NRK > Nyheter

Tuesday, 15 October, 08:40

NRK - 09 Jul 19 kl. 19:45

Isprodusent vil kutte plast

Hennig-Olsen iskremfabrikk i Kristiansand har det siste året kuttet plastforbruket med 62 tonn. I tillegg jobbes det mot at all emballasje skal bli resirkulerbar..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
olsen, Kristiansand

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Isprodusent, vil, kutte, plast
P4 - 16 Aug 19 kl. 05:56

Brenner 2000 tonn plast

Mer enn 2000 tonn med plast fra landbruket blir brent eller kastet hvert år. Selv om landbruket er blant de beste i landet til å resirkulere plast, blir plast tilsvarende 100 millioner bæreposer ikke levert til gjenvinning. I fjor ble det solgt i underkant av 13.

NRK - 05 May 19 kl. 10:57

Meny fjerner engangsbestikk i plast

Også Meny kutter ut bestikk, sugerør og tallerkener i plast i sine butikker. – Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknikprodukter, og erstatter med bedre alternativer, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i Meny..

Aftenposten - 01 Apr 19 kl. 22:46

Hval funnet død med 22 kilo plast i magen

Verdens naturfond (WWF) advarer om mengden av plast i Middelhavet etter at en åtte meter lang spermhval ble funnet død på Sardinia med 22 kilo plast i magen..

NRK - 03 Aug 19 kl. 01:32

Flyplass slutter med plastflasker

Fra og med 20 august må butikker og serveringssteder ved den internasjonale flyplassen i San Francisco i USA slutte å selge vannflasker i plast. Målet er å kutte ned på mengden søppel de reisende legger igjen etter seg, skriver The Guardian..

Hegnar.no - 04 Aug 19 kl. 07:48

Vil bygge Norges første gjenvinningsanlegg for plast

Samtidig som energiselskapet Fortum planlegger et gjenvinningsanlegg for plast på Østlandet, går politikere i hovedstaden inn for å etablere det samme..

Dagbladet - 19 Mar 19 kl. 04:59

Fant 40 kilo plast i død hval

- Dette er det største funnet vi har gjort av plast i en hval. Det er kvalmende, uttaler D'Bone Collector Museum etter oppsiktsvekkende funn..

Hegnar.no - 01 Jun 19 kl. 15:13

Tanzania forbyr bæreposer av plast

Tanzania har innført totalforbud mot bæreposer av plast og varsler solide bøter for dem som fortsetter å produsere og bruke dem. .

P4 - 16 Sep 19 kl. 12:27

Plast i havet bekymrer nordmenn mest

Nesten ni av ti nordmenn er bekymret for plast i havet. Det viser en undersøkelse om Universitetet i Bergen har gjennomført, skriver VG. 87 prosent av de spurte svarer at de i svært stor grad eller i stor grad er bekymret for plast i havet.

Dagbladet - 13 Mar 19 kl. 09:27

Nullvisjon for plast i havet

Med våren kommer plastsøppelet til syne. Plast utgjør 80 prosent av alt avfall som havner i havet. Det brytes langsomt ned og fraktes over landegrensene.

Aftenposten - 03 Aug 19 kl. 16:15

Norsk plast sendes til Tyskland. Nå lover Oslo-politikere gjenvinningsanlegg på Østlandet.

Fortum planlegger Nordens største gjenvinningsanlegg for plast ved E18. Det kan bli på størrelse med Ullevaal stadion..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sju mistenkt for seksualforbrytelse

Sju personer er pågrepet i Hønefoss etter mistanke om seksualforbrytelse. Det bekrefter operasjonsleder Marius Knudsen i Sør-Øst politidistrikt overfor Dagbladet..

NRK - 30 minutter siden

Oppkjøpsfond forsøker å kjøpe Ving

Oppkjøpsfondet Triton gjør et nytt forsøk på å kjøpe den nordiske reiseoperatøren Ving etter at eier Thomas Cook gikk konkurs, ifølge Sky News' kilder. – Vi har ingen kommentarer til hvem som vil kjøpe Ving ennå, opplyser Ving til nyhetsbyrået TT..

NRK - 30 minutter siden

Får økt støtte for frivillig retur

Fram til nyttår vil regjeringen gi marokkanere som reiser frivillig tilbake til Marokko få 2.000 euro – rundt 21.000 kroner i ekstra støtte.

NRK - 45 minutter siden

Mener fergeselskapene bryter loven

Forbrukertilsynet mener fergeselskapene bryter Markedsføringsloven når passasjerene ikke får kvittering med pris på fergeturen når de bruker Autopass. Tilsynet opplyser at de er i dialog med flere av fergeselskapene om saken..

NRK - 1 time siden

Flere metoo-saker i Forsvaret

Flere soldater og offiserer i Forsvaret blir refset for seksuelle krenkelser og trakassering. I fjor ble ni soldater og offiserer refset «seksuelle handlinger uten samtykke, skriver Aftenposten. Det er flere saker enn de tre siste årene til sammen..

NRK - 1 time siden

Valglokalene har åpnet i Mosambik

Valglokalene har åpnet i Mosambik. Stemningen er spent og den skjøre freden i det østafrikanske landet er satt på prøve. Landets mangeårige president Filipe Nyusi stemte da valglokalene åpnet.

NRK - 1 time siden

Se Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Varsler flere kontroller av byråden

Kontrollutvalgslederen i Oslo kommune vil rette søkelyset mot hvordan byråd Lan Marie Berg (MDG) har styrt alle sine etater. Nå vil Arbeidstilsynet også undersøke bruddene i de andre etatene til byråd Berg, som nå teller over 15.000..

NRK - 1 time siden

Spiser mindre middag fra hermetikk

Salget av middagsmat på boks går ned. Siden 2008 har omsetningen av hermetiske middagsretter falt nesten 30 prosent, melder Godt.no.

NRK - 2 timer siden

13 politifolk drept i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag. Det melder nyhetsbyrået AP via NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt