NRK > Nyheter

Saturday, 22 February, 20:16

NRK - 09 Jul 19 kl. 19:45

Isprodusent vil kutte plast

Hennig-Olsen iskremfabrikk i Kristiansand har det siste året kuttet plastforbruket med 62 tonn. I tillegg jobbes det mot at all emballasje skal bli resirkulerbar..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
olsen, Kristiansand

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Isprodusent, vil, kutte, plast
P4 - 27 Nov 19 kl. 18:18

Fant plast i dødt rådyr

Nok en gang er det funnet store mengder plast i magen på et dødt dyr. Denne gangen er det rådyr i en nasjonalpark i Thailand som hadde sju kilo plast i magen da det ble funnet dødt på bakken, melder Sky News. Det ble funnet et plast-tau, gummihansker, kaffe, plastposer og undertøy i magen på det ti år gamle dyret..

P4 - 16 Aug 19 kl. 05:56

Brenner 2000 tonn plast

Mer enn 2000 tonn med plast fra landbruket blir brent eller kastet hvert år. Selv om landbruket er blant de beste i landet til å resirkulere plast, blir plast tilsvarende 100 millioner bæreposer ikke levert til gjenvinning. I fjor ble det solgt i underkant av 13.

NRK - 05 May 19 kl. 10:57

Meny fjerner engangsbestikk i plast

Også Meny kutter ut bestikk, sugerør og tallerkener i plast i sine butikker. – Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknikprodukter, og erstatter med bedre alternativer, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i Meny..

Aftenposten - 01 Apr 19 kl. 22:46

Hval funnet død med 22 kilo plast i magen

Verdens naturfond (WWF) advarer om mengden av plast i Middelhavet etter at en åtte meter lang spermhval ble funnet død på Sardinia med 22 kilo plast i magen..

NRK - 03 Aug 19 kl. 01:32

Flyplass slutter med plastflasker

Fra og med 20 august må butikker og serveringssteder ved den internasjonale flyplassen i San Francisco i USA slutte å selge vannflasker i plast. Målet er å kutte ned på mengden søppel de reisende legger igjen etter seg, skriver The Guardian..

Klartale - 18 Feb 20 kl. 09:40

Flere kilde-sorterer plast

Flere av oss kilde-sorterer plast. Mer enn 8 av 10 sier de sorterte plast-søpla si i januar..

Hegnar.no - 04 Aug 19 kl. 07:48

Vil bygge Norges første gjenvinningsanlegg for plast

Samtidig som energiselskapet Fortum planlegger et gjenvinningsanlegg for plast på Østlandet, går politikere i hovedstaden inn for å etablere det samme..

Dagbladet - 19 Mar 19 kl. 04:59

Fant 40 kilo plast i død hval

- Dette er det største funnet vi har gjort av plast i en hval. Det er kvalmende, uttaler D'Bone Collector Museum etter oppsiktsvekkende funn..

Aftenposten - 04 Feb 20 kl. 17:40

Rop ikke ulv om plast | Halvor Hegtun

Det kan bli årets pinligste boikott. Hvalfangere, jegere og Sp-politikere sier nei til å støtte TV-aksjonen mot plast i havet..

Dagbladet - 27 Dec 19 kl. 06:00

Du grønne glitrende kjole, farvel!

60 prosent av klærne våre har plast i seg; polyester, elastan, polyamid, akryl, nylon, spandex og så videre. Alt laget av plast. Som er laget av olje.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fortsatt strømløst hos noen

Litt før klokka 20.00 lørdag kveld, er vel 280 husstander uten strøm i Innlandet etter uværet. Mest feilretting har det vært i Eidskog og Kongsvinger.

NRK - 15 minutter siden

Kjendiser støttet Assange

Musikere og kunstnere var blant hundrevis av demonstranter i London som støttet WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Mandag avgjør britisk rett om han utleveres til USA, der han er siktet for spionasje. Også menneskerettighetsgrupper støtter ham..

NRK - 15 minutter siden

Naboer til brann må lukke vinduer

En person er sendt til legevakt for kontroll i forbindelse med brannen i et bolighus i Halden sentrum i kveld. Det er fortsatt mye røyk fra bygningen, og beboere i område Rødsfjellet må lukke vinduene, oppfordrer politiet..

NRK - 30 minutter siden

Hundrevis kommer seg ikke hjem

Flere hundre nordmenn på vinterferie kommer ikke hjem i kveld fordi alle fly fra Gran Canaria er innstilt. Dette gjelder ruter til Oslo, Kristiansand, Ålesund, Bergen og Stavanger. Spanske luftfartsmyndigheter har delt en film som viser dårlig sikt..

NRK - 45 minutter siden

Bolighus brenner i Halden

Brannvesenet har startet slukking av en boligbrann i Halden i Østfold. Det skal brenne i en firemannsbolig..

NRK - 45 minutter siden

Sanders favoritt i Nevada

Bernie Sanders leder på målingene før velgerne i Nevada skal stemme på Demokratenes presidentkandidat i kveld og i natt, norsk tid. 75.000 velgere har forhåndsstemt, over halvparten førstegangsvelgere.

NRK - 1 time siden

Berre to vegar mellom aust og vest

Skal du over fjellet i Sør Noreg er E16 over Filefjell og riksveg 52 over Hemsedalsfjellet dei einaste to alternativa. Her er det kolonnekøyring. Riksveg 7 er stengt på to stader, og Eidfjord i Hardanger er isolert i alle fall til i morgon..

NRK - 1 time siden

Vet ikke når flyplassen åpner

Det er usikkert når flyplassen på Gran Canaria åpnes for trafikk igjen. Fem fly på vei dit har landet på andre øyer, får NRK opplyst. Ansatte sier flyplassen aldri før har vært stengt på grunn av sandstorm, men at dette er den sterkeste på mange år..

NRK - 1 time siden

- Kommer seg ikke hjem i kveld

Norwegian arbeider for å finne løsninger for passasjerene som rammes når flyplassen på Gran Canaria er stengt. – Passasjerene kommer ikke til å komme seg hjem i kveld, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian..

NRK - 1 time siden

Nordmenn sandfaste på Kanariøyene

Flyplassen ved Las Palmas på Kanariøyene er stengt på grunn av sandstorm. Tre passasjerfly som skulle til Oslo er forsinket. Varm vind, en såkalt calima, har ført med seg så mye sand at sikten er for dårlig til å lande og lette..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt