronaviruset. Det foreslår SVs Arne Nævra. Han vil be statsminister Erna Solberg vurdere å gi Posten oppgaver i krisesituasjonen Norge nå er i, skriver Dagsavisen.

P4 - 19 Mar 20 kl. 10:05

Hamstringsforbud på medisiner

Legemiddelverket innfører hamstringsforbud på medisiner. Tidligere denne uken fortalte nettapoteket Farmasiet om en økning i salget på nesten 700 prosent. Så nå begrenser Legemiddelverket hvor mye medisiner apotekene kan levere ut på resept.

NRK - 19 Mar 20 kl. 08:35

Frykter medisiner som pressmiddel

Flere amerikanske politikere frykter at Kina skal bruke medisiner som pressmiddel mot USA under koronakrisen, fordi USA har utestengt den kinesiske telegiganten Huawei. Rundt 80 prosent av ingrediensene i amerikanske medisiner er laget i Kina..

Dagbladet - 27 Feb 20 kl. 04:57

Kjente medisiner kan fungere

I mangel av en egen kur, kan eksisterende medisiner bidra til å hjelpe folk som er smittet av det nye coronaviruset, mener forskere..

P4 - 02 Feb 20 kl. 14:56

Mulig gjennombrudd for corona-kur

Det kan ha kommet et mulig gjennombrudd i arbeidet med en kur mot coronaviruset. Både Bloomberg og Reuters melder i ettermiddag at thailandske leger har funnet medisiner som fungerer for pasienter som er smittet. Det er da snakk om medisiner som vanligvis brukes mot AIDS ,mikset med medisiner mot influensa.

VG - 26 Mar 20 kl. 11:15

Lege: Får vi tilgang til medisiner og vaksiner?

Økt etterspørsel og lavere tilbud kan gi mangel på medisiner. Det er usikkert i hvor stor grad pandemien vil påvirke produksjon og distribusjon av legemidler framover. Det er grunn til å spørre hva myndighetene gjør for å unngå mangel på medisiner og for å sikre nordmenn tilgang på corona-vaksine..

NRK - 10 Jan 20 kl. 00:32

Vil ha rasjonering av medisiner

Regjeringen foreslår å rasjonere medisiner for å hindre at pasenter ikke får tak i livsviktige legemidler. Konkurransetilsynet mener at rasjoneringstiltakene er for dårlig planlagt og kan føre til mer medisinmangel..

Fler nyheter fra VG

VG - 10 minutter siden

Sykepleierstudenter sliter med å gjennomføre: – Alt er veldig usikkert

Denne våren skal over 4000 sykepleierstudenter fullføre sin bachelor på landsbasis, men flere sliter nå med å få gjennomført studiene etter utbruddet av coronaviruset..

VG - 3 timer siden

Lindeberg-drapet: Henlegger sak mot eks-gjengmedlem

I over tre år har eks-gjengmedlemmet (40) vært siktet for medvirkning til overlagt drap på Muhammad Shahzad Aslam (40) på Lindeberg i 2015. Nå er siktelsen henlagt – og drapssaken fortsatt uløst..

VG - 3 timer siden

Erna hylles for krisehåndtering i ny meningsmåling

BERGEN /OSLO (VG) statsminister Erna Solberg (H) omfavnes av norske velgere for jobben hun har gjort så langt i corona-krisen. Det viser en fersk meningsmåling Respons Analyse har gjort for VG..

VG - 5 timer siden

Vil at bedrifter skal kunne søke om krisehjelp uken etter påske

Foretak med minst 30 prosent omsetningsfall på grunn av coronakrisen skal få kompensasjon fra staten, foreslår regjeringen.

VG - 12 timer siden

Har funnet bil etter skyteepisode - jakter nok en bil

Roy Haagensen (47) sto ute og drakk morgenkaffen da han hørte høylytt krangling - etterfulgt av to høye smell. Politiet har funnet én bil etter episoden..

VG - 14 timer siden

Borten Moe vil ha debatt om det er ok med oppmykning, selv om flere dør av corona

Sp-nestleder og næringslivsleder Ola Borten Moe bryter med den brede politiske enigheten om corona-tiltakene. Han sier vi må tørre å ta debatten en oppmyking av tiltakene kan føre til at flere dør av corona..

VG - 14 timer siden

Overlege om respiratorpasientene: – Går vesentlig bedre enn vi forventet

Før coronakrisen traff regnet de med at opptil fire av ti pasienter på respirator ville dø. Foreløpig ser legene at langt flere overlever og at helsepersonell sjelden smittes på intensivavdelingen..

VG - Igår: 18:17

SV og Høyre: Vil tvinge ned inkassogebyrene

Høyre og SV lanserer nå forslag som kan bety et milliardkutt i gebyrene som folk med betalingsvansker må betale til inkassoselskapene. Begge partiene sier det haster med å sette tak på gebyrene for å hindre gjeldskrise..

VG - Igår: 14:48

Universitetssykehuset Nord-Norge støtter «søringkarantene»: Frykter for kapasiteten

Tromsø kommune nekter å følge myndighetenes karanteneråd, for å skåne regionens største sykehus, Universitetssykehuset Nord-Norge. Nå forteller avdelingsoverlege Jens Petter Bakkehaug at sykehuset er bekymret for kapasiteten..

VG - Igår: 13:05

Faktisk.no: Pensjonert lege sprer feilinformasjon på Facebook

I et Facebook-innlegg kommer en pensjonert lege med feilinformasjon om coronaviruset. Innlegget ble mye spredt da en tidligere skuespiller delte det med sine 59.000 følgere..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt