Sverige:

Jakter spor etter drap på jente (12)

Ingen er mistenkt for drapet på den tolv år gamle jenta i Stockholm. Nå jakter politiet på svar.

SKUTT: Ei jente på tolv år ble skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka, sør for Stockholm. Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
SKUTT: Ei jente på tolv år ble skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka, sør for Stockholm. Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tolv år gamle jenta ble skutt og drept utenfor en bensinstasjon i Botkyrka i Stockholm i Sverige natt til søndag.

Ifølge svenske medier skal hun ha blitt skutt fra en bil, i en såkalt «drive-by»-skyting. Politiet rykket ut klokka 03.27 etter flere meldinger om smell. På stedet fant de jenta skutt. Hun ble fraktet til sykehus, men døde av skadene hun ble påført.

Ingen er pågrepet for drapet, og det pågår en storstilt jakt etter gjerningspersonene. Politiet har hentet inn flere til avhør og det er sikret spor fra åstedet.

- Det finnes også kameraer som er interessante, så det vil være bildemateriale som vi vil analysere, sier Carolina Paasikivi, områdesjef i Stockholm-politiet, til TT.

En bensinstasjon, en McDonalds restaurant og et Pizza Hut-lokale er sperret av. Ifølge SVTs kilder gikk jenta tur med hunden da hun ble drept.

- Skyting fra flere hold

Kilder til Expressen hevder skuddene var ment å treffe to personer tilknyttet et kriminelt nettverk. Avisa skriver at en hvit Audi kjørte inn til Shell-stasjonen og avfyrte skudd. Det skal også ha vært skyting fra et annet sted, etter at Audien kjørte av gårde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.