P4 > Nyheter

Sunday, 05 April, 18:19

P4 - 27 Feb 20 kl. 13:42

Karantene i sju fylker

I minst sju av fylkene i Norge er folk i karantene nå på grunn av koronaviruset.
Det melder NRK.
I Oslo er det flest, der er minst 50 personer bedt om å holde seg hjemme til prøvesvarene er klare.
Men også i Nordland, Vestfold og Telemark, Innlandet, Rogaland, Vestland og Trøndelag er folk i karantene etter mistanke om smitte..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, NRK, Oslo, Nordland, Telemark, Trøndelag

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Karantenei , sju, fylker
P4 - 17 Mar 20 kl. 12:15

3.000 sykehusansatte i karantene

Minst 3.000 sykehusansatte i Norge er i karantene. Det opplyser de fem største sykehusene i landet.

NRK - 13 Mar 20 kl. 10:15

Nye pålegg om karantene

Folkehelseinstituttet har fredag oppdatert pålegga for dei som bur i same husstand som personar som er i karantene, skriv Folkehelseinstituttet på heimesidene. Nå skal også alle som bur med personar som har blitt sett i karantene, sjølv i karantene..

P4 - 05 Mar 20 kl. 15:37

13 sykehusansatte i karantene

13 ansatte ved Sørlandet sykehus er satt i karantene etter mistanke om koronasmitte. De ansatte har kommet hjem fra områder med koronasmitte og må være i karantene i 14 dager, opplyser sykehuset til NRK. De forventer at antallet ansatte som må i karantene vil stige..

NRK - 10 Mar 20 kl. 21:14

Ambulanseflypilot i karantene

Ein av pilotane til ambulanseflyselskapet Babcock er sett i karantene etter at ein person i omgangskretsen hans har fått påvist smitte av det nye koronaviruset. Ingen andre pilotar er sette i karantene..

NRK - 27 Feb 20 kl. 09:05

Kvinne i karantene

Ei kvinne i Mo i Rana er satt i karantene i samband med mistanke om koronasmitte, skriv VG. Ho er i karantene i sin eigen heim..

Dagbladet - 12 Mar 20 kl. 17:30

Helseministeren rett i karantene

Kongeparet og flere statsråder i karantene etter de nye reglene. Bent Høie fortalte om de strenge inngrepene rett før han havnet i karantene..

NRK - 13 Mar 20 kl. 10:15

FHI med nye råd

Folkehelseinstituttet har fredag oppdatert råda for dei som bur i samme husstand som personar som er i karantene, skriv dei på heimesidene. Nå skal også alle som bur med personar som har blitt sett i karantene, sjølv i karantene..

NRK - 12 Mar 20 kl. 17:33

Kongeparet i karantene

Kongeparet og flere statsråder er i karantene, etter det NRK får opplyst. Blant annet er omsorgs- og helseminister Bent Høie i karantene..

NRK - 08 Mar 20 kl. 12:54

To håndballag i karantene

To håndballag for unge jenter som hører til i Oslo og Bærum er satt i karantene etter at en av spillerne har fått påvist koronasmitte. – Jeg vil anbefale karantene i én uke på de aller fleste, sier kommuneoverlege Frantz L. Nilsen i Bærum til NRK..

P4 - 12 Mar 20 kl. 16:38

Advarer mot karantene på hytta

Luftambulansen advarer mot karantene på hytta. Personer som kan være smittet av koronaviruset kan i teorien dra på hytta, og ifølge NRK drar flere til fjells nå for å sitte i karantene. Men da kan de ikke forvente å bli henta i følge Luftambulansen.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Umulig å kjøre til og fra Finnmark

Det er nå umulig å kjøre bil til og fra Finnmark. E6 over Kvænangsfjellet er nemlig stengt på grunn av et vogntog som kjørte seg fast under kolonnekjøring. Det vil ta tid å få biler ned av fjellet, og veien må ryddes før kolonnekjøringen kan gjenopptas, opplyser Vegtrafikksentralen..

P4 - 1 time siden

Tre koronadødsfall ved sykehjem i Oslo

Tre beboere med påvist koronasmitte døde ved to ulike sykehjem i Oslo lørdag. Det melder Sykehjemsetaten i en pressemelding nå i ettermiddag. En av beboerne bodde på Nordseterhjemmet, og de to andre på Majorstutunet bo- og behandlingssenter.

P4 - 1 time siden

Paven talte uten publikum

Selv paven går digitalt i disse dager. Palmesøndag er tradisjonelt en dag da paven holder påskens første messe. Men i år talte pave Frans uten publikum på Petersplassen.

P4 - 1 time siden

Smittede bør bruke munnbind

Folkehelseinstituttet har oppdatert sine munnbind-anbefalinger i dag. Nå ber de alle med mistenkt eller bekreftet koronasmitte om å bruke munnbind. Tidligere var anbefalingen at munnbind skulle brukes i møte med primærhelsetjeneste og såkalt prehospital tjeneste.

P4 - 1 time siden

Dødstallet i Storbritannia kan nå 20.000

4.943 personer er nå døde av koronaviruset i Storbritannia. Antallet døde har økt med 621 siste døgnet.

P4 - 2 timer siden

Unntas fra utreiseforbud

Helsepersonell som skal delta i internasjonalt hjelpearbeid, kan nå unntas fra utreiseforbudet. Det har Helse- og omsorgsdepartementet bestemt i dag. Som vi hørte på P4-nyhetene tidligere i dag, har Røde Kors og Leger Uten Grenser bedt om unntak da det nå blir stort behov for helsearbeidere i fattige land der koronasmitten begynner å bre seg..

P4 - 3 timer siden

Vil ha kompetanseheving for flere

Arbeidstakerorganisasjonene Akademikerne og NITO krever at osgå arbeidsledige akademikere skal få rett til kompetanseheving. Før helgen la regjeringen penger på bordet for at permitterte skal gjøres klare til å gå raskt tilbake i jobb etter koronakrisen. Men de som organiserer de høyest utdannede, mener permitterte også må få ta kurs som del av en akademisk grad - inntil 20 studiepoeng.

P4 - 3 timer siden

- Uaktuelt å åpne skoler nå

- Det er uaktuelt for Oslo å åpne skoler og barnehager rett etter påske. Det sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen til Aftenposten. Hun sier det ikke er trygt å åpne ennå, og mener det heller ikke er riktig av praktiske hensyn, fordi folk trenger forutsigbarhet.

P4 - 3 timer siden

WHO: - rapporter om mer vold i hjemmet

Verdens helseorganisasjon, WHO, er bekymret etter rapporter om mer vold i familier etter at virusutbruddet begynte. Her hjemme har politiet sagt at de frykter de ikke klarer å avdekke alle tilfellene av vold i nære relasjoner når folk er i karantene og har hjemmekontor. WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus, sier slike saker har økt i flere land..

P4 - 3 timer siden

Vil ikke sette inn mannskaper i Oslo

Sjef for Sivilforsvaret, Tore Ketil Stårvik, vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har sagt at det er aktuelt for å sørger for at folk følger ikke bryter bestemmelsene om å holde avstand, og å ikke samles i store grupper. Stårvik sier til Forsvarets Forum at de ikke oppfatter situasjonen som kritisk og akutt, og ber Oslo kommune vurdere andre alternativer først..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt