NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 07:52

NRK - 29 jan. 21 kl. 06:20

Kan mangle arbeidskraft i 2035

Folk må regne med å bytte jobb oftere og lære hele livet. Flere kan bli stående varig utenfor arbeidsmarkedet. Det viser en ny analyse fra Nav om arbeidsmarkedet 15 år frem i tid. Da kan Norge særlig mangle arbeidskraft innen yrkesfag og helsefag..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Nav, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan mangle, arbeidskrafti , 2035
NRK - 25 mars 21 kl. 21:52

MDG vil kutte 95 prosent innen 2035

MDGs landsmøte går inn for et nytt mål om å kutte utslippene av klimagasser med 95 prosent innen 2035. Det nye utslippsmålet ble vedtatt da landsmøtet torsdag kveld vedtok partiets hovedsatsinger i partiprogrammet for neste periode..

E24 - 21 timer siden

BBC: Boris Johnson vil kutte CO₂-utslippene med 78 prosent innen 2035

Den britiske regjeringen setter seg svært ambisiøse klimamål, ifølge BBC. Boris Johnson ventes å kunngjøre klimakutt på 78 prosent innen 2035..

NRK - 07 mars 21 kl. 05:44

Bødnene ber Nav om arbeidskraft

Norges Bondelag vil samarbeide med Nav for å bedre rekrutteringen av norske sesongarbeidere. Etter at grensene stengte sliter bøndene sliter med å skaffe kompetent utenlandsk arbeidskraft, skriver Nationen..

NRK - 07 mars 21 kl. 05:44

Bøndene ber Nav om arbeidskraft

Norges Bondelag vil samarbeide med Nav for å bedre rekrutteringen av norske sesongarbeidere. Etter at grensene stengte sliter bøndene med å skaffe kompetent utenlandsk arbeidskraft, skriver Nationen..

NRK - 13 april 21 kl. 13:09

Åpner for utenlandsk arbeidskraft

Næringsminister Iselin Nybø åpner for at Norge kan slippe inn mer utenlandsk arbeidskraft. Hun vil blant annet at flere bedriftsledere, forskere, idrettsutøvere og skuespillere skal få innreise til Norge..

Klartale - 29 jan. 21 kl. 15:35

Her er yrker som kan være smart å velge

Hvordan blir jobblivet fram mot 2035? Nav har analysert..

E24 - 18 feb. 21 kl. 06:34

Her står jobbene i kø for Jakob Mandt de andre lærlingene

– Det er en falitterklæring at norsk industri i så høy grad hviler på østeuropeiske pendlere, mener Rødts Mimir Kristjánsson. Mangelen på fagarbeidere er alarmerende. – Vi har visst i lang tid – lenge før koronapandemien – at vi trenger flere fagarbeidere og ungdommer som velger yrkesfag, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen til Aftenbladet.

Aftenposten - 30 mars 21 kl. 20:07

2023. 2025. 2027. 2030. 2035. Ingen andre partier har like mange datofestede mål som MDG

Ingen import av fossile personbiler etter 2023. Dobbelt så mange syklende fra 2025..

NRK - 22 timer siden

BBC: Boris vil kutte utslipp

Den britiske regjeringen setter seg svært ambisiøse klimamål, ifølge BBC. Statsminister Boris Johnson ventes å kunngjøre klimakutt på 78 prosent innen 2035. Det erfarer kanalen..

Aftenposten - 22 timer siden

BBC: Boris Johnson vil kutte CO2-utslippene med 78 prosent innen 2035

Den britiske regjeringen setter seg svært ambisiøse klimamål, ifølge BBC..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politisk kvarter

NRK - 15 minutter siden

Johnson glad for superliga-kollaps

Den britiske statsministeren Boris Johnson er glad for avgjerda om at dei engelske klubbane ikkje vil vera med i den nye superligaen likevel. Etter kraftig kritikk frå dei fleste fotballinteresserte trekte klubbane seg ut av prosjektet i går kveld..

NRK - 30 minutter siden

Få søkarar til distriktsjobbar

Næringsdepartementet gjorde det mogleg å søka på departementsjobb, sjølv om ein bur langt frå Oslo. Likevel var 8 av 10 søkarar frå Oslo eller Viken..

NRK - 1 time siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 1 time siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 1 time siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 1 time siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 2 timer siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt