P4 > Nyheter

Fredag, 25 September, 04:56

P4 - 14 aug. 19 kl. 17:50

Kan ha forsøkt å avverge moskéangrep

17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen kan ha forsøkt avverge stebrorens terrorangrep på Al-Noor Islamic Centre i Bærum like før hun ble drept.
Det er en av hypotesene politiet nå jobber ut fra.
Politiet mener 21 år gamle Philip Manshaus drepte stesøsteren kort tid før han gikk til angrep på moskeen.
50 etterforskere jobber med å kartlegge Manshaus bevegelser og handlinger.
Han har foreløpig ikke ønsket å forklare seg til politiet..
Les mer på P4


Les mer om:
Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, Al-Noor Islamic Centre, Bærum, Philip Manshaus, Manshaus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan ha forsøktå , avverge, moskéangrep
P4 - 12 okt. 19 kl. 18:53

Flere drept i moskéangrep

Minst 16 personer er drept i et angrep mot en moské i Burkina Faso. To personer er også kritisk skadd etter at en gruppe væpnede menn angrep moskeen. Området har vært rammet av flere angrep av islamistiske grupper..

NRK - 22 aug. 19 kl. 16:56

Kronprinsen besøkte moskéen i Bærum

Torsdag besøkte kronprins Haakon Al-Noor Islamic Center i Bærum etter angrepet mot moskéen. Han ble tatt i mot av medlemmer i moskéen og ledelsen. – Det gjør veldig inntrykk å være her.

P4 - 27 nov. 19 kl. 06:15

Vurderer terrorøvelse i moské

Politiet vurderer nå en egen terrorøvelse i en moské. I al-Noor-moskeen i Bærum har oppmøtet på fredagsbønnen falt dramatisk etter terrorangrepet i august, skriver Vårt Land. Flere moskeer har innført sikkerhetstiltak etter angrepet, men fortsatt er mange redde, opplyser al-Noor-moskeen.

NRK - 12 okt. 19 kl. 18:34

Mange drept i moskéangrep

Minst 16 mennesker er drept i et angrep mot en moské i Burkina Faso Vest-Afrika. En gruppe væpnede menn angrep fredag kveld den store moskeen i byen Salmossi. Ytterligere to personer ble kritisk såret, opplyser lokale sikkerhetskilder lørdag..

NRK - 08 jan. 20 kl. 15:44

Moské betaler begravelser

Bergen moské vil dekke alle utgifter i forbindelse med begravelsen for moren og hennes tre døtre som omkom etter brannen i Ytrebygda, skriver BT. Moskéen har leid Haukelandshallen for å få plass til alle som ønsker å delta i begravelsesbønnen..

NRK - 08 jan. 20 kl. 15:44

Moské betaler begravelsen

Bergen moské vil dekke alle utgifter i forbindelse med begravelsen for moren og hennes tre døtre som omkom etter brannen i Ytrebygda, skriver BT. Moskéen har leid Haukelandshallen for å få plass til alle som ønsker å delta i begravelsesbønnen..

VG - 19 juli 20 kl. 16:16

Gjør om verdenskjent museum til moské: - Vi trenger ikke flere moskéer i Istanbul

ISTANBUL (VG) Det verdenskjente bygget Hagia Sofia er nå stengt, og området rundt voktes av politiet. Fredag har President Recep Tayyip Erdogan lovet at den første muslimske bønnesamlingen skal finne sted i moskéen. Det splitter ikke bare landet, men også en hel verden..

Aftenposten - 12 okt. 19 kl. 19:02

Mange drept i moskéangrep i Burkina Faso

Minst 16 mennesker er drept i et angrep mot en moské i Burkina Faso Vest-Afrika..

NRK - 28 okt. 19 kl. 20:41

Macron fordømmer moskéangrep

President Emmanuel Macron fordømmer det han beskriver som et avskyelig angrep mot en moské i Bayonne sørvest i Frankrike. To menn i 70-åra ble såret da en 84-åring, som tidligere har vært kandidat for Nasjonal Front, åpnet ild og prøvde å tenne på..

NRK - 28 okt. 19 kl. 18:09

Alvorlig såret i moské-angrep

To menn på 74 og 78 år er alvorlig såret etter at en mann avfyrte fire skudd mot en moské i Bayonne i Frankrike. De to overrasket gjerningsmannen da han forsøkte å sette fyr på døren til moskeen. Gjerningsmannen er pågrepet, opplyser politiet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Kardinal i Vatikanet trekker seg

En av topp-kardinalene i Vatikanet har trukket seg uten å oppgi noen årsak. Avgangen beskrives som uventet. I en kort uttalelse fra Vatikanet står det at pave Frans har godtatt at en av de viktigste kardinalene nå trekker seg.

P4 - 6 timer siden

100 i karantene etter utbrudd på buss

100 personer er nå i karantene i flere kommuner etter smitteutbruddet blant pensjonistfølget som var på busstur i Sør-Norge. Turfølget hadde tretten lengre stopp på den seks dager lange bussturen. Fire tilfeller av koronasmitte er registrert som kan spores tilbake til bussen skriver VG.

P4 - 5 timer siden

49 i karantene ved skole i Bergen

49 personer er satt i karantene ved en videregående skole i Bergen etter at en elev har fått koronaviruset. Elevene skal ha fått en melding fra rektor om dette i kveld, skriver Bergens Tidende..

P4 - 6 timer siden

Ap vil stramme inn for privatskolene

Arbeiderpartiet varsler flere innstramminger for privatskolene. I morgen legger partiet frem sitt nye programforslag før neste stortingsvalg. Jonas Gahr Støre sier til VG at han vil inføre en lokal vetorett slik at kommuner og fylkeskommuner selv kan styre omfanget av private skoler.

P4 - 6 timer siden

1 av 10 sliter med å betale regninger

En av ti nordmenn sliter med å betale regningene. Det viser en undersøkelse fra Oslo Met. 270.

P4 - 6 timer siden

Pris for beste nordiske dokumentarfilm

Dokumentarfilmen "Kunstneren og tyven" vant prisen for beste dokuementarfilm på Nordisk Panorama i Malmõ. «Kunstneren og tyven» hadde kinopremiere i Norge den 18. september.

P4 - 7 timer siden

Tre måneder uten korona på sykehjem i Oslo

Sykehjemmene i Oslo ble hardt rammet i starten av pandemien i Norge. Men nå er det ikke påvist ett nytt tilfelle de siste tre månedene skrive NRK. Samtidig har smitten blomstret opp i resten av byen.

P4 - 7 timer siden

Mann siktet for å ha svindlet eldre kvinner

En 26 år gammel mann er siktet for å ha svindlet til seg hundretusenvis av kroner fra 17 eldre kvinner. Nå sitter mannen varetektsfengslet Bergen. I følge Bergensavisen ble mannen pågrepet i Polen, siktet for 23 tilfeller av grovt bedrageri..

P4 - 7 timer siden

Værste smittedag i Frankrike

Antallet koronasmittede i Frankrike har i dag vært det høyeste registrerte siden pandemien startet. 16.096 personer har på et døgn fått påvist smitten og 52 personer er døde.

P4 - 7 timer siden

Ap vil satse på eldre

Arbeiderpartiet vil styrke det helhetlige tilbudet i eldreomsorgen Det kommer frem i partiets programforslag som legges frem i morgen, i følge Nettavisen som har fått tilgang til deler av den. Ap vil blant annet sikre kompetanse på mat og ernæring ved norske sykehjem, sørge for tilstrekkelig med sykehjemsplasser og heldøgns omsorgsplasser for de som trenger det..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt