P4 > Nyheter

Monday, 27 January, 03:24

P4 - 14 Aug 19 kl. 17:50

Kan ha forsøkt å avverge moskéangrep

17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen kan ha forsøkt avverge stebrorens terrorangrep på Al-Noor Islamic Centre i Bærum like før hun ble drept.
Det er en av hypotesene politiet nå jobber ut fra.
Politiet mener 21 år gamle Philip Manshaus drepte stesøsteren kort tid før han gikk til angrep på moskeen.
50 etterforskere jobber med å kartlegge Manshaus bevegelser og handlinger.
Han har foreløpig ikke ønsket å forklare seg til politiet..
Les mer på P4


Les mer om:
Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, Al-Noor Islamic Centre, Bærum, Philip Manshaus, Manshaus

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Kan ha forsøktå , avverge, moskéangrep
NRK - 28 Oct 19 kl. 18:09

Alvorlig såret i moské-angrep

To menn på 74 og 78 år er alvorlig såret etter at en mann avfyrte fire skudd mot en moské i Bayonne i Frankrike. De to overrasket gjerningsmannen da han forsøkte å sette fyr på døren til moskeen. Gjerningsmannen er pågrepet, opplyser politiet..

P4 - 12 Oct 19 kl. 18:53

Flere drept i moskéangrep

Minst 16 personer er drept i et angrep mot en moské i Burkina Faso. To personer er også kritisk skadd etter at en gruppe væpnede menn angrep moskeen. Området har vært rammet av flere angrep av islamistiske grupper..

NRK - 12 Oct 19 kl. 18:34

Mange drept i moskéangrep

Minst 16 mennesker er drept i et angrep mot en moské i Burkina Faso Vest-Afrika. En gruppe væpnede menn angrep fredag kveld den store moskeen i byen Salmossi. Ytterligere to personer ble kritisk såret, opplyser lokale sikkerhetskilder lørdag..

NRK - 22 Aug 19 kl. 16:56

Kronprinsen besøkte moskéen i Bærum

Torsdag besøkte kronprins Haakon Al-Noor Islamic Center i Bærum etter angrepet mot moskéen. Han ble tatt i mot av medlemmer i moskéen og ledelsen. – Det gjør veldig inntrykk å være her.

P4 - 28 Oct 19 kl. 22:05

Fordømmer moskéangrep

Frankrikes president Emmanuel Macron fordømmer angrepet mot en moské i Bayonne sørvest i Frankrike i dag. To menn i 70- og 80-årene ble såret da en antatt høyreekstremist begynte å skyte og forsøkte å tenne på moskeen. Macron omtaler angrepet som avskyelig, og sier Frankrike aldri kommer til å tolerere hat.

NRK - 28 Oct 19 kl. 20:41

Macron fordømmer moskéangrep

President Emmanuel Macron fordømmer det han beskriver som et avskyelig angrep mot en moské i Bayonne sørvest i Frankrike. To menn i 70-åra ble såret da en 84-åring, som tidligere har vært kandidat for Nasjonal Front, åpnet ild og prøvde å tenne på..

Aftenposten - 12 Oct 19 kl. 19:02

Mange drept i moskéangrep i Burkina Faso

Minst 16 mennesker er drept i et angrep mot en moské i Burkina Faso Vest-Afrika..

NRK - 19 Nov 19 kl. 20:39

Cyberangrep mot skatteetaten

I Skatteetatens sikkerhetsavdeling i Grimstad, jobbes det for å avverge forsøkene på å trenge inn i datasystemene. Hackere fra stater som Russland, USA, Kina og Iran forsøk å få tilgang til informasjon om nordmenns økonomiske forhold..

Aftenposten - 28 Oct 19 kl. 17:01

84 år gammel høyreekstremist angrep fransk moské

To menn i 70-årene er alvorlig såret etter at en høyreekstrem 84-åring avfyrte flere skudd mot en moské i Bayonne i Frankrike..

NRK - 28 Oct 19 kl. 19:55

Moskéangriper var NF-kandidat

Den 84 år gamle mannen som angrep en moské og skjøt to andre menn i Bayonne i Frankrike mandag, er kjent som høyreekstremist, melder AFP. Han var i 2015 kandidat for Le Pens høyreparti Nasjonal Front i lokalvalget..

Fler nyheter fra P4

P4 - 4 timer siden

To mulige corona-tilfeller i Sverige

Corona-viruset kan ha kommet til Sverige. To personer i Malmö er nå innlagt og isolert på sykehus og sjekkes for smitte, skriver Sydsvenskan. Svenske helsemyndigheter forventer å få svar på prøvene i morgen.

P4 - 4 timer siden

Tre raketter traff ambassade

Den amerikanske ambassaden i Iraks hovedstad Bagdad ble truffet av tre raketter i kveld. Ingen skal være drept eller såret i angrepet. Området ambassaden ligger i har blitt utsatt for en rekke angrep etter USAs likvidering av den iranske generalen Qasem Soleimani.

P4 - 6 timer siden

Kobe Bryant omkom i helikopterulykke

Basketballegenden Kobe Bryant har omkommet i en helikopterulykke i Los Angeles sammen med fire andre personer. Det melder flere amerikanske medier. Reisefølget og Bryant var på en tur i hans privat helikopter da det krasjet og begynte å brenne.

P4 - 7 timer siden

Vil forby inkassoselskaper fete gebyrer

Snart kan det bli slutt på dyre gebyrer ved ubetalte bompenger, telefon- eller legeregninger. I forslaget til ny inkassolov som legges frem i morgen, er det en rekke tiltak som vil strupe inkassoselskapenes evne til å kreve innbetaling. Spesielt gjelder dette ved innkreving av småbeløp.

P4 - 7 timer siden

Sykehus-avgjørelse faller i morgen

I morgen blir det klart hvor hovedsykehus på Helgeland skal ligge. Helseminister Bent Høie skal da avsløre om det enten blir i Mo i Rana eller Sandnessjøen. Striden om sykehusplasseringen har vært betent, fordi mange kommuner på Helgeland har i dag svært lang reisevei.

P4 - 7 timer siden

Håper å finne flere overlevende

Letemannskap i Tyrkia har fortsatt håp om å finne overlevende etter jordskjelvet som rammet landet fredag. Minst 36 personer omkom, mens rundt 1600 ble skadet, over 100 av dem er fortsatt innlagt på sykehus. Skjelvet hadde en styrke på 6,8, og kunne merkes i flere av Tyrkias naboland..

P4 - 8 timer siden

Mange drept i bilbombe i Syria

I Syria har minst åtte personer omkommet i et dødelig angrep etter at en lastebil eksploderte ved en bensinstasjon i dag. 24 personer ble også skadet i hendelsen som skjedde i Aleppo-provinsen nord i landet. Eksplosjonen skal ha vært svært kraftig og påført nærliggende bygninger store skader.

P4 - 8 timer siden

Nytt angrep nær amerikansk ambassade

I Iraks hovedstad Bagdad traff fem raketter et område like ved den amerikanske ambassaden i kveld. Det er uklart om noen ble skadet eller drept i angrepet. Ambassaden har de siste ukene blitt utsatt for en rekke rakettangrep.

P4 - 8 timer siden

Vannbrudd over i Bergen

De mange som ble rammet av et omfattende vannbrudd i Bergen i kveld har nå fått vannet tilbake. Området so Dolvik, Kokstad, Grimstad og Sandsli ble berørt. Rundt 100 personer på Søreide har fortsatt ikke vann i springen, og vil bli besørget av en vanntank inntil problemet er løst..

P4 - 9 timer siden

Spania vant håndball-EM

Spania vant EM-finalen i håndball, 22-20 over Kroatia i Stockholm i kveld. Det ble en svært tett duell der nasjonene byttet på å være i føringen, men til slutt var det spanjolene som holdt hodet kaldest. Med seieren er nå Spania klare for OL i Tokyo i sommer.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt