NRK > Nyheter

Thursday, 20 June, 19:08

NRK - 23 May 19 kl. 20:18

Kan sende fleire til Midtausten

USA vurderer å sende fleire styrkjer til Midtausten, ifølgje forsvarsminister Patrick Shanahan. Det gjer dei for å auke beskyttelsen rundt soldatane som allereie er utstasjonerte i regionen, skriv Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Midtausten, Patrick Shanahan, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan sende, fleire, til, Midtausten
NRK - 10 May 19 kl. 08:54

Amerikanske bombefly i Midtausten

Amerikanske bombefly av typen B-52 er komne til Midtausten i samband med konflikten med Iran. Det kvite huset kunngjorde søndag at dei ville sende eit hangarskip og bombefly ved Persiabukta for å demme opp for «uspesifiserte truslar» frå Iran..

NRK - 10 May 19 kl. 23:54

USA sender krigsskip til Midtausten

USA sender eit krigsskip og eit anti-missilsystem til Midtausten, som følge av truslar frå Iran, skriv ABC News. Bombefly er allereie på plass. Pentagon uttalar at USA ikkje ønskjer ein konflikt, men at dei vil verne om interessene sine i regionen..

NRK - 18 Jan 19 kl. 07:01

Frankrike vil bli i Midtausten

Til trass for USAs tilbaketrekking frå Syria vil Frankrike framleis vere militært til stades i Midtausten, seier landets president Emmanuel Macron. Frankrike har utplassert 1.200 soldatar i Syria i kampen mot terrorgruppa IS..

NRK - 24 May 19 kl. 19:04

Rundt 1500 soldatar til Midtausten

Amerikanske CBS har fått bekrefta at USA sender 1500 nye soldatar til Midtausten. Dei nye styrkane blir sendt ned for å gje styrkane som allereie er der, meir beskyttelse i den konfliktfylte regionen..

NRK - 15 Jan 19 kl. 09:51

Ny karavane på veg mot USA

Eit nytt reisefølge med fleire hundre migrantar har reist frå Honduras, og er på veg mot USA. I fjor haust dro mange tusen migrantar mot landet. Trump vil ikkje ha mellomamerikanarane inn i USA, og har sende fleire tusen ekstra soldater til grensa..

NRK - 15 Jan 19 kl. 09:51

Ny migrantmarsj på veg mot USA

Eit nytt reisefølge med fleire hundre migrantar har reist frå Honduras, og er på veg mot USA. I fjor haust dro mange tusen migrantar mot landet. Trump vil ikkje ha mellomamerikanarane inn i USA, og har sende fleire tusen ekstra soldater til grensa..

NRK - 17 Jan 19 kl. 13:05

Tre til sjukehus etter lekkasje

Tre personar er sende til sjukehus etter røykutvikling ved Noregs største oljeforsyningsbase i Florø. Det var ei blanding av maursyre og nitrat som førte til uhellet torsdag føremiddag. Fleire hundre tilsette er sende heim frå jobb..

NRK - 17 Jan 19 kl. 13:05

Fire til sjukehus etter lekkasje

Fire personar er sende til sjukehus etter røykutvikling ved Noregs største oljeforsyningsbase i Florø. Det var ei blanding av maursyre og nitrat som førte til uhellet torsdag føremiddag. Fleire hundre tilsette er sende heim frå jobb..

NRK - 04 Mar 19 kl. 06:57

Noreg kan trenge fleire tog

Enorm auke i togpassasjerar fører til behov for fleire tog og kanskje nye lokaltog. Ifølgje Aftenposten er det no 10 millionar fleire reisande på NSB sine tog enn for få år sidan. Temaet kjem opp under konferansen Jernbaneforum2019 i Oslo i dag..

NRK - 14 Mar 19 kl. 06:56

Sender fleire bekymringsmeldingar

Tilsette i tannhelsetenesta oppdagar teikn på omsorgssvikt og overgrep hos stadig fleire barn og unge, og sender fleire bekymringsmeldingar til barnevernet. – Dei har fått meir kunnskap om kva dei skal sjå etter, seier forskar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

– Nedskyting kan ha vært en feil

USAs president Donald Trump sier Irans nedskyting av en amerikansk drone kan ha skjedd på grunn av en feil. Uttalelsen kommer etter at Trump tidligere tvitret at Iran har gjort en svært stor tabbe, et halvt døgn etter at Iran skjøt ned en USA-drone..

NRK - nu

Fikk fengselsstraff etter hatytring

Gulating lagmannsrett har dømt en 70 år gammel kvinne til 14 dagers ubetinget fengsel for kommentarer på Facebook om forfatter Sumaya Jirde Ali. I et kommentarfelt under en artikkel i 2017 omtalte kvinnen Ali blant annet som en «korrupt kakerlakk»..

NRK - 15 minutter siden

Vil bringe dronesaken inn for FN

Iran sier landet vil bringe dronehendelsen inn for FN. Landet hevder den amerikanske dronen som ble skutt ned, krenket iransk luftrom. USA gjentar på sin side at dronen var i internasjonalt luftrom da den ble skutt ned av Iran..

NRK - 15 minutter siden

Ulv skutt i Tynset

Med bruk av innleide hunder fra Sverige skjøt jegere en hannulv i Tynset torsdag. Det var gitt skadefellingstillatelse på ulven, skriver Nationen. Den har vært observert i Rendalen, men skal ha vært på vei mot beiteområder i Tynset da den ble felt..

NRK - 30 minutter siden

Tyske politikere drapstruet

Tyske lokalpolitikere forteller om en rekke trusler etter drapet på en innvandringsvennlig politiker. Utenriksminister Heiko Maas ber om bedre beskyttelse..

NRK - 45 minutter siden

Senatet sier nei til våpensalg

Trump-administrasjonen besluttet i mai å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Senatet sier torsdag nei til det. Forslaget ble avvist av Senatet med 53 mot 45 stemmer..

NRK - 45 minutter siden

Tiltaltes far: – Vi var bekymret

17-åringen forandret seg i tiden før drapet, forklarte tiltaltes far. Foreldrene sier de prøvde å få hjelp av kommunen. – Vi var veldig bekymret for det sosiale, sa faren da han inntok vitneboksen torsdag ettermiddag..

NRK - 1 time siden

Jubeldag for Norwegian på børsen

Norwegian gikk opp nesten 10 prosent og ble vinneren blant de mest omsatte selskapene på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs økte 0,6 prosent til 870,51 poeng i torsdagens handel..

NRK - 1 time siden

Bolton reiser til Israel

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton reiser til Israel for å diskutere sikkerhetssituasjonen i regionen, opplyser Det hvite hus. Reisen skjer mens spenningsnivået i regionen er svært høyt etter at Iran skjøt ned en amerikansk drone i natt..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt