NRK > Nyheter

Tuesday, 20 August, 00:54

NRK - 11 Feb 19 kl. 10:06

Islamistisk terror halvert i Europa

Antallet terrorangrep utført av islamistiske ekstremister i Europa er halvert fra 2017, ifølge etteretningstjenestens ugraderte vurdering. Samtidig ser de for seg at utviklingen vil fortsette i år..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Europa

Dele artikeln

169 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Islamistisk, terror, halverti , Europa
Dagbladet - 14 Oct 18 kl. 21:56

Terrordømte løslates etter soning over hele Europa

Fremmedkrigere er på vei hjem fra kalifatet. Terrordømte løslates etter soning over hele Europa. Et ekstremistisk islamistisk miljø er aktive i Oslo.

P4 - 12 Aug 19 kl. 15:40

- Må ta et oppgjør med høyreekstrem terror

- Det politiske Norge må stå samlet og ta et oppgjør med høyreekstrem terror. Det sier leder i justiskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiets Lene Vågslid, etter terrorforsøket mot en moske i Bærum lørdag. Vågslid mener det har vært et ensidig fokus på islamistisk terror og at vi må øke kunnskapen om høyreekstrem terrorisme..

Dagbladet - 11 Feb 19 kl. 18:27

Trusselbildet er blitt farligere, mer sammensatt og er i rask endring

Men når det gjelder islamistisk terror er bildet – akkurat nå – noe lysere enn før..

NRK - 22 Mar 19 kl. 16:32

Kan ha hindra terror i Tyskland

Ti personer er anholdt og under etterforskning i Tyskland etter å ha vekka mistanke om å planlegge eit islamistisk angrep. Det påståtte angrepet skulle involvere bilbomber og våpen, med mål om å drepe så mange som mogleg..

NRK - 20 Jun 19 kl. 12:57

Norges veier tryggest i Europa

Siden 2010 er antall omkomne på norske veier halvert, mens EU-snittet er en reduksjon på 20 prosent. Det gjør Norge til landet med de sikreste veiene i Europa. I 2018 omkom 25.

Aftenposten - 20 Jun 19 kl. 13:08

Norge best på trafikksikkerhet i Europa for fjerde år på rad

Siden 2010 er antall omkomne på norske veier halvert, mens EU-snittet er en reduksjon på 20 prosent. Det gjør Norge til landet med de sikreste veiene i Europa..

Aftenposten - 14 Dec 18 kl. 21:00

Europa har ikke vunnet krigen mot terror | Petter Nesser

Sammenlignet med et hvilket som helst år før 2015 er antallet angrepsplaner fortsatt høyt i Europa..

NRK - 18 Jan 19 kl. 14:55

PST: Sa at han ville drepe flere

Russeren som angrep en kvinne med kniv på en butikk i Oslo, har sagt til politiet i avhør at det var en terrorhandling og at han ønsket å drepe flere. Det sier PST-sjefen, som bekrefter at politiet etterforsker dette som islamistisk motivert terror..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 22:13

Da tsunamien rammet, lot nødhjelpen vente på seg. Så kom en islamistisk gruppe på banen.

Da fiskeren Anwar Ragaua mistet livsgrunnlaget sitt i en flodbølge, fikk han ny båt av en islamistisk gruppe. Siden har flagget deres vaiet utenfor huset hans..

Aftenposten - 02 Feb 19 kl. 21:00

Vil fred i Afghanistan bety et nytt islamistisk styre? | Hasina Shirzad

Vil historien gjenta seg? Kan fred bety at en fundamentalistisk islamistisk generasjon får rett til å bestemme over en ny generasjon av utdannede, progressive ungdommer?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sender kystvakta til rasområdet

Politiet sender ikke egne mannskaper inn i rasområdet utenfor Narvik, av hensyn til mannskapenes sikkerhet. Men både havnevakta og kystvakta sender skip til området, for å få bedre oversikt, skriver lokalavisa Fremover..

NRK - 30 minutter siden

Diesel i vannet i Ålesund

Politiet og brannvesenet er på Bunker Oil på Hessa i Ålesund etter at diesel skal ha havna i vannet. Det er foreløpig ikke klart hvor mye diesel det skal være snakk om, men det er lagt ut lenser, skriver politiet på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Epsteins bror eneste arving

Den overgrepssiktede milliardæren Jeffery Epstein skal ifølge BBC ha skrevet et testamente to dager før han døde. Der er broren hans oppført som eneste arving, og arver dermed rundt 577 millioner dollar..

NRK - 45 minutter siden

Veien i Narvik stengt over natta

Beisfjordveien utenfor Narvik i Nordland er stengt over natta på grunn av et jordras. Det sier entreprenøren som er på stedet for å rydde opp, ifølge politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Flere ras ved Narvik

Det skal ha gått flere ras over Beisfjordveien i Narvik, Nordland. Veien skal være stengt. Politiet skriver på Twitter at de oppfordrer folk i området til å trekke seg ut..

NRK - 2 timer siden

Ingen løsning i bomsaken

Møtet mellom ministrene på Statsministerens kontor er over. Erna Solberg har reist til Island for å være med på et uformelt nordisk ministermøte. Frp-leder Siv Jensen sier at de ikke har kommet fram til en løsning i bompengesaken..

NRK - 2 timer siden

Ministrane er ferdig med møte

Etter ein lang møtedag har alle ministrane reist frå Statsministerens kontor der dei har diskutert fleire ulike saker, men det er ikkje kjent om bompengesaka var ei av dei. Statsminister Erna Solberg har altså ikkje klart å løyse bompengesaka..

NRK - 2 timer siden

Mista jobben etter kveling

Den amerikanske politimannen som skal ha tatt Eric Garner med eit grep som var forbode og som førte til at Garner døydde, har fått sparken. Hendinga i 2014 førte til store demonstrasjonar, og førte til at beveginga "Black Lives Matter» dukka opp..

NRK - 3 timer siden

Frikjent etter å ha fødd død baby

Ei kvinne i El Salvador som var dømd til 30 år i fengsel for drap av sin dødfødde baby, blei i dag frikjent. Ifølgje dommaren hadde ho provosert fram ein abort. Ho hadde sona tre år av straffa og har sagt ho var uskuldig.

NRK - 3 timer siden

Direktør i fengsel mista jobben

Direktøren for det føderale fengselsvesenet i USA blei i dag bytta ut etter at milliardæren Jeffrey Epstein blei funnen død på cella, skriv Washington Post. Avgangen skjer etter at den overgrepssikta milliardæren tok sjølvmord på cella si..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt