DaBaby:

Kansellerer DaBaby

Festivalen Lollapalooza dropper DaBaby etter homofobiske kommentarer.

FÅR KONSEKVENSER: Under en konsert i Miami kom DaBaby med homofobiske kommentarer. Nå må han takle konsekvensene. Foto: NTB/AFP.
FÅR KONSEKVENSER: Under en konsert i Miami kom DaBaby med homofobiske kommentarer. Nå må han takle konsekvensene. Foto: NTB/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stjerner som Elton John og Dua Lipa har rast mot rapperen DaBaby da han under en opptreden på «Rolling Loud»-musikkfestivalen i Miami ble filmet mens han kom med oppsiktsvekkende kommentarer om homofile og hiv/aids.

Nå har de homofobiske holdningen også fått konsekvenser for rapperens, som egentlig heter Jonathan Lyndale Kirk, arbeid. Storfestivalen Lollapalooza har nå tatt han av sitt program.

- Grunnlagt på kjærlighet

Chicago -festivalen forklarte avgjørelsen på Twitter.

- Lollapalooza ble grunnlagt på mangfold, inkludering, respekt og kjærlighet. Med det i bakhodet, vil DaBaby ikke lenger opptre på Grant Park i kveld, skrev festivalen. DaBaby skulle etter planen opptre 1. august.

Tidligere forrige uke ble DaBaby droppet fra en veldedighetskonsert for Working Families Party, et amerikansk politisk parti som sier at de ønsker frihet og likeverd for alle.

- Vi må holde folk ansvarlige og leve etter våre verdier, og det er derfor det er en endring i vårt utvalg, sa partiet i en pressemelding.

Moteforhandler Boohoo har også avsluttet sin klesavtale med rapperen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.