NRK > Nyheter

Tuesday, 07 April, 11:15

NRK - 29 Feb 20 kl. 09:03

Island vurderer å endre navneloven

Island vurderer å endre navneloven slik at det ikke lenger skal være forbudt å ta slektsnavn. Justisministeren foreslår å skrote skrote kravet om at fornavn må bøyes i kasus, og at navn må følge islandsk rettskrivning, melder Språktidningen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Språktidningen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Island, vurdererå , endre, navneloven
VG - 29 Feb 20 kl. 09:14

Island vurderer å endre navneloven

Island vurderer å endre navneloven slik at det ikke lenger skal være forbudt å ta slektsnavn..

P4 - 04 Apr 20 kl. 07:45

WHO vurderer å endre råd

Verdens helseorganisasjon, WHO; vurderer å endre råd om bruk av munnbind. Hittil at de ikke anbefalt vanlige folk å bruke dette for å hindre smitte, men de kan være i ferd med å lage nye retningslinjer, sier en WHO-rådgiver til avisen The Guardian. Han sier de mest avanserete munnbindene skal brukes av helsearbeidere, mens det kan bli aktuelt å anebfale enklere masker til bruk for andre..

P4 - 07 Mar 20 kl. 07:08

Innfører unntakstilstand

Island innfører unntakstilstand på grunn av koronaviruset. I går ble det registrert seks nye tilfeller og dermed er det totale antallet smittede nådd 43. To av dem ble smittet på Island, mens de andre kan spores tilbake til utlandet.

NRK - 24 Mar 20 kl. 11:36

Første dødsfall på Island

En 60 år gammel kvinne er bekreftet død av covid-19 på Island. Det er det første dødsfallet som offisielt knyttes til pandemien. Rikshospitalet på Island opplyser at kvinnen også hadde en underliggende kronisk sykdom..

NRK - 02 Jan 20 kl. 14:44

Fikk ikke kalle sønnen Lucifer

Et foreldrepar i Uppsala som ville døpe sin sønn Lucifer, har fått tvert nei fra svenske myndigheter. Flere personer i Sverige heter Lucifer, men navneloven ble endret i 2017 og er nå mer restriktiv enn tidligere, skriver Upsala Nya Tidning..

E24 - 07 Mar 20 kl. 09:39

Unntakstilstand på Island på grunn av koronaviruset

Island innfører unntakstilstand etter at det for første gang er meldt om personer som er smittet av koronaviruset på Island..

VG - 14 Nov 19 kl. 20:11

Tyrkia til EM – Island får trolig en ny sjanse

(Island – Tyrkia 0–0) Foran øynene på president Recep Erdoğan ble Tyrkia klare for EM i fotball etter uavgjort i den siste kampen mot Island..

NRK - 07 Mar 20 kl. 00:56

Island innfører unntakstilstand

Island innfører unntakstilstand etter at det for første gang er meldt om personer som er smittet av koronaviruset på Island. Det ble meldt om seks nye tilfeller fredag, slik at det totale antall smittede er kommet opp i 43..

NRK - 06 Nov 19 kl. 00:14

SV vil endre navn på Mattilsynet

For dårlig oppfølging fra Mattilsynet har ført til langvarig dyrelidelse, mener Riksrevisjonen. Nå vil SV endre dyrevelferdspolitikken, og endre navnet til Mat- og dyretilsynet..

P4 - 06 Mar 20 kl. 09:53

Vurderer reiseråd fortløpende

Utenriksdepartementet vurderer fortløpende om de skal endre reiserådene på grunn av koronaviruset. Dansk UD endret i går sine reiseråd, og ber danskene være ekstra forsiktige når de reiser til Tyskland, Spania, Østerrike og Frankrike. Her hjemme opplyser UD til P4-nyhetene at de foreløpig mener situasjonen ikke tilsier at nordmenn bør frarådes reiser til Italia eller andre europeiske land.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Oslo tingrett: Y-blokka kan rives

Oslo tingrett sier nei til kravet om å utsette rivingen av Y-blokka, melder Aftenposten..

NRK - 15 minutter siden

Nytt dødsfall i Kristiansand

En beboer ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døde tirsdag. Det opplyser Kristiansand kommune. Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte.

NRK - 15 minutter siden

Nav utsetter trygdebehandling

Nav utsetter behandlingen av saker som omfattes av trygdeskandalen, melder NTB..

NRK - 15 minutter siden

4978 tilfeller registrert i Danmark

4978 dansker har til nå fått påvist koronasmitte, en økning på 297 det siste døgnet. 187 av de smittede er døde. Danmark har nå testet 51.

NRK - 30 minutter siden

Avbryter dialog om fangeutveksling

Taliban bryter samtalene om fangeutveksling, som er en forutsetning for at de vil forhandle med regjeringen i Kabul om en fredsavtale. – Våre utsendinger vil ikke delta i resultatløse møter, sier en talsmann for Talibans politiske kontor i Qatar, Suhail Shaheen..

NRK - 45 minutter siden

Robert Kennedys datter funnet død

Maeve Kennedy McKean (40) er funnet død etter en kanoulykke i Maryland, mens den åtte år gamle sønnen hennes fortsatt er savnet. Maeve Kennedy McKeans mor er datter av tidligere justisminister Robert Kennedy, som ble drept i et attentat i 1968..

NRK - 45 minutter siden

Skjerpar straff i dopingsaka

Gulating lagmannsrett har oppretthalde fengselsstraffa på 8,5 år for ein mann som i fjor blei dømd i det som blir kalla Noregs største dopingsak..

NRK - 45 minutter siden

Siktet for drapsforsøk på 19-åring

En tredje mann (19) er siktet for drapsforsøk etter at en 19-åring ble knivstukket på Vigrestad i Hå i Rogaland søndag kveld. To menn i 20- og 30-årene er allerede siktet i saken. De fremstilles for varetektsfengsling i Jæren tingrett tirsdag..

NRK - 1 time siden

Solberg informerer om videre tiltak

Tirsdag klokken 16 vil Erna Solberg informere om hvilke koronatiltak regjeringen ønsker å videreføre i dagene og ukene etter påske. I tillegg til statsministeren vil kunnskapsminister Guri Melby og helseminister Bent Høie delta på pressekonferansen..

NRK - 1 time siden

Truet med skyting på BI - tiltalt

En mann i 20-årene er tiltalt for truslene mot Handelshøyskolen BI i Oslo i september i fjor, melder NTB. Ifølge tiltalen kom mannen kort tid før 5. september med trusler på Snapchat om å skyte medstudenter ved Handelshøyskolen BI..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt